Åsa assar: Förra veckans instagram

Granen 2014, klädd av min far.
 
Ja, det var som bekant julafton och sista luckan öppnades.
 
Så här kan det vara att vakna i sitt gamla flickrum. (Med spår av julinagellack på tårna.)
 
Jag tog en titt på de skivor som av någon anledning inte fick följa med när jag flyttade hemifrån för drygt elva år sedan.
 
Sen kom jag då hem och katterna kom hit. Fem minuter efter att husse Markus hade gått så blev jag påmind om att katter har klor.
 
Och så fick jag några klor i låret också.
 
Mysig, varm, social katt.
 
Katten till höger (Nethifa) stängde in katten till vänster (Pippi) i garderoben. När jag upptäckte det låg Nethifa i sängen och såg ut att tänka att det var skönt så länge det varade. Sen släppte jag ut Pippi som direkt la sig bredvid Nethifa och sa: "Du stängde in mig i garderoben. Vänligen tvätta nu mina öron."
 
En ganska mörk promenad fick jag i lördags. Och kolla! Lampor i tunneln!
 
Kom fram till ett isigt och nedhugget Hammarsjön, kände inte riktigt igen mig.
 
Och sen hem till de här söta.

Åsa assar: Annandagen och katter

Sedan kom annandagen och jag slog in mina julklappar i kläder (här en ugnsform jag fick av Elin) och packade ner dem i julklappssäcken för att åka hemåt igen.
 
Men först förevigande av de här tre karamellerna. Mamma samlar nu på dessa; min förtjänst. Den ena köpte hon på loppmarknad (den gröna?), sen hittades den blå(?) på samlarmarknad. Den gula hittade jag för 20 kronor på Röda korset för någon veckan sen och jag bestämde att den behövdes i mammas samling. Jag hade rätt. (Lyckades i år köpa sex julklappar second hand. Ni borde testa!)
 
Jag kom sen hem till min rena lägenhet, och så höll den sig i en halvtimme ungefär.
 
För då flyttade de här två grisarna in (som inte alltid är så här söta mot varandra).
 
Det är tur de är så söta och mjuka. Den här lilla ställer till det på sitt sätt och den andra är tydligen väldigt rädd för raketer. Men vi ska nog få ihop de här tre veckorna ändå.

Åsa assar: Juldagen

Juldagen är min favoritdag. Man glider runt och leker med sina julklappar. Fast visst hann jag läsa mer under juldagen förr? Jag förstår inte vad som har hänt med tiden. En liten promenad hann jag i alla fall med, tillsammans med Isak och pappa. Här har jag just upptäckt att Isaks röda mössa (stickad av farmor) är rosa på toppen.
 
Vi såg svamp på träd.
 
Löv flyttades av pappas fot och avslöjade ett märke efter samma löv.
 
Sen mötte vi en isbjörn och vi kände nog allihop då att det var ett tecken på att det var dags att gå in i värmen igen.
 
Mer svamp i träd. Elin hade pysslat klart och hängt upp.
 
Isak hade också pyntat.
 
Sedan spelade Isak och jag Bohnanza som jag gav till Isak i julklapp. Det var kul tyckte vi. Isak vann med ett poäng. Fin juldag ändå.

Åsa assar: Julafton

(Men Åsa! Borde du inte sova nu? Joo, men det ligger två katter och sover i min säng och jag vill ju inte störa dem då va.)
 
Julafton började med en promenad till affären med mamma.
 
På fiket önskades god jul och de bjöd på glögg som man kunde ta med till tiggaren (det sa de inte, men lite kan man ju få anta).
 
Sedan fortsatte vi till Källagården för att köpa äpplen.
 
Lerigt, dimmigt, men fint ändå.
 
Efter det åkte jag och mina syskon på julklappsrunda till Bertilstorp.
 
Två kusiner. Det är tur vi kommer i olika former, och eh färger.
 
Min bror med morbror Per.
 
Inte så särskilt juligt väder kanske. Fast samtidigt, om vi kollar i lucka 24 så... ganska juligt ändå.
 
Sen åkte vi hemåt igen.
 
Missade halva Kalle Anka och jag fick kolla ensam.
 
Tills Isak kom och la till ytterligare en nivå till Piff och Puff & co. (Var sammalika när det var Karl-Bertil Jonsson senare. Minus gitarren.)
 
Sen tog vi en syskonbild. Ny tradition! Yay!
 
Jag slog mig ner i soffan med Tomten sen. Upptäckte lesbiska fåglar i texten. Tror jag.
 
Efter en stund kom gästerna och kameran fick ligga still. Maten var god och sen blev det efterrätt. Mosters tomte stod på huvudet.
 
Så här ser efterrätten ut för en person som har magsäck stor som en ärta. Tror inte ens jag åt upp päronet. Buhu!
 
Jag fick lägga mig i soffan och smälta min skumtomte.
 
Sen skulle Pelle "ringa ett samtal".
 
Och så kom Tomten! (Nä, det är inte Pelle!)
 
Och det stora paketet var mitt! (Jag var gladare än det ser ut.)
 
Jag fick detta också. FÖR SNÄLL.
 
Tydligen har jag börjat öppna julklappar som en treåring.
 
Bland annat fick vi varsin boll som moster hade gjort! Men mer om julklappar en annan gång. Detta börjar bli ointressant långt.
 
Sen avslutade Isak och jag kvällen med att testa fotostudioprototypen (typ) i källaren, Trött och hälften av sminket hade runnit av, men blixtrarna funkade!
 

Lucka 24

Lucka 24... Jag känner pressen (på riktigt). Jag kör helt enkelt en liten gran-, väder- och Åsakavalkad från ett antal jular. Håll i tomteluvan!
 
Julen 2005. Här ser vi ett trött Åsaexemplar. (Och längst ner i bilden ser jag en ledtråd som berättar att det är min syster som tagit bilden.)
 
Granen a la 2005 (ingen Disneygran direkt! Lite tom?)
 
Vädret 2005.
 
Jag 2006. (Börjar se en trötthetstrend!)
 
Granen 2006.
 
Vädret 2006.
 
Bonus 2006: Haha, hur kan Filippa och Elof vara SÅ SMÅ? Elin ser ju ut som vanligt? (Tomten har strumpbyxor, men annars cirka som vanligt där med.)
 
Jag julen 2007. (Hoppsanhejsan, så pigg!)
 
Granen 2007. (Ingen väderbild, men jag kan avslöja att det var barmark.)
 
Åsaexemplar 2008.
 
Granen a la 2008.
 
Väderläget 2008.
 
Jag 2009.
 
Granen 2009.
 
Väderläget 2009.
 
Åsa 2010. (Lite trött va?) Klänningen jag har på mig på denna bild har jag tänkt ha på mig även den julafton som pågår nu när ni kollar min lucka.
 
Granen 2010.
 
Vädret 2010.
 
Jag (vänster) 2011.
 
Granen 2011.
 
Väder (+ Elin) 2011.
 
Åsa 2012 (en del av julaftonen i alla fall).
 
Granen 2012. (Ovanligt stor!)
 
Väder 2012. Det var mycket snö i början av månaden, men sen gav den upp. (Den här bilden är dock tagen på juldagen så det KAN ju har varit helt vitt på julafton.)
 
Jag + gran 2013. Jag ville ha en syskonbild förra julen (denna också!) och tio bilder blundade jag på innan vi fick rätt på det. Här blundar jag. (Trött?).
 
Väder (och Elin) 2013.
 
Då stänger jag kalendern för i år och tackar så mycket för att ni velat öppna mina luckor.
 
Hoppas ni får en riktigt GOD JUL och är snälla mot varandra. Om ni vill ge mig en julklapp så får ni gärna smsa PLANTERA till 72900 så skänker ni 20 kronor till Vi-skogen, som för pengarna planterar träd i östra Afrika. Träd är bra för miljö och människor. Och vi är alla ett och samma folk, glöm aldrig det. Peace!

Åsa assar: Dagarna före dan

Det går ganska trögt för mina amaryllisar. Jag plockar alltid fram dem lite sent. De kanske blommar i februari, som min syster sa.
 
Så det var ju tur att jag fick den här (som är löklös) av samma syster när hon kom på fika i går måndag.
 
Jag vet inte varför det alltid kör ihop sig innan jul. Och innan allt annat också för den delen. Men till sist blev min lägenhet lite julig.
 
Jag fick upp julkorten (och i dag fick jag två till, bland annat världens sötaste tomte från Petra).
 
De här två nödvändiga kom fram.
 
Jag klädde enen. (Hjärtana är gjorda av min syster för längesen.)
 
Jag pyntade bonsaiträdet också.
 
Det som verkligen chockar mig är att jag gjorde julgodis i går. Rischoklad med tranbär, det blev mycket gott. Elin fick smaka och hon höll med.
 
Och de här blev inslagna. (Vitt papper = dålig idé. Fick ta dubbelt lager annars genomskinligt. Julpapperstillverkaren får minuspoäng av mig.)
 
Sen ägnade jag eventuellt natten åt två luckor.
 
Så blev det tisdag och trots att jag fortfarande hade mer att hinna innan Taxi Elin skulle ta mig till mor och far, så snodde jag till mig en liten promenad. (Säg inget till Elin!) Och så klippte jag mig lite också. Påminn mig att inte ge mig på det igen, jag har faktiskt ganska korta armar.
 
Till sist kom jag i alla fall fram till granen.
 
Och de här!
 
Kvällen komponerades av julmusik samt ljudet som uppstår när en syster tillverkar svampar (tänk er ljudet av tåg).
 
Bara en lucka kvar i pappas kalender som han fick av Elin när han fyllde år. Så nu är det god natt och god jul!

Lucka 23

Nu är vi väldigt nära slutet på den här bloggkalendern. Jag tänkte att jag kunde visa lite bilder på folk jag ska fira jul med. Bilderna är tagna i början av 2012. Det här är mina föräldrar.
 
Det här en väldigt bra bild. Pappa behövde hjälp att bära ner den där soffan till källaren, och hjälpreda ett och två (mina syskon) fanns inte närvarande, och tydligen var jag i just detta fall hjälpreda nummer tre, trots mina dokumenterat dåliga hjälpredatalanger. Vi fick ner soffan för trapporna och placerade den där. Uppdraget lyckades! Vad stark jag är ändå! Och pappa blev helt enkelt varm och tog av sig skjortan och satte sig vid datorn. Simple as that.
 
Hon där till höger ska jag också fira jul med.
 
Ja, som sagt, de här kopiorna ska jag fira med.
 
Och denna söta!
 
Min syster igen.
 
Och de här två ska det också firas med (+ deras föräldrar). (FÖRLÅT, jag var liksom tvungen!)
 
På något lustigt litet sätt har jag nu hamnat nästan exakt där jag började den här bloggen en gång i tiden, så jag får se hur jag gör med bloggkalendern till nästa jul. Men kanske står ni ut med lite upprepningar?
 
Om ni inte tycker att den här luckan varit tillräckligt julig så här dan före dan så får ni gärna kolla in hur min julafton var förra året.

Åsa dissar: Minnesförlusten

Sitter och desperat letar bilder till de två sista luckorna (nej, så farligt är det inte, jag tror jag har löst det nu, sådär lagom mitt i natten), och hittar den här bilden. Har jag haft en sån här snygg mugg (som matchar min teburk för övrigt)? Ja, tydligen!
 
En liten klocka ringer nu som säger att örat trillade av och att muggen ligger i en förvaringslåda. Lådan ligger i sin tur på hyllan som går runt kuben som är väggen till min toalett (bara ni som varit hemma hos mig fattar vad jag menar), och jag minns mycket väl att jag tänkte "jag kommer aldrig ta ner de här lådorna igen", när jag ställde dem där pga så himla tunga. Kan alltså rent fysiskt inte ta ner dem därifrån.
 
Tur då i alla fall att jag har en bild på muggen.
 
Mitt mål i livet är att känna som den där åsnan.

Åsa assar: Lilla julkortsfabriken

Förra lördagen sken solen samtidigt som jag befann mig utomhus. Udda!
 
Min systers lägenhet höll sig ovanför solgränsen.
 
Så jag gick dit. (Ja, jag fotograferar den där skylten varje gång.)
 
Jag blev bjuden på soppa.
 
Sen dukades pysselbordet fram.
 
Till vänster mitt första kort, till höger mitt andra. Det gick framåt rätt fort, om jag får säga det själv. (Fulkortet hängde jag på Elins kylskåp innan jag gick hem.)
 
Pysselsyster med lussebullar i öronen.
 
Det bjöds på te.
 
Och rischoklad. Till vänster ett nästan klart julkort.
 
Min hög.
 
Elins hög.
 
Snygg julkula, om jag får säga det själv.
 
Tre snygga strumpor.
 
Och snygga lurgrejer som Elin virkat!
 
Sen sa jag hejdå till Elin och pepparkakshästen och travade hem med mina julkort.

Åsa assar: Förra veckans instagram

I onsdags åkte jag och min kära kusin/klasskompis Fanny till Erikshjälpen. Här stod jag och väntade på henne. Och det händer liksom aldrig att jag får vänta på någon, så därför var jag tvungen att berätta det.
 
En regnig kväll gick jag till min syster för att titta på hennes fina gran.
 
Och så körde jag med Throwback Thursday för en gångs skull, till en av gångerna då jag passat Nethifa. Snart flyttar nämligen hon och hennes kompis Pippi in ett tag. Lite nervös är jag nog, för det blir trots allt lite trångt här med två katter, men förmodligen kommer vi ha de ungefär lika bra som på bilden. Men gissningsvis mer påklätt.
 
I lördags kände jag mig tvungen att ta mig till Erikshjälpen igen, denna gången på cykel i motvind och regn. Det var lite dumt. Det var också lite dumt att jag inte köpte den här. Ljuv poesi!
 
Bä bä sade lammen
Får vi gnaga på stammen?
 
Och så slapp jag ställa in julen för de här åkte fram i går.

Lucka 22

Den där gången det var Österlen lyser och jag fotograferade ett spöke av misstag. (Under trädet.)

Lucka 21

Den där gången Markus och jag tog på oss våra konsertoutfits (min var stickad) och gick för att se...
 
Veronica Maggio.
 

Lucka 20

En oktobermorgon 2011 när jag sovit i Brösarp vaknade jag av att ytterdörren stängdes för att pappa skulle köra mamma till jobbet. Jag tittade ut, solen var inte uppstigen och det var frost på marken.
 
Jag gick ut med min kamera.
 
Det hade inte hänt innan dess och inte efter heller.
 
Det är synd att sängen ska vara så skön.
 
Jag sover kanske för mycket. Eller för lite?
 
Sen gick solen upp.
 
Och pappa kom hem med frukost. (På tal om det... undrar (igen) när jag ska börja äta gluten.)

Lucka 19

Den där gången jag hälsade på Markus och tog min finaste bilbild.
 
Sen tog jag fula bilder på svanar och Markus tog fina bilder på mig.
 
Jag vill minnas att jag tänkte på godis.
 
Jag hade inte tvättat mitt hår på två veckor.
 
Sen pratade vi om att Markus aldrig hittat ett fyrklöver, sen böjde jag mig för att knyta skorna och hittade ett fyrklöver. Markus har fortfarande inte förlåtit mig för det.

Lucka 18

Okej, en liten djurlucka! Bilderna är fortfarande från 2011. Här två humlor i Brösarp.
 
Och såna där snabeldjur.
 
Här är min syster och min fårpopulära bror på Brösarps backar.
 
Och denna bild är speciellt för kusin Pernilla. Kolla som ögonen matchar blåbäret!
 
En papegoja som var på Liseberg och kollade på Orup.
 
Och en pudel i Göteborg som lyssnade på Timo Räisänen precis som jag, Frida och Plumpen. Jag var på Way out west under dessa dagar också och träffade Petra och såg Prince, Pulp och Robyn (resten har jag förträngt... förutom Kanye West som inte föträngs i första laget fast vi inte stod ut så länge).
 
Och till sist en gräshoppa som var där jag inledde luckan; i Brösarp.

Åsa assar: Förra veckans instagram

Jag gör en liten paus i mitt framkrystande av fler luckor. Det har fortfarande inte dykt upp någon uppenbarelse angående jullucka. Kanske blir en vanlig gammal lucka. Kanske blir en frågesport. Kanske blir tomtar. Kanske blir korv. Ingen vet.
 
Men vad som ska komma här vet jag; förra veckans instagram. Och även om det inte syns så var det den jobbigaste veckan på... ett tag. Jag är fortfarande inte riktigt människa. Vad var det då som hände? Det var skolan och en sak till. Men nu är det i stort sett jullov så det blir bra den här gången också.
 
Det här ser ju inte så jobbigt ut.
 
Jag kom ända fram till Hammarsjön och den var rätt så snygg.
 
Sen sov jag elva timmar natten till studiedag (vilket ledde till sömnlöshet natten efter) och fick inte riktigt så mycket pluggat som jag önskat. Men det blev i alla fall Musikhjälpen och lite te och pez.
 
Jag såg ut så här. Det hjälpte inte ett dugg tyvärr.
 
Dålig attityd hade jag också.
 
Samma dag som stormen Alexander skulle komma på besök tog jag en promenad och blev dyngsur.
 
På lördagen var allt jobbigt skolgrejs äntligen över (liksom annat tråkigt nog) och jag kunde fridfullt gå till min syster och snickra ihop julkort (mer om det i ett eget inlägg senare).
 
På söndagen betedde jag och min kropp oss som vore vi sjuka. Så jag höll mig still i soffan och omringade mig med pysselinspiration och en bok ifall jag skulle piggna till.
 
Tittade på julkorten jag fick förra året och hittade det här från min syster. Upptäckte att hon hade klistrat likadan knapp på granen som jag fått av henne dagen innan. Hon tyckte att knappen var hiskelig medan jag tyckte den var fin. Hon klistrade alltså en hiskelig knapp på mitt julkort.

Lucka 17

Den där gången jag stod bredvid ett konstverk.
 
Och mina föräldrar befann sig i ett annat konstverk.
 
Och vi träffade några snygga kossor.

Lucka 16

För ett tag sen vann jag ju smycken från Karin Konstgrepp, men det är inte de enda smyckena jag har av henne.
 
2011 beställde jag det första från henne.
 
Min fina glitterboll!

Lucka 15

Den där gången det blev så varmt att jag fick byta om inför mormor och morfar.

Lucka 14

 
Vid studenttider 2011 var jag 30 år. Jag hade jobbat och åkte stadsbuss hem från en bit utanför stan. När vi närmade oss stan började det gå väldigt långsamt, vi kom körande just när studenterna började gå ut och ekipagen åkte runt i stan. Jag fick en snilleblixt och bestämde mig att gå av bussen lite tidigare och promenera hem. Snart dök ett studentekipage upp bredvid mig, det var en traktor med något slags släp vill jag minnas. Jag promenerade i traktorfart och de där pojkarna som var som i bur på släpet la märke till mig. Något överförfriskade började samtliga fria till mig och berätta hur snygg jag var, och så fick jag någons studentbukett. Ja, de överdrev väl lite, men jag blir fortfarande glad när jag tänker på det.

Lucka 13

Här har vi en riktig ljusdrottning barfota i trädgårdslandet sommaren 2011.
 
Om ett halvår kan man stå barfota på asfalt - med lite tur! (Eller, jag gillar verkligen inte vaaarma somrar så nu ska jag inte romantisera över det hela.)
 
Lagom är bäst! Hoppas ni har en fin Lucia!

Lucka 12

Nu tar jag mig kanske för stora rättigheter, men blev så glad när jag hittade en bildserie där jag försökt fånga min farmor tillsammans med alla hennes sex barn för ett par år sedan. Farmor och mitten, min pappa längst fram och sen från vänster till höger mina fem fastrar: Carina, Marianne, Ingegerd, Maria och Gertud. Fina va?
 
Detta var på farmors 85-årsdag och här hjälper jag henne att räkna ut hur rik hon blivit på kalaset.

Lucka 11

Jag har aldrig varit en särskilt bra hjälpreda. Jag tror att det kan bero på att min storasyster är en mycket bättre hjälpreda. Hon hjälper liksom till automatiskt. Jag tittar mer på automatiskt eller kollar mobilen eller tar en bild när Elin hjälper till. Men det behövs ju också! (Tror jag.)
 
P.s. Till eventuella framtida arbetsgivare: Jag är en jättebra hjälpreda!

Lucka 10

Jag vill påminna er om våren.
 
Våren är pastellig.
 
Till och med syster är pastellig om våren.
 
Pastell. Vår. Vilka grejer ändå. (Håll ut!)
 
Dessutom blir man som bekant väldans poetisk på våren.

Lucka 9

Sen hade jag ett släktkalas också för att fira min 30-årsdag.
 
De är rätt så många, de där släktingarna.
 
Jag hade fått snyggtårta. Hello Åsa står det på den.
 
Och jag fick bland annat en massa femtiolappar.

Lucka 8

När jag fyllde 30 år (vilket är skrämmande längesen) så hade jag ett litet men väldigt fint kalas hemma hos mig. Bland annat Markus och min pappa var bjudna. Här tittar pappa lite diskret på Markus kamera.
 
Från min synvinkel. (Foto: Markus)
 
Bjuder på en bottenappsbild på mig, med skrattanfallssyster till höger. Han som är rätt lik mig är min far då va. Tur jag låtit håret växa ut kanske! (Foto: Markus)
 
Sen fick min syster en kram innan hon cyklade hem. (Foto: Markus)
 
Mycket nöjd med det lilla kalaset minns jag. Och jag fick bland annat nya skor. (Gäst som inte finns på bild: Anna.)

Åsa assar: Veckans instagram

I måndags var jag tillbaka på min vita-kläder-praktikplats.
 
Jag har ju levt lite i mörker eftersom jag inte vågar använda min golvlampa (som för övrigt dessutom är ful, och trots att den både är ful och trasig så står den kvar här mitt i lägenheten, helt ologiskt). Fick en snilleblixt nu när jag har stakar i fönsterna - och satte en av fönsterlamporna vid tv:n. Plötsligt mycket ljusare och trevligare här hemma.
 
Om ni en dag i veckan såg den här på promenad med en mycket bra människa och en mycket stor hund så såg ni rätt.
 
Fredagsgodis.
 
I går lyckades jag komma ut på promenad samtidigt som solen tittade fram. Äntligen hann jag fram till Hammarsjön innan det blev mörkt!
 
I går visade barnkanalen Hayao Miyazakis Kikkis expressbud, en av mina favoriter!
 
Avslutade promenaden i går med att köpa medicin av mamma. Medicin i fin burk gör den lite snyggare, fast fortfarande tveksam till om den hjälper.
 
Jag borde verkligen ha pluggat mer än jag gjorde i går, men det går ju inte att se Så mycket bättre och plugga samtidigt. Däremot gick det utmärkt att äntligen rota i min korg med saker att laga. Jag lagade två tröjor, en kofta och ett par vantar som legat där i en evighet. Den här låg också däri, en knäppning skulle behövas. Men jag bara vek. Tycker helt klart kudden gör sig bättre i min soffa än i den där korgen. (Kuddfodralet är gjort av en tröja som jag fick at min syster för längesen, men tröjan hade blivit för liten så min syster trollade om den till det här för ganska längesen.)
 
En glutenfri pepparkaka från Crazy bakers, goda! Fast jag borde ge upp det där glutenfria, har ju ätit glutenfritt sen augusti utan effekt. Just nu ber jag magen hålla ut ett litet tag till, för snart är det jullov och hjälper inte det så blir det doktorn igen. I morgon börjar skolan igen efter fem veckor praktik och jag har förberett mig på bästa sätt, det vill säga städat, tvättat, rensat golvbrunnen och sånt. Men vänta, var det inte något mer jag borde ha gjort lite flitigare? -host-plugga-host-

Lucka 7

Mars 2011. Råkorna tog det lite lugnt.
 
Och mamma stod i solen.

Lucka 6

Den där gången då jag hade en himla lång överkropp...

Åsa assar: En Brösarpstur

I söndags åkte jag med syster till Brösarp för att fira pappa som har fyllt år. Min syster är ju lite speciell så hon hade fixat en julkalender till pappa.
 
Personligen tycker jag kanske att de där fädrarna lätt blir lite bortskämda, de ska bara ha och ha. Så av mig fick han bara musik.
 
Efter paketöppning anföll jag en stackars blomma med min kamera. Såg först när jag kollade på bilden i datorn att jag också fångat ett spindelnät.
 
Mamma och jag bestämde oss för en liten promenad. Vi hann inte gå långt innan min hand blev ordentligt tvättad av hunden Ebba.
 
Brösarpshimlen var fluffig. (Det här att jag just skrev "flumlig" och trodde det var korrekt? Åsa trött?)
 
Och sen den här skylten som är så bra så jag inte riktigt vet var jag ska börja.
 
Sen handlade vl lite. Jag handlade detta i Gerds butik. Hon var rektor när jag gick i skolan i Brösarp.
 
Sen handlade vi lite mat också, men inte den här. (Mamma agerar tändsticksask. Hon gör det rätt bra.)
 
Sen gick vi hem igen.
 
Och fikade lite.
 
Sen relaxade vi lite. (Tur någon snor min kamera ibland, annars syns ju aldrig jag.)
 
Eller kollade viktigheter i mobilen kanske.

Lucka 5

I februari 2011 var jag tydligen i Göteborg! Här hälsade jag och Plumpen på Stor-Åsa som hade bakat godaste brödet jag smakat.
 
Sen hälsade jag på hemma hos henne också.
 
Och så hälsade jag visst på på Plumpens jobb. Och så blev jag tvingad att vara chaufför därifrån, jag har alltså kört bil i Göteborg. Borde skriva det i mitt CV.

Lucka 4

Ibland är det snö i december. En massa snö. År 2010 var ett sådant år, ifall ni glömt.
 
Det året hittade jag en gran i carporten.
 
Den luktade gott.

Lucka 3

Det händer ibland att jag blir bjuden på julstämning hos min syster någon gång i december.
 
Julstämning och julpyssel. Här var det uppenbarligen pyssel lite tidigt, för annars hade det stått en gran där stol + luva står.

Åsa assar: Förra veckans instagram

Solen sken faktiskt lite förra veckan. Dumt nog satt jag då inne och kollade ut på solen.
 
Så detta var kanske tröstshopping.
 
Det fick bli mörka promenader i stället.
 
Jaha, sol igen och jag satt inomhus.
 
Fast en lunch tog jag en kort promenad till koloniområdet och tillbaka igen.
 
I 11 år har det varit gran med ljus på gården hos mig. Nu är det ersatt av äppelträd med ljusslinga. Ack.
 
Jag gjorde bananplättar i lördags, de blev lite mörka men det gjorde inget för när jag vände på den här uppenbarade sig ett hjärta.
 
I lördags var jag också hos Fanny och pluggade/kattgosade.
 
I söndags åkte staken och snyggduken fram i sista stund.
 
Och jag var också rätt snygg.
 
Om någon undrar vad det var som hände med de där 30 bloggrubrikerna för november så är svaret tydligen ingenting. Tiden försvann. Den har ju en tendens att göra det för mig. Heltid praktik + tänka på att jag VERKLIGEN måste börja plugga inför prov och redovoning nu. Men nä, det har inte hänt än.
 
Ful lugg har jag också.
 
Men jag är glad ändå. En del saker överskuggar helt enkelt fula luggar.

Lucka 2

I denna andra lucka tycker jag att min bror platsar. Året var 2010 och han gjorde sig snygg.
 
Mycket snygg.

Lucka 1

Jaha, minsann då var det dags! Julkalendern 2014! Jag har förstås prestationsångest i vanlig ordning. Borde jag gå ut starkt så att jag inte tappar läsare direkt? Eller vara lite mer lagom? Jag vet inte... Jag börjar hur som helst med att skryta med den här stadens uppenbart väldresserade ankor.
 
Bra grej med övergångsställen ändå!
 
Och om någon undrar kan jag berätta att den här bilden är från hösten 2010.
 
P.s. Alla luckorna är timerinställda och kommer dyka upp klockan 8 varje morgon fram till julafton. Länk kommer inte komma automatiskt på Facebook, men jag ska försöka lägga upp den varje dag (för ni som kollar via Facebook är ju lite glömska).
 

RSS 2.0