Åsa assar: Midsommarafton

Helgen är överskattade. Eller bara för korta. Hur som helst så hanterar jag dem inte särskilt bra. Jag har haft en mycket bra vecka på jobbet. Jag har inget emot att jobba heltid, men jag har något emot att jag aldrig hinner/orkar något när jag kommer hem. Så allt det där ska jag nu hinna på helgen. Men hittills har jag bara hunnit äta (två gånger), diska och släppa ut en myra som bott i en påse med gräslök i kylskåpet en vecka. Och nu är det kväll. Jag är inte nöjd. Jag tänker visa lite midsommarbilder nu, kanske jag känner mig mer nöjd sen.
 
Det var findukat.
 
Och lite silligt.
 
Men inte särskilt snapsigt för min del.
 
Lite hönsigt var det dock.
 
Det var rätt så blommigt också.
 
Och så lite godis på det.

Åsa assar: Mina logiska fynd

Jag har börjat jobba nu, men innan dess hann jag gå på stan och avsluta ledigheten med några logiska fynd. Den här logiska tunikan (från Indiska) hittade jag på Röda korset.
 
Det här logiska flamingoglaset hittade jag också på Röda korset. Glas som matchar är för mesar!
 
 
Och så köpte jag den här på Lus blommor.
 
Ja, detta alltså.
 
Detta! En bonsaiträd! Det stod där nästan helt ensam, och skrek på mig. Jag fick ett presentkort från den där blomsteraffären för mycket länge sen (av Markus för att jag passat Nethifa), och har sedan dess gjort några små försök att hitta något att klämma in i min redan fullsatta djungel. Och nu äntligen lyckades jag. Yay!

Åsa assar: En överraskning

Det syns inte riktigt här, men detta är en mycket nöjd tjej som åker iväg för att överraska.
 
Och det syns kanske inte heller riktigt att detta är min bror som åtminstone blev lite överraskad när det var jag som kom in i fotorummet i onsdags. (Mamma blev dock mer överraskad (i uterummet), trots att jag hade förvarnat lite halvt.)
 
På kvällen blev det vegetarisk pizza.
 
Och cider.
 
Och lite blomsterfotografering på det.
 
På kvällen tog jag en liten promenad med mamma och Isak.
 
Nästa dag rensade jag lite ogräs innan jag åkte hemåt igen. (Nyponen på bilden har inte så mycket med ogräsrensningen att göra.)
 
Isak åkte också Kristianstad för att klippa sig innan han åkte hem till Lund igen. Titta så fin!
 
Sen på kvällen när jag lugnt och försiktigt la min mobil ifrån mig så hände det här. Det har hänt många gånger förut, men då när jag "lagt" mobilen ner lite mer våldsamt. Till exempel på golvet.
 
Himla tur då att jag har fått överta Isaks mobil (ska bara få hem ett sim-kort i rätt storlek)! Villkor: att han får tillbaks den igen om han vill. Men för nu kör han old school-varianten och använder en mobil som han hade för ett par år sedan, innan mobilerna blev smarta. Smart drag av honom, tycker jag.

Åsa assar: Ett lantligt äventyr

Efter åtta minuters busstur klev jag förra söndgen av bussen mitt på landet.
 
Jag skulle hälsa på Nethifa.
 
Och Pippi och Markus så klart.
 
Jag beundrade Markus inredning.
 
Och så åt vi soppa och tittade ut.
 
Sen gick Markus och jag ut, vilket vissa tyckte var orättvist. Här ser vi Nethifas svans, Pippis missnöje och Markus extremt branta trappa.
 
Vi gick på promenad.
 
Markus sjönk ihop, som fotgraferande människor ibland gör. Han hade väl fått syn på något snyggt motiv.
 
Javisst! (Foto av Markus.)
 
Och detta såg jag.
 
Och den här intressanta mackapären som satt på en mystisk bod.
 
Fina färger såg jag också.
 
Och några färger till.
 
Sen såg vi Lillö borgruin som ligger utmed Linnérundan. Som ni ser hade vi kommit fram till järnvägen. Vi gick över spåret och kom till en utmärkt stig som vi gick så sakta fram på. Men sen blev det så spännande så jag slutade fotografera.
 
Markus kände till en kortare väg, så jag skulle hinna med nästa buss. En liten bit skulle vi behöva gå på järnvägsspåret, fast inte det som används utan ett som går precis bredvid. Strax skulle vi vika av från spåret, men när vi kom fram dit så såg vi att det hade växt upp för mycket. Så vi fick fortsätta gå och i mitt stilla sinne hoppades jag att inget tåg skulle dyka upp. För även om vi inte gick på ett spår som är i bruk, så tror jag inte tågföraren hade vinkat särskilt glatt åt oss.
 
Efter en stund såg jag en liten grind uppe på en liten kulle. Vi lämnade spåret och gick upp dit, öppnade grinden och klev in. I skydd av en hög häck smög vi sen mot friheten. Men nästan framme vid friheten tog häcken slut. Så efter en stunds samlat mod gissade jag att folket i trädgården hade försvunnit lite längre bort. Vi trippade fram till stängslet och klev graciöst över. Okej, jag fastnade. Men när Markus fått loss mig var vi ute i friheten. När vi kommit tillbaka till rätt trädgård så hörde jag tåget åka förbi och jag tänkte på hur väldigt ofta vi råkar ut för spännande äventyr där i Karpalund.

Åsa assar: Att avsluta en jakt (Lilla Ego AB)

 
Okej, nu kan ni sluta leta!

Åsa assar: Att jakten på Åsa är PÅ

Jag hade tänkt blogga ordentligt i kväll, men blev trött. Så nu bloggar jag på låtsas igen och så tar jag resten i morgon. Plus allt annat som jag helst bör hinna sista lediga dagen. Heja mig.
 
Nu till saken. Minns ni Jakten på Åsa, alltså jakten på en Coca Cola-flaska med mitt namn? Den avbröts ju när jag förstod att det bara var kidsens namn (eller något åt det hållet) som fick vara med.
 
Men nu! Nu är alla åldersgrupper med och Åsa finns. Så jag går låååångsamt förbi och bläddrar försiktigt bland Coca cola-flaskorna i affärer (original! Jag gillar inte sötningsmedel). Så alltså, om någon i min närhet ser en, köp den så köper jag den för en tjuga! Ser ni två, köp båda!
 
En sån här vill jag ha! Eller okej, en i plast funkar också. (Bild lånad från delaencoke.se)

Åsa assar: Instagram

För några veckor sedan besökte jag Röda korset med min syster (och det gjorde jag i dag med, jag kommer assa det så småningom!), där hittade jag alla de här felen.
 
Och sen råkade vi träffa på vår bror (som bor i Lund)!
 
Vi gick till leksaksaffären och jag hittade den här, som jag vill ha! (Vilket är rätt onödigt då jag aldrig kommer fixa att ta mig fram på den.)
 
Jag uppfann en soppa en dag. Den gjorde mig nog mindre krasslig för en stund.
 
De här plockade jag hos mina föräldrar. Allt går att äta, men jag tittade på dem i stället.
 
Det fnns blommor vid Hammarsjön också.
 
Och i mitt tantfönster.
 
Juni var lite smågrått ett tag.
 
Jag gjorde blinier en kväll. Det blev mycket gott men tog en evighet eftersom jag bara använde det järnet (som i övrigt var perfekt för uppgiften).
 
Juni skärpte sig. (Men hallå! Det kan vara för varmt också.)
 
Jag har tydligen börjat städa garderoben (igen). Det här linnet är sötast. Och förkortast.
 
Jag tog en promenad för några kvällar sedan. Gick förbi och tog bilden ovan, vandrade vidare. Och sen kom plötsligt en bekant hund gående och efter honom kom Anna och hennes syster. Så plötsligt blev en kort ensampromenad längre och med sällskap. Fint! Och vi gick förbi mitt motiv ovan en gång tillsammans.
 
I Brösarp hittade jag en klättrig snigel.
 
Och en kaninjägare i buskarna.
 
Sen hittade jag till Hammarsjön igen.
 
Och en massa strumpor i min garderob!

Åsa assar: Kattvattning

Jag firade nationaldagen genom att vara kattvakt. Egentligen skulle jag mest ge dem frukost, men de tyckte att jag skulle stanna en stund och jag är inte jättesvårövertalad. Ace tyckte att det var fint att jag hade med min tågpåse som han kunde försöka mörda.
 
Jag låg i soffan och läste min Skriva-tidning som jag hade med mig. Pojkarna gjorde mig sällskap efter en stund.
 
Samtidigt beundrade jag den här, som alltså är världens sötaste vattenmelon som Fanny odlat fram. Liksom kolla! En vattenmelon! Som är jätteliten!
 
När jag skulle cykla hem stötte jag på ett problem, men det var inte större än att jag kunde kliva över det.

Åsa assar: Tvång

Ni undrar förstås hur det gick i går när jag skulle tvinga mig. Det gick faktiskt ganska bra, jag somnade åtminstone mer nöjd (efter att jag hade konstaterat att det vore dumt att återfödas som en frukostflinga - min hjärna är fantastisk). Jag bloggade, promenerade och något annat också. Hoppas jag. (Med en paus på två timmar för huvudvärk och lite illamående, härligt. Låt mig klaga lite på värmen: klaaaaag.)
 
I dag har jag varit social i stället för att tvinga mig. Det blev lite väl äventyrligt, så jag tyckte att jag förtjänade att sitta väldigt still sedan. Jag ska assa äventyret lite senare, men jag väntar och ser om jag kanske kan få något foto på mig i mailen. Jag är nämligen rätt så dålig på att ta selfies, särskilt mitt uppe i ett äventyr. Men jag vet att jag fastnade på något canonfoto i dag ändå, får se om jag hinner få det. Tydligen kan jag nämligen blogga för snabbt, trots min långsamhet. Som när jag assade Björns balkong för ett tag sedan. I går fick jag nämligen foton på när jag satt där på balkongen. Så jag visar ett nu i stället, fint i all sin sammarbetsmotvilliga luggighet; foto av Björn!
 

Åsa assar: En försenad mors dag

I söndags åkte jag och syster till våra föräldrar en sväng. Den sumpiga bollen låg som vanligt i trädgården, det käns tryggt.
 
Först tog jag en snabb koll i trädgårdslandet. Hittade en orange rumpa.
 
Eftersom vi bara är en halvduktig syskonskara så firade vi (i alla fall Elin och jag) vår mor då i stället för på mors dag helgen innan. Hon fick det här fina armbandet som Marie Clair gjort. Mamma blev mycket glad! Som gjort för henne. Om någon undrar om kortet, så ja, det har jag gjort alldeles själv.
 
Elin hade med sig sin nya kamera, och på sig sina nya Fjällrävenbyxor/shorts. Båda fynden hittade jag åt henne dagen innan på Röda korset. (Och sen hittade vi vår bror!)
 
Efter att vi hade ätit blinier så gick vi ut i trädgården och rensade ogräs och sådde lite. Hårt jobb, som ni ser.
 
Ett slags bildbevis.
 
Sen åt vi och jordgubbade oss innan Elin och jag åkte hemåt igen.

Åsa assar: Linnérundan med Anna och grishunden

Förra lördagen gick Anna och jag Linnérundan för första gången i år. Jag hade med mig min lilla kamera och Anna hade med sig den där glada saken som skuttar i bakgrunden.
 
Den här. Denna bild är tagen samma minut som bilden jag visade ovan. Snabb glad hund. Snabb glad hund vars favoritgrej är att rulla sig i är kobajs.
 
Som tur var hittade han strax DYNGA att tvätta sig i.
 
"Titta, Rosa, den där är väl ändå en gris?"
 
6 km senare var vi tillbaka i en stickad stad.
 
Santos fick tvätta av sig det värsta i Helge å. Du menar där de hittat två lik på kort tid? sa Annas kompis som vi senare träffade på. Jaja. Santos hade kul i alla fall, särskilt eftersom tre små pojkar glatt kastade pinne efter pinne till honom. De fortsatte även efter att han gått upp, och kastade i en jordhög. Så Santos fick bada igen.

Åsa assar: En kväll bland taken

I dag står det tvång på schemat. Jag hör nu hur alla kollektivt skriker: "Men Åsa, du måste vara snäll mot dig själv!" Jo, men när jag är snäll mot mig själv så sker följande: surfar för mycket, blir trött, sover bort flera timmar, äter konstiga tider o.s.v. Snällt va? Så i dag tvingar jag mig själv, så jag kan sluta dagen nöjd. Jag ska alltså göra saker som jag vill göra, så det är ett mysterium att jag så flitigt undviker detta så ofta. Kan jag skylla på trötthet? Lathet? Idiothet? Hur som helst, blogga är skoj! I dag ska det bloggas. Jag börjar med onsdagen förra veckan ...
 
Jag tycker om att se hur andra bor. I onsdags förra veckan blev jag hembjuden till Emma för första gången, spännande! Jag föreställde mig att hon hade lite mindre saker/plotter än jag. Lite mer stilrent. Stämde! Hon hade även snyggare fönster och bättre utsikt. Och mer teknik. En jättefin lägenhet.
 
När jag kom dit, fyra minuter sen, trots den blygsamma promenaden på 200-300 meter, så stod de här fina i ugnen. Och goda var de också! (För övrigt utbrast Emma i porttelefonen: "Vad tidig du är!" Tänk om alla kunde visa en sån förståelse för tidsoptimister! Fast ja, det är bra att ni skäller på mig också. Eller lurar i mig att vi ska ses kvart i när det egentligen är prick.)
 
Det var en jättetrevlig kväll med en massa prat och skratt. Som till exempel när Emma visade lite foton och sa "jag älskar såna här grejer!" och skulle visa en bild på en "knut" på ett taggtrådsstängsel. Bara det att där på stängseln satt två insekter som tillverkade nya insekter. Men det är bra, Emma, då vet jag!
 
Sen spelade vi tv-spel och mitt i det ringde hennes pojkvän på, så fick han också vara med. Jag vann. Om man med "vann" menade dog/kraschade hela tiden. Men det var kul det med! Fin lång kväll bland taken. Jag hoppas att jag får komma tillbaka en annan gång!

Åsa assar: Sommarlov

Jag vill mest berätta att jag har sommarlov nu. Eller ja, "sommarlov". Men ändå; någon som vill leka?
 
Klassen (iaf 16 av oss) hade avslutning på Naturum i morse. Och sen gick 12 av oss till museet och åt buffé på Café Miró. Treeevligt.
 
Jag höll mig vegetarisk i dag. Det var gott.
 
Nu är jag ledig, från nu och hela nästa vecka. Och sen ska jag jobba heltid i åtta veckor. Sen är jag ledig en till vecka. Sen är sommaren slut. Så fort behöver det inte gå, tack. Och lite pigg vill jag också vara.
 
Nu har jag klarat av halva utbildningen. Bara en sån sak!

Åsa assar: En Hässleholmstur

Den här konstant förkylda kvällsmänniskan är inte så pigg. Det är lustigt, inför varje ledig dag tänker jag likt en guldfisk att jag ska göra det och det och det. Men i stället får jag tvinga mig att stiga upp och tvinga mig att göra saker. Sen framåt kvällen brukar lite energi komma åter. Och då är det dags att lägga sig. Nu ska jag assa lite, kanske det hjälper. Och sen ska jag tvinga mig lite till, om inte gnörfff och zzzz hinner ifatt mig.
 
Förra veckan skulle jag åka till Björn och se på film. Allt såg ljust ut, tills jag råkade somna på min soffa och låg där så skönt i 1,5 timme. Sen blev det bråttom och springa till tåget, så att jag åtminstone hann hälsa på i två timmar. Det blev ingen film, men det funkade också bra att sitta på hans balkong och äta vattenmelon (och bli hånad för min kärnspottningsteknik) och prata väldigt tyst och diskret om de som gick förbi nedanför (eller?).
 
Sen tittade vi på lite foton och Björn skrev ut en bild som jag fick. Bilden här nedan. Jag ville ha en ram med färg till, men det är inte så lätt att hitta (+ är lat). Hittade däremot en svart ram i mina gömmor, så nu är bilden inramad. Fast nej, det är inte meningen att den ska ligga där på stolen. Upp på väggen ska den! För Anna har sagt att det är bra för... självkänslan/någonting annat... att ha en bild på sig själv i sitt hem. Särskilt om det är en snygg bild, antar jag. Tack Björn!
 
 

Åsa assar: Sopkjolen

Jag är ju lite av en lumpsamlare. Jag gör ibland fynd i till exempel soprum (som den där gången när jag hittade en massa orkidéer. En bor i dag hos mina föräldrar och jag har två hos mig som mår alldeles utmärkt).
 
Jag blir upprörd av folk som inte kan sopsortera. Det är respektlöst! Fok som lägger allt i brännbart (glas, mat, medicin) med motiveringen "allt är brännbart". GA-HA! Jag får utslag när jag tänker på er. Ni är ta mig tusan sämst. (Förutom typ rasister, som är sämre.)
 
Det gör mig lite nyfiken/misstänksam/uppmärksam när jag kommer ner i soprummet med mina exemplariskt sorterade sopor, och ser att någon har satt ner påsar lite vid sidan. Det hände för ett litet tag sen; fyra kassar med kläder. GAH. Tyget kan återvinnas, kläder kan säljas. Men jag kunde ju inte bära iväg med fyra kassar kläder, någon måtta får det vara. Jag tog en kasse upp till lägenheten. I den hittade jag tre plagg som jag sen bar med mig och slängde i en klädinsamlingscontainer vid Maxi (eventuellt inte bästa sättet, men jag kände inte för att ha det stående hemma eller göra något mer avancerat av det). Förutom detta så hittade jag en alldeles utmärkt liten kjol till mig själv! Sopfynd = bra!
 
Vatten på tröjan! Brännskada efter makaron på hakan! Ja, men kjolen då!
 
Kjolen då.

RSS 2.0