Åsa assar: En solig björnpromenad

Skolan har börjat igen efter fem veckors praktik. Det är tungt. Eller ja, först två dagar i skolan och nu fem dagar ledigt. Kunde ha det sämre. Kunde också haft det bättre. Kunde haft en kropp som fattade att allt var bra, lugnt och skönt. Snart kanske. Jag lyssnar på kents nya skiva och gillar den just nu. Det kanske hjälper.
 
I lördags var det sommar, precis som i dag. Lagom varm sommar. Kunde knappt vara bättre.
 
Promenad med Björn, ännu bättre! Först gick vi in på Kristianstads bokhandel, där ägaren godkände mig för att jag hade en Nikonkamera på mig. Björn var inte riktigt lika välkommen. En liten stund senare träffade vi på Emma och hennes syster Elin. Och Emma bara: "Jag gillar din kamera!" Till Björn då va.
 
I Tivoliparken finns tuppar, hönor, bin.
 
Och björnar.
 
Man kan gå eller åka båt.
 
Jag föredrar att gå. (Fotograf: Björn)
 
Eller göra så här. (Fotograf: Björn)
 
Nya rådhuset hade öppet hus så vi passade på att undersöka det. (Fotograf: Björn)
Vi åkte upp på taket också och kollade utsikten. Jag tjatade om att jag hade fel objektiv. Sen bjöd Björn på en Piggelin (dagen efter löning och allt) innan han tog tåget hem.

Åsa assar: Emma och modellen

I onsdags tog jag och min favoritsekreterare Emma, som jobbar där jag har haft praktik, en fotopromenad på kvällen.
 
Det var ganska kallt, men fint. På bilden en blodbok, det är ännu vår.

Vi hittade de här i en trädstam, som jag tvunget skulle titta ner i. Jag hoppas att de inte är övergivna, och att fågelungarna kommer upp därifrån om de alls kläcks.
 
Emma är i en högre fotografklass än jag, men även sådana behöver öva. Och jag fick vara övningsmodell. Kul tyckte jag! Foto av Emma.
 
Tulpaner kan också vara trevliga modeller.
 
När det började bli lite väl kallt gick vi hemåt igen. Vi hittade detta mystiska tecken på vägen. Aningens svårtytt. Nu när jag tänker efter hade det varit bättre med ett "Ö", för att symbolisera att nu är denna assning slut. Det var en fin kväll!
 

Åsa assar: Påsken

Ja, hallå! Jag har visst inte berättat om påsken. Gamla nyheter, jag vet. Hoppas ni inte surrar till det och byter kanal.
 
Ja, alltså -host- stick inte riktigt än.
 
Lite pysslande och målande blev det som vanligt på påskafton. Målade kanin och geléhallonnaglar. Nagellacket fick jag i påskpresent av min syster.
 
Sedan fortsatte vi med den traditionella äggmålartävlingen. (Fast utan Isak som tentapluggade i Lund :/)
Mitt första ägg.
 
Elins lilla troll sneglar på mitt andra ägg.
 
Glada kor och får på Brösarps backar.
 
Mamma lyckades slå mig med ett ynka poäng.
 
Sedan blev det påskdagen och vi gick på konstrunda.
 
En liten tavla.
 
På annandag påsk tog jag en promenad med mina föräldrar.
 
Och sen var påsken slut!

Åsa assar: Klänningar

Att blogga långt i efterskott funkar inte så bra. Därför tänker jag inte berätta om vem jag träffade på Röda korset förra lördagen (Bosse, om du läser: det var Malin). Jag tänker heller inte berätta om försäljarna på stan som jag flitigit undvek, men till sist sprang jag nästan rakt på en kille som sa "naww" när jag berättade hur skickligt jag undvikt dem i någon timme, tills han kom där runt hörnet. (Ja, jag köpte en tidninng av honom. Den var från Lundakarnevalen.) Och att berätta om kvinnan som kröp runt på ett butiksgolv och byggde en pyramid av äggkoppar tänker jag heller inte göra.
 
Men jag kan däremot visa vad jag köpte på Röda korset.
 
Två stycken mycket fina, billiga och åsiga klänningar.
 
Och så köpte jag den här, som är någon storlek för stor. Så om någon typ M- eller L-människa vill ha en klänning så säg till! 40-50 kr, ja?

Åsa assar: Instagram

Lugna er, ni ska få påsk. Inte riktigt än bara. Här kommer lite instagram i stället.
 
För ett tag sen ägnade jag mig åt att cykla totalt en så där 1,7 mil för att hänga lite med katter. Det här är den goda av de två. Den onda gillar sånt som att stirra med svart blick och slänga ens glasögon i golvet.
 
Ja, och så fyllde jag ju år och fick mustasch.
 
Fick även en cykelväktare, som syns så bra att jag hittar min cykel direkt.
 
Pimpade kruka med en tredje present! (Alla dessa är från min syster. Hon är duktig på presenter.)
 
Jag har hamnat vid Hammarsjön några gånger.
 
Frifullt trots det ständiga ljudet från E22.
 
(Varsågoda. Påskgult.)
 
Aprilhimlen har varit vacker.
 
Jag sprang 2 km på 11 minuter på långfredagen och kände mig duktig. Men tänk att folk fortsätter att springa! Det är ju jobbigt.
 
Så, fortsätt påska nu. En dag kvar!
 

Åsa assar: En riktig snäcka

Jag är inte som alla andra, jag. Alla andra: bloggar om påsken och gör det dagtid. Jag: bloggar om annat än påsken (för tillfället) och gör det mitt i natten.
 
Förra veckan tog jag nya objektivet på en promenad.
 
Jag kröp mest runt med lite slemmiga kompisar.
 
Hoppas ni har en skön påskhelg!

Åsa assar: En födelsedagspromenad

När mor och far åkt hem bestämde sig min syster och jag oss för att ta en liten promenad i Tivoliparken.
Jag testade mitt nya objektiv. (Nu var det visserligen ett macro jag fick, men jag lovar att jag kommer lite närmre en annan gång.)
 
Systern testade sin nya kamera.
 
Träffade denna snygging.
 
Vi jagade numrerade ovanliga träd. Siffran för dagen var ett kinesträd.
 
Sen sa vi hejdå, och jag svängde till de japanska körsbärsträden längs Kanalgatan. Några grenar låg på marken och jag plockade med mig dem.

Åsa assar: Min födelsedag

Förra helgen fyllde jag år. Mina föräldrar kom hit med det där rosa paketet på bordet + tulpaner, och dessutom present från min moster som inte tyckte att hon hade gett tillräckligt helgen innan (fast det hade hon förstås egentligen - men mer gjorde mig inte ledsen. Jag gillar nämligen presenter). Men först kom syster lastad med den där röda påsen; så fort jag hade öppnat en present däri så fanns där en till. Det var trevligt. Trevligare än att bli äldre.
 
Det här fick jag! Plus att jag traditionsenligt ska på Drakamöllans utomhusopera med mamma vid midsommar, vilket hon bjuder på. Det ser jag fram emot. Mycket bra presenter, alltihop. Lätt att tro att det var 100 jag fyllde! När jag fyller 100 ska jag också bjuda på våfflor. Tror jag. Vi får se lite.


Åsa assar (typ): En present

På tal om födelsedagar så fick förstås Elin presenter. T.ex. beställde jag det här som kom med posten.
 
Den här låg i. Jag tror att miljön skulle uppskattat om förpackningen anpassats lite mer efter innehållet.
 

Åsa assar: Ett kalas och en promenad

Min syster och jag hade ett födelsedagskalas. Min syster blev 35 och jag skulle snart också fylla något. Vissa gäster ville tvunget ha ormen, så de fick dela.
 
Vi bjöd på slott också.
 
Efteråt steg besteg jag och mina syskon en backe.

Åsa assar: Min hjärna

För några dagar sedan vaknade jag av en dröm som inte var ett dugg munter. Jag kände mig helt matt och sorgsen. Drömmar brukar ju försvinna ur minnet ganska fort. Säkrast är att anteckna direkt om man vill komma ihåg. Riktigt så gjorde jag inte denna gång, men jag tog tag i min mobil och skrev texten nedan. Så jag vill assa det, att jag kan vakna och ligga helt matt på rygg i fem minuter, och sen författa något helt okej.
 
Så här skrev jag:
 
Ni vet när all ångest man känner dyker upp i en dröm och omvandlas till en perfekt blandninng av cool och söt tjej? Den där sorten man kanske själv vill vara, men misslyckas. Dessutom har man blivit lite för gammal. Det hände mig. När jag vaknade kändes det som att hon hade stuckit tandpetare i mitt hjärta. Hon hette Yim. Kanske Yim Thomsen. Jag ska hålla utkik efter dig, Yim, och hålla dig borta om jag kan.
 
Jag föredrar nog mina orealistiska och ologiska drömmar då. Yim var totalt logisk.
 
I samma dröm hade jag blandat in min bror som för andra gången på kort tid dök upp som ett litet barn i min dröm. Denna gång sjöng han en göllig liten sång. Jag föredrar det varje gång framför Yim och hennes förbannade tandpetare.

Åsa assar: mars

Förstår om ni blir förvirrade av mina underliga sammanfattningar. Men huvudsaken är att jag har koll. Tror jag. Hur som helst, här kommer lite av det mars som kom och försvann igen utan att jag riktigt hängde med.
 
Min moster fyllde år. Jag var där. Pricken var där. Och några till.
 
Sedan var det kalas i mormors och morfars gamla hus.
 
4-åringen Alfred som firades. Snygg-glass!
 
Viktigt samtal.
 
En annan dag var jag hos min syster och planerade ett kalas. Ja. Denna bild blev bäst.
 
En helg var jag och min syster hos våra föräldrar och försökte få liv i trädgården. Och några nyckelpigor.
 
Assat och klart!

RSS 2.0