Åsa assar: Regn

Enligt mitt flöde på facebook är det rent vidrigt att det regnar i dag. Mitt i klagosångerna där finns ett YAY över regnet, det är inte mitt, men det kunde varit det. Höst på sommaren är min favoritårstid.
 
Jag har inte mått bra av värmen den senaste tiden. Jag mår fortfarande inte så himla bra eftersom min mage nog varit extra jobbig den senaste tiden - eller så har jag bara blivit extra trött på det. Översvämmad bägare etc. Det är ju rätt dissigt att skriva om en mage som de senaste 6-7 åren har betett sig som ett as. En läkare sa magsår (det var det troligtvis inte), en annan sa magkatarr. Jag säger ibs? För lite sömn? För mycket stress? För stora krav? JAG VET INTE. Jag vet bara att jag är välidigt illamående väldigt ofta. Och att jag kan gå från proppmätt på ett äckligt sätt, till vrålhungrig på fem minuter. Och att magen mycket ofta ser ut att innehålla en fullt livsduglig bebis. För att nämna några saker.
 
TIPS TACK!
 
Men senaste tiden har inte bara varit skit. När jag har mått bra har jag varit glad, för så funkar jag tack och lov (tills det blir för mycket, som nu). Och nu är jag glad över att jag åtminstone slipper må illa av värmen och att jag kan vara inne hela dagen och pyssla med mitt (fast jag ska ta en promenad med är tanken). I går beställde jag äntligen ett fodral till min nygamla mobil som jag fått överta från min bror. Nu ska jag beställa nästa termins skolböcker (tiden går för fort!) och kanske någon annan bok också (som jag inte kommer hinna läsa).
 
Nästa assning blir roligare, lovar jag. Bjuder nu till sist på bild på mat som Emma bjöd på mig förra fredagen. Den är köpt på Sumo Sushi och var mycket god. Jag fick Emmas sallad, för fröken tycker inte om sånt. (Annars är det jag som petar över mat till omgivningen, det är ju fint när det kan vara tvärtom ibland.)
 
 
P.s. Nej, jag tänker inte alls köpa någon bok extra som jag inte kommer läsa ändå, och som jag heller inte har plats med här - det finns ju bibliotek.
 

Åsa assar: En liten utflykt

På söndagen efter midsommar åkte jag och de familjemedlemmar som var närvarande på fotoutsällning i Fabriken i Bästekille. Det var Gunnar Smoliansky som ställde ut. Fina svartvita bilder.
 
Jag fotograferade genom någon annans konstverk.
 
Det var lite regnigt.
 
Och molnen var fina.

Åsa assar: Instagram

Sen jag började jobba har det blivit dåligt med både bloggande och promenerande. Det är inte lätt att vara seg och trött, men än finns det hopp. Här en bild från en kvällspromenad som jag lyckades få ut mig på.
 
Och här är jag på midsommar, vilket jag såg som en bra hårdag.
 
Ännu en promenad! På den där tiden då det var lagom varmt.
 
Och kolla, Hammarsjön!
 
Sen uppstod det lite kolonilottdrömmar. Jag tar småpromenader där ofta nu och Anna och jag kikade in i lite till salu-lotter förra veckan. Vi ska köpa en ihop när vi är rikare, tänker vi.
 
De här var goda (hos mina föräldrar i helgen).
 
Och de här! Som jag fick av min snälla syster i går. Jag har inte bakat på ett tag, fast jag har tänkt göra det - och därför fått leva på knäckebröd. Men nu slipper jag det ett tag!

Åsa assar: Utomhusopera

Tiden bara försvinner. Gnäll gnäll. Men här kommer ändå lite bilder från midsommardagen då mamma och jag traditionsenligt var på opera på Drakamöllan.
 
Vi kom dit! Inte helt självklart eftersom jag hade migrän, eller åtminstone hemskt huvudvärk, vet ej riktigt. Jag brukar alltid kalla det huvudvärk, men min kloka mor sa det måste ju vara migrän. Might be. Hur som helst så kom jag, mamma och migränen fram efter lite om och men.
 
Andra hade också kommit dit. Efter ett tag avlägsnade sig migränen delvis, tack och lov.
 
Barberaren i Sevilla. På danska.
 
Regnet kom och sen en båge.
 
Lagom till matpausen började det regna ännu mer och mamma och jag fick inta våra operalådor under ett träd. Inte helt lyckat. Den här kompisen var nyfiken och betade sig närmre och närmre tills mulen stack ut bredvid mig. "Are you feeding the horse smoked turkey?" frågade en man. Är ju en himla tur att en kan engelska. Jag svarade med ett uttömmande "no".
 
Sen kom Taxi Gunnar och hämtade och jag försökte fånga kvällshimlen. Fin kväll trots idiothuvud och regn.

RSS 2.0