Åsa assar: Det godaste jag ätit i år

Okej, lyssna! I förrgår åt jag det som nog är det godaste jag ätit hittills i år. Receptet kommer från Lisa Bjärbo och det stod att det skulle vara så himla gott, vilket brukar dra ner min entusiasm (i den mån jag nu kan bli entusiastisk över mat). Sällan är det så bra som det låter. Och ingredienserna är ju inga märkvärdigheter heller. Jag kan inte alls förstå hur det kan bli så himla gott att kombinera detta!
 
Visst ja, konstigast av allt är kanske att receptet är vegetariskt. Laga det, ät och bli sen lite förvånade. Hoppas jag.
 
Receptet finns här, men jag klipper in det nedan, med mina små ändrigar inom parentes (då jag är kräsen och vägrar äta vissa saker).
 
 
Lisa Bjärbos bolognese på svarta linser
 
Du behöver:
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl svarta belubalinser (jag använde, precis som Lisa, de här.)
2 msk tomatpuré
1 stor tetra krossade tomater
2 dl crème fraîche (jag tog matlagningsgrädde istället)
2 dl vatten
1 buljongtärning
1 sockerbit
1 msk balsamvinäger
salt & peppar
lite spiskummin, om du gillar det (det tog inte jag)
och kanske parmesan och basilika (detta hoppade jag också över -glömde basilikan)

... och spagetti.

Gör så här:
1. Skala och riv moroten, och skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs linserna med morot, lök och vitlök i lite olja.
3. Häll i tomatpuré, och rör runt och fräs i en liten pluttestund till.
4. Tillsätt krossade tomater, crème fraîche (eller grädde), vatten, buljongtärning, socker, balsamvinäger och eventuellt spiskummin.
5. Låt koka i cirka 25-30 minuter (eller tills du tycker att linserna har fått bra konsistens). Mot slutet kan du med fördel koka pastan.
6. Om du vill kan du mixa såsen slät nu. Eller kan du låta bli. (Jag lät bli.)
7. Smaka av med salt och peppar och basilika.
8. Ät upp, förslagsvis med riven parmesan på. (Nej, ingen ost!!)
 
Snygga linser!
 
Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0