Åsa assar: Myror

Inte alltid så trevliga, men det är ett fascinerande arbete de har!

Åsa assar: Sädesärlan

 
 
 

Åsa assar: Blommor och bin


Åsa assar: Insekter

Jag har minst fyra myggbet på mina ben. Jag hade klarat mig utan dem. Men hade myggen klarat sig utan mitt goda blod? Inte vet jag. Vad gör mygg för nytta egentligen? (Nej, jag orkar inte googla.) Hur som helst, vi gör alla lite nytta. Därför släpper jag hellre ut än slår ihjäl. Och även jag gjorde ju lite nytta, när jag gav myggen mitt blod. På bilderna några som gör större nytta.
 

Åsa assar: Hemmagjord pizza

Bilden är visserligen någon vecka gammal, men ändå ... mmm pizza :)
(Till Isak om du läser detta: stor bländaröppning, kort skärpedjup. Blev det rätt nu? :))
 

Åsa assar: Hönsmammor

Två hönor som tillsammans adopterat en ankunge. Hur fint?
 

Åsa assar: Tiden

Okej, jag är egentligen en stor motståndare till tiden, men jag antar att den kan vara bra ibland ändå. Nu har det gått mycket tid sen jag bloggade sist. Det har du inte märkt? Men kolla på min lilla chilibebis då! Den har blivit stor, och den har ett syskon på gång!
 

Åsa assar: Chilibebis

Jag väntar tillökning. Visst är det fint att bo i en liten etta utan balkong och ändå kunna odla åtminstone en liten aning?

Åsa assar: Att ha Sverige på nageln

Upptäckte plötsligt att mitt avskavda nagellack hade bildat Sverige (minus Öland och Gotland, och så tror jag det där vid Stockholm ska föreställa Åland som bonus).

Åsa assar: Tage Danielsson

ÖNSKAN
 
Det borde finnas någon soppa
som kunde ålderns framfart stoppa,
och gärna krydda lite lätt
med tur att tippa tretton rätt.
 
Tänk om det fanns en karamella
som gjorde människor SÅ snälla,
att varje gång dom bet en bit
så lät dom bli att prata skit.
 
Kan ingen tillverka ett klister,
som lagar nerver när dom brister,
och lagar synen på en del,
som bara ser varandras fel?
 
 

Åsa assar: Lisa Bjärbo

Nu är det juli och tiden går så himla fort. Det var maj nyss, minns knappt att det var juni, men jag tittar på mina foton och ser att jag hunnit med en hel del. Skulle vara fint om man kunde stanna tiden tycker jag. Hur som helst, det kommer bli höst förr eller senare (men vad är grejen med reklam för höstkläder NU?), vad vi än tycker om det. I september är det alltid bokfestival här i Kristianstad, och då blir en massa författare hitbjudna, och det brukar alltid komma någon som lockar mig att gå och lyssna. Jag blev mycket glad när jag igår bläddrade i Kristianstadsbladet och såg att Lisa Bjärbo kommer hit. Hon har bland annat skrivit två ungdomsböcker, som jag känner att jag verkligen vill läsa (för att de ska vara bra, och jag behöver inspiration, mina författarambitioner försvinner inte i första taget). Dessutom har hon en blogg som heter Onekligen och det är en av mina favoritbloggar, så yay för saker att se framemot! HÄR går det att läsa om några av de andra författarna som dyker upp, Och just det, även Liv Strömquist kommer! Hurra!
 
 
[Här hade jag förstås tänkt infoga en bild på Lisa Bjärbo, men då jag aldrig har träffat henne så har jag inte fotograferat henne. Det är ju himla simpelt att ladda upp en bild från nätet, men då måste man fråga och leta upp vem som tagit bilden och jadda jadda jadda, annars begår man en brott (och det kan jag förstå), och det vill jag ju inte göra. Nästa gång ska jag rita av den jag bloggar om!]
 
 

RSS 2.0