Åsa assar: Bloggläsare

Eftersom jag är en så stor bloggare så händer det förstås att det kommer fram människor på stan och vill prata om min blogg. Eh nej, det gör det ju inte, men idag när jag var och handlade och samtidigt hälsade på min mamma som jobbade (på ett apotek, behöver ju inte skriva vilket. Hon gillar inte stalkers, antar jag), så sa hennes kollega Fabian (som hade fått bloggadressen av min mor): "Ey duh! Det heter väl inte assa? Det heter väl hissa och dissa?" (okej, han uttryckte sig inte riktigt så) Och då blev jag lite osäker, så därför ...
 
Bästa Fabian!
Nu har jag googlat. Jag får en massa träffar på Mia Törnblom men jag tror knappast det är hon som uppfunnit begreppen. Hur som helst så heter det assa och dissa. Assa handlar om att förstärka positiva känslor genom att associera den positiva känslan med en gest eller ett beteende (läser jag HÄR). Så jag försöker alltså förstärka den positiva känslan genom att blogga om den (och ärligt talat, ibland visar jag segertecknet åt min spegelbild också). Jag läser på samma sida att man är även SKA dissa, om jag förstår det rätt (det visste jag inte). Så man inte gör om misstag. Vet dock inte om detta stämmer, jag dissar mig själv ordentligt varje kväll när jag inte lägger mig i tid, men det hindrar inte mig från att göra om samma sak nästa kväll. Jag hoppas du är nöjd med min förklaring! Annars är det helt okej för mig om du vill låtsas att motsatsen till assa är dassa!
 
Detta kommer inte bli en vana, men idag dassar jag mitt avlopp som fick stopp (skittråkigt faktiskt), så det fick komma en spolman från Malmö och hjälpa mig, så jag kunde knappt gå ut idag fast det var så fint väder. Och så en assning på det; jag fick mycket gjort inne!
 

Åsa assar: 2011

Förra året var ett fint år (ja, nu förtränger jag förstås att jag hade konstant magkatarr), det innehöll mycket av det jag behöver. Jag plockade nyligen fram lite av det ur frysen. Smakade gott.

Åsa assar: Mina föräldrar

Idag har mina föräldrar varit gifta i hela 34 år! GRATTIS! (Eller, bra jobbat!)


Åsa assar: Att vända på steken

Jag är inte säker, men jag tror att det kanske började på den här bloggen, råd om man vill undvika våldtäkter. Sammanfattningen nedan har jag dock lånat rakt av från Lilla Mysan.

Sommaren är här och med den följer våldtäkterna. Här är nio tips till dig som vill undvika våldtäkterna:

  • Gå inte ut. Om du ändå måste gå ut, gör det inte ensam. Ta med dig en vän eller dina föräldrar!
  • Ring polisens journummer om frestelsen blir för stark. Gå gärna med mobilen i handen så att du snabbt kan ringa en vän eller dina föräldrar.
  • Var inte ensam med en kvinna
  • Tänk på hur du klär dig! Kläder som är krångliga att få av är att föredra.
  • Tänk på att all form av ovälkommen beröring, t ex att stoppa en hand innanför en kvinnas kjol, är att betrakta som ett övergrepp. Även om det sker på tunnelbanan. Eller på krogen. Eller på Viking Cinderella.
  • Undvik att dricka alkohol. Om du inte kan låta bli, så se till att dricka hemma tillsammans med någon som kan hindra dig från att våldta.
  • Inled inte en realtion med en kvinna förrän du är helt säker på att du inte kommer våldta henne.
  • Sök hjälp om du märker att du har svårt att låta bli att våldta eller ofta går över gränsen.
  • Undvik ställen där kvinnor vistas så som restauranger och klubbar, tvättstugor och vindar, parker och skogspartier. Undvik också centrum och hemmamiljöer.

Skrattade du åt det här? Tycker det är lite löjligt. Såna råd kan man ju inte ge. Ändå är det de råden kvinnor får för att undvika att bli våldtagna. Att ge samma råd till män får oss att skratta. Samma råd till män är bara komiskt.

Hur kommer det sig? (OBS! retorisk fråga)


Åsa assar: Att gå förbi vid rätt tillfälle

Råkade gå förbi den här kaksugna killen för en månad sen. Och det är därför man alltid ska ha en kamera med sig.


Åsa assar: Att tävla om tänder.

Nu är jag inte så hemskt duktig på att vinna saker (förutom Roxettes LP-singel The Look som jag vann 1989 och har framför mig i detta nu (visserligen delvis täckt av kents senaste), och något mer som jag har glömt), men när man har chansen att vinna ett halsband med TÄNDER, då måste iaf jag försöka. Halsbandet är gjort av Konstsgrepps-Karin och tävlingen hittar ni (DU, var är alla mina tusen läsare?) här.(Bilden tillhör naturligtvis Konstgrepps-Karin.)

Åsa assar: Att hitta vad man letar efter

När man länge letat efter något (och vad som är lång tid är väl som alltid relativt), och när man får kämpa lite för att hitta, då blir lyckan (eller assningen) desto större när det där väl dyker upp. Som till exempel när mamma och jag gick en promenad och skulle ta några (två) kontroller till Kulturtrampet och hade problem att hitta den första. En tallkam. Hur svårt kan det vara att hitta en tallkam? Vad är en tallkam? Var är vi? Sånt undrade vi. Vi hittade många tallar. Till sist hittade vi även rätt tallkam, upptäckte jag mycket glatt när jag vände huvudet från de snela hestarna en stund. Ser ni den? Kontrollen, alltså.En med huvud och en utan.


En annan sak som jag letat efter är detta topplack som ska vara så himla bra. Nagellacket blir pianoblankt och det torkar direkt. Drömmen. Och jag hittade det, i min stad, på Åhléns. På en hyllan längst ner, bakom en massa andra nagelprodukter. Någon hade omsorgsfullt gömt det. Men mig lurar man inte så lätt.


Toaletter. Också trevliga att hitta när man letar efter dem. Även om det luktar lite så där.

Åsa assar: Att lägga märke till något som andra kanske missat


Åsa assar: Flyga drake (+ andra djur)

Jag minns inte nu var jag fick det ifrån, men plötsligt kom jag på att jag ville flyga drake. Jag minns att jag tyckte det var kul när jag var liten. Plötsligt fick man bara upp den där draken i luften, hur lätt som helst. Dock mycket osäker på om "man" var jag i detta fall. När jag får en fix idé så stannar den ofta kvar på min att göra-lista, tills den blir gjord. Så planen blev: 1. Fråga min kompis Markus (som sa JA så klart) och 2. Hitta en drake. På Överskottsbolaget hittade jag (eller min syster snarare) den, och så var det bara till att åka till Karpalund och få upp draken ... Mycket svårare än vad jag minns.

Markus och draken. Här trodde vi fortfarande att det var lätt.


Jag gör ett tappert försök.


Det visade sig vara omöjligt att flyga den ensam, de två snörena ställde bara till det. Men till sist fick vi upp den, åtminstone en stund.


Sen fastnade den i ett träd och det tog ett tag att få loss den. Så då gav vi upp och hittade andra saker. Åsa assar: DJUR! :D(Okej, biet är taget på annat ställe och senare, men tyckte det förtjänade att vara med, trots att den suddar till det.)

Åsa assar: Att få välja själv

Jag läser en del bloggar, men det är inte precis "en del" som läser min blogg, så jag har då inget större inflytande. Men jag talar ändå (även om det varit lite dåligt med det på det senaste. Jag skyller på att jag försöker få bättre rutiner och därmed låter bli datorn några dagar i veckan. Och så skyller jag på att jag gärna vill ha en bild till mitt inlägg, men då jag mest fotograferar en massa och sen inte gör så mycket med bilderna, så kommer jag lite efter. Men hejhej, jag känner på mig att det blir ändring snart).

Okeeeej, lång parentes.
Vi tar det igen. Nästan.

Jag har märkt en tendens den senaste tiden bland dessa bloggare att berätta HUR DET SKA VARA. Ja, och inte bara bloggare för den delen, även bland folk som kommenterar. Vissa tycker att man ska vara tjock, det är ju kvinnligt vetja (säger de). Vissa säger att man ska vara smal och bara äta kesella (för då mår man så bra vetja (säger de). Vissa säger att man inte får säga "ett choklad" för det heter ju inte så. Det heter visst ... "choklad". Bara så. Osv osv. Så vad jag ville säga nu är att det är ju en himla tur att allt inte är svart och vitt. Det är en himla tur att vissa saker får man faktiskt bestämma själv. Man får själv bestämma om man vill berätta vilket parti man röstar på. Är man skåning så får man faktiskt säga "ett choklad", för här heter det så. Man får även själv bestämma om man vill använda ordet "man". En himla tur alltså! Synd bara att folk blir så himla upprörda samtidigt som de ska berätta om SIN EGEN ÅSIKT SOM JU ÄR DEN KORREKTA. Synd också att jag med är sån, och hänger upp mig. Men ändå, fetassning på att välja själv. (Men obs obs, man får inte välja själv om man ska typ särskriva, eller liknande. INTE OKEJ.)

Positivare assning kommer dyka upp ... förr eller senare. Hepp!

RSS 2.0