Lucka 3

 
I februari började egentligen det som det här året har handlat om för mig.
 
Daniel och jag var trötta på pendlandet och att bara träffas på helgen. Och jag behövde lite förändring.
 
Jag gick på tre anställningsintervjuer, vilket innebar en del mitt-i-veckan-åkande till Malmö. Första intervjun kändes bra och jag hade säkert trivts där, men jag kom på andra plats. När jag tänker på det nu så hade jag kanske haft lite svårt att stå ut med att sitta lite trångt, att värma maten i arkivet (om jag inte gått hem på lunchen, då det var ett stenkast bort) och dålig lön (det vill säga samma som på förra jobbet).
 
Under andra intervjun skrek en röst NEJ i mitt huvud. Och chefen svimmade nästan av mitt löneanspråk. Ändå sa jag att jag skulle fundera på det. Men någon dag senare mejlade jag att jag inte var intresserad.
 
Ansökan till tredje jobbet gjorde jag på morgonen efter andra intervjun, på tåget hem till Kristianstad och direkt till jobb. Klockan var 06.40 när jag skickat in via min mobil. Sen satt jag och halvsov resten av resan vill jag minnas. Samma dag var jag fortfarande kvar på jobbet efter klockan 17 när telefonen ringde. Det var chefen på tredje stället som ville att jag skulle komma på intervju. Hon var anspassningsbar så det blev en fredag så jag slapp åka mitt i veckan.
 
Jag fick jobba över som en liten gnu den veckan så jag skulle kunna smita tidigt på fredagen. Men det gick bra och jag kom fram till intervjun med bara chefen närvarande. Jag blev visad var jag skulle sitta om jag fick jobbet och jag fick en liten rundvandring. Hon berättade att man kunde få jobba hemma ibland. Det kändes verkligen som ett riktigt drömmigt ställe.
 
Veckan efter väntade jag nervöst på besked, och när det inte kom exakt när det var sagt så trodde jag att det var kört. Men till sist ringde hon och HURRA jag fick det! "Det kändes rätt direkt när jag fick ditt CV" sa hon.
 
Och sen satte det alltså igång på riktigt. Det var bara till att säga upp mig. Och sen fick jag förstås göra det där hemska... säga upp lilla lyan.
 
Uppsägningen av lägenheten på mina skor. Sköt förstås upp det till sista dagen så det blev stressigt och tvunget att lämna det just då. Och jag var förstås sen till jobbet. Men sen var det gjort.
 
Hoppas ni får en fin första advent nu!

Kommentarer
Postat av: Emma

Stora förändringar i år! Glad första advent! <3

2017-12-03 @ 21:15:01
URL: http://xiaomei.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0