Åsa dissar: vikthets

Vissa av er vet säkert hur det är. Man ska plugga, men allt annat känns intressantare. Surfar runt lite. Råkar se reklam för viktklubb.se. Man ska fylla i sin vikt, sin längd och sin målvikt för att räkna ut när man kan nå sin målvikt. På skoj fyller jag i mina riktiga siffror. Jag råkar vara fullkomligt normalsmal och fullkomligt nöjd. Min kropp i sig fungerar som den ska (när jag inte råkar ut för någon tillfällig och kanske hypokondrisk åkomma). Jag skulle vara lika nöjd om jag vägde lite mer. Hur som helst, jag fyller i att min målvikt är ett kilo mer än vad jag väger. Så här svarar viktklubb.se:
 

Du har valt en målvikt som är högre än din nuvarande vikt.

Prova igen och välj en målvikt som är lägre än din nuvarande. BMI står för Body Mass Index. Siffran ska inte ses som ett exakt mått på eventuell över eller undervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI.

Ditt nuvarande BMI är 20.2

 

 

Tack så mycket, men nej tack.

Jag kan dock lägga till att när jag ändrar till att jag vill gå ner ett kilo så säger sidan att den inte tycker det är en bra idé.

Åsa assar: Instagram

Jag tycker man kan lugna sig lite med tulpanslängandet.
 
Den där snön var rätt fin ändå, åtminstone när den låg still.
 
Halv ett en fredagskväll, precis som nu. Fast nu ingen plogbil. Eller snö. Annars sammalika.
 
När jag var liten pressade mamma ibland en apelsin och kallade det en sup. Det var gott nu med.
 
Jag fick se solen någon gång i januari, den var visserligen på väg ner, men det var tveklöst den.
 
Jag hittade mitt första gråa hår. (Eller min kusin Fanny gjorde det i skolan.) Snyggt va? Eller GNÖRFF.
 
Jag gick hem och klippte mig själv, eftersom jag försöker lura mig att det är rätta sättet att undvika fler gråa hår.
 
Jag träffade en gamma bekant och tyckte det var lite typiskt att jag är så himla bra på något som har så många baksidor.
 
Fyndade snyggaste strumporna för 15 spänn!
 
Funkade!
 
Jag slog inte presenter till min bror som hade fyllt 26. (Det är två t-shirts.)
 
I går sörjde jag de här som inte fick slå ut. Det händer inte så ofta att mina rätt så gröna fingrar misslyckas. Men tydligen ibland. Jag skyller på mina dragiga gamla sjukhusfönster.
 
Och i dag fick jag kort från mina föräldrar. Dem kan man lita på!

Åsa assar: Sol och lokomotor

Det var i vanlig ordning inte mycket sol i januari. Det här året var det dock ännu mindre än vanligt. En av dessa gånger hann jag kasta mig ut och få lite välbehövliga strålar i mig. Jag var hos mina föräldrar och det blev en promenad med min syster och pappa. Uppe vid Brösarps station fotograferade jag denna lokomotor med vagnar. Färdigrullat. Hoppas det fick många fina resor.
 

Åsa assar: En förändring

Hej folk!
 
Det här funkar ju lite så där. Jag hinner inte med. Antingen pluggar jag eller så stirrar jag apatiskt framför mig (alternativt på mobilen). Jag är inte så särskilt stressad tycker jag, men det tycker min kropp. När jag startade den här bloggen var det för att göra mig själv glad. Fast så särskilt glad blir jag ju inte när det bara står still här, för jag gillar min blogg. Den funkar ju annars, den gör mig glad.
 
Vi är alla olika och jag har lite svårt att förstå mig på folk som berättar allt på facebook eller i sin blogg. Visar allt de ätit, allt de haft på sig och skriver om varje liten detalj som hänt. (KÖP EN DAGBOK.) Men har det inte blivit lite så här i bland ändå? Så nu ska jag försöka begränsa mig och ändra lite. Vi får se om det funkar.
 
Hoppas ni haft en fin stjärtdag. Jag har fått lite likes på facebook tack vare den här statusen:
Gullegullegullegull puttinutt gölligöll fnöttitrött pruttidutt.
 
Och så diskade jag och hittade sen en tallrik under filten i soffan och funderade lite på varför jag är singel. Jag gav också lite pengar till WWF eftersom jag inte har någon att ge blomma. Så godhjärtad är jag.
 
Bilden nedan är på min far på min kusin Filippas 20-årskalas. Och det är faktiskt allt jag tänker visa därifrån.
 
Gnörff på er!
 
 
P.s. Det är mitt örhänge (clips), men säg det inte till Bella. Hon får gärna sätta champangen i halsen.

RSS 2.0