Lucka 24

Till sist (och lite väl snabbt om ni frågar den här kalendern) så blev det då julafton. Jag har inte firat med Harry men jag antar att han spenderat dagen ungefär såhär, mellan hysteriska anfall.
 
 
Jag och syskonen landande i Brösarp i går. Innan vi packade bilen i dag för en julklappsrunda hetsade jag iväg till affären. På vägen råkade jag möta en tjej som jag följer på Instagram och vi sa hej. Sen hetsade jag alltså hem igen och vi åkte först iväg till Bertilstorp.
 
Julklappar byttes och vi fick knäck och julmust. Och så tog vi bild på de kusiner som fanns på plats. Det hade ju varit en fin bild om det inte var för Pernillas troschock (jag lovade ju en fin bild på henne förut, det gick ju nästan!), och det hade ju inte heller skadat om jag hade haft ögonen öppna. Bättre lycka nästa gång!
 
Till och med kontakterna var tomtelika i Bertilstorp!
 
Men kransen var finast ändå.
 
Vi kom hem igen lagom till att en bror och en mor kom hem från promenad.
 
Vi packade in mamma och andra julklappar i bilen. Och pappa bara tittade ut lite.
 
Och så åkte vi till Kyrkeröd eller Attusa eller var det nu är moster med familj bor. På väg dit träffade vi på en kusin från andra släkthalvan vid en busshållplats, min kära gamla klasskompis Fanny.
 
God jul sa Donna (rätta mig om detta är en annan hund).
 
Kurt var mer skeptisk.
 
Och Pricken ville ha hundmat.
 
För en sekund trodde jag att min Daniel var på tv.
 
Moster bjöd på fika. Jag hittade en bild på henne från julen då hon var 17 år. Lite lik Åsa 34 år.
 
Sen åkte vi hem igen och jag har mest umgåtts med min blogg. (Skyll mig själv!)
 
Fast lite snäll hade jag varit för jag fick julklappar!
 
Och rischoklad!
 
Jag gav bort lite julklappar också. Bland annat dessa gula vinylkameror till Elin från Made by Leena.
 
Bland annat fick jag kattvantar av kusinerna Filippa och Elof (pefekta!) och torgvantar stickade av Elin (perfekta!).
 
Jag fick böcker.
 
Och jag fick en liten Henry (när jag jobbade som städerska hade jag ofta en större Henry som sällskap) och kusin Pernilla gav mig magneter med mina egna bilder!
 
Det var lite av det jag fick, och mycket av denna julafton. Tack för att ni öppnat mina luckor och förlåt att det blev lite dumt på slutet. Nu ska jag snart lägga mig för i morgon ska jag fira lite igen. En fortsatt god jul önskar jag er!

Lucka 23

Sen blev det augusti och vi var snygga/hade solen i ögonen.
 
 
Jag var i Brösarp och vi åkte på fotoutställning. Och jag hade två veckors semester!
 
Det blev september och jag började jobba på ögonmottagningen. Någon helg ibland var jag, Daniel och Harry i Åhus. Harry var glad. Men det är han alltid.
 
Det blev oktober och vi var visst i Åhus då med. På bild är det inte Harry utan hans pappa Chivas, som vanligtvis inte är så här glad och hoppig. Men ibland så!
 
Chivas och joggarna.
 
Stranden i Åhus undersöktes en del.
 
Och solen sken visst ibland.
 
Jag hälsade på Disa, Timo och Emma.
 
Det blev november. Jag, Daniel och Harry träffade på kusin Fanny på en kvällspromenad. Sen gick Daniel och jag på kyrkogården i natten. Tyvärr var vi inte ensamma och blev halvt anfallna av en stor hund i mörkret. Dessutom gick jag på Moderna i Brösarp och köpte ett fint soffbord. Inte konstigt man blir trött.
 
Ibland var vägen till jobbet fin.
 
Harry var ivrig och gav mig en tidig julklapp.
 
Nu är den snart här. Den stora julluckan! (Kommer jag hinna på rätt sida om julafton?)

Lucka 22

I maj försökte vi odla lite.
 
Det var vår!
 
Anna och jag var på Liv Strömquist-utställning och sen lyssnade vi på ett samtal hon deltog i.
 
Annars var det väl som vanligt; skola. Och en del promenader verkar det som. Anna och jag lyckades gå Linnérundan en gång.
 
Sen tog jag examen!
 
Jag hade ett fint litet examenskalas. (Mamma och Elin var också där, men Emma saknades tyvärr. Hon firade mig lite senare.)
 
Och jag fick presenter!
 
Det var soligt en dag eller två och jag köpte en skärm.
 
Sen började jag mitt sommarjobb på infektionsmottagningen. Jag mådde inte så bra första veckan, det blev midsommar och med den kom halsflussen. Det var drygt. Men mitt i mitt halsflussflöde på instagram fick jag en ny följare, en person som funnits i mitt bakhuvud i ett tag, någon som jag haft lite kontakt med föregående höst. Daniel hette han.
 
Det blev juli och jag och familjemedlemmar gick som vanligt på diverse loppisar och andra marknader. En del fynd blev det, men kanske inte just de här.
 
En solig dag träffade jag Ola (utanför bild) och Elin och Elins syskon Mattis och Karin.
 
Kusin Elof fyllde år och blev förstås firad. Här min kusin Pernilla, jag, syster Elin och kusin Filippa. Den här bilden fick mig att skratta så jag inte kunde andas när den var nytagen. Jag vet inte, det är något med Pernillas ansikte just här som lockar fram det... Jag tror Pernilla bjuder på det här. Det kommer en bättre bild på henne senare. Eller ja, typ i alla fall.
 
I juli var jag också kattvakt (åt Pippi och Nethifa) och jag träffade Daniel en första gång och sen en gång till. Den andra gången träffade vi på två flickor som hade gjort armband (eller kanske inte träffade på, de såg mig och styrde benen rakt mot mig). En femma kostade de och jag hade bara en tia. "Du kan ta två" sa den ena flickan, och jag fick ett och Daniel ett.

Lucka 21

Sen blev det mars och vår och jag tog en promenad med Björn. Annars bestod nog mars och april mest av plugg, praktik och diverse idioti.
 
Elin och jag hade ett litet släktkalas för att fira våra födelsedagar.
 
Det blev april och påsk och äggen blev himla granna.
 
Och så fyllde jag år och fick presenter, och den här vackra buketten från mina vänner i Osby.
 
Anna och Markus bjöd mig på spelning i Kulturkvarteret. Och samma kväll bjöd Emma hem mig på fika.
 
Sen blev det Valborg och jag tittade på brasan i Helge å med Emma och Fanny.

Lucka 20

Här kommer ett litet skamset hej så här precis på gränsen mellan lillejulafton och julafton. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Särskilt blir det aldrig som jag tänkt mig när det handlar om tid. Jag har inte varit hemma och därför inte fått ihop luckorna. En anledning att jag inte fick ihop dem innan är att jag haft svårt att få till det med bilder. Därför tänker jag så här: Jag sammanfattar helt enkelt mitt år 2015 men lite bilder, som ni kanske sett förr. Det får bli så. Jag får väl försöka komma på något mindre ego sätt för denna kalender nästa år eller så är den lika ego eller så lägger jag ner den. Vi får se. Här kommer i alla fall mitt 2015. (Fast jag egentligen borde slå in julklappar nu. Men det gör jag också. Allt på en gång.)
 
Året inleddes med kattvaktande. På bild fina Pippi som nu tyvärr inte finns mer.
 
Nethifa och Pippi, ett ganska underhållande par, men som tyckte att det var onödigt att den tillfälliga matten sov på natten.
 
Helge å och Hammarsjön var överfyllda. Mina bilder avslöjar också att jag var lite social med Emma och med Elin och Ola och kanske någon mer som nu är bortglömd. Annars var det väl mest skola som gällde.
 
I februari fyndade jag på Röda korset.
 
Och någon gång var det så här vackert dimmigt.
 
Och så var jag på kalas!

Inte lucka 21

Konstigt nog inga klagomål än. Alltså, det var meningen jag skulle åka hem från Malmö i går och då göra de sista luckorna i kalendern. Men jag råkade stanna. Men i morgon ska jag hem och det kommer bli någon slags luckor. Nu blir det i stället lite instagram från Malmö. Hoppas det också funkar.
 
Jag skriver för övrigt detta på mobilen liggande i Daniels soffa, med utsikt katten Agnes i mitt knä, varm pojkvän som öppnar balkongdörr och ett stearinljus.
 
På väg till Malmö satt jag bredvid en hund som hela tiden stod upp och en annan som försökte bita sig ut ur buren.
 
Soffutsikt i dagsljus.
 
10 plus och mycket svag is.
 
Söta Doris med blicken.
 
Fina Agnes med en annan sorts blick.
 
 
Gick förbi denna gata och tänkte på min bror, icke-slaktaren.
 
I dag har Daniel jobbat och jag har gått ensam på stan. Lite för mycket folk och eventuella baskelusker för min smak men jag lyckades komma hem med ganska mycket (det mesta till mig själv, hade ju inte packat för så många dagar så hade ju inget val, eheheh). Snäll tjej på Vero Moda gav mig en stor silverkass till min ensamma tröja, så att alla mina andra påsar också fick plats. Perfa.
 
I morgon bloggar jag igen. Det lovar jag. Nästan. 

En bonuslucka, åtminstone inte lucka 20

Hej!
 
På grund av orsaker är inte detta dagens lucka. Dagens lucka kommer i stället med lite tur dyka upp framåt kvällen/natten. Kanske kommer ni inte märka det eller ens läsa de här raderna (eftersom jag inte lägger upp någon länk). Jag är ju en tidsoptimist som försöker vara någon slags duktig flicka, och nu gick det bara inte. Men förhoppningsvis lite senare.
 
Men till er som har gått in på min blogg självmant för att kolla var dagens lucka tagit vägen kommer här en liten belöning i form av Instagrambilder.
 
Två hundar från Åhus förra helgen. (Egentligen är detta från ett filmklipp.)
 
 
Jag och tärnan Linda.
 
Jag var hos min syster i måndags, blev bjuden på mat och så pysslade vi ihop kort. Och tittade på hennes fina gran.
 
Tomtarna är framme. Det blir mer och mer jul här.
 
Jag var hos en kollega i veckan och fick med mig hem en snögubbe som hon gjort. Söt va!
 
Och så lite frost och pastell på det. (Kan tyvärr inte styra att texten kommer så här långt ner, på grund av instagramformatet.)
 
Hoppas ni får en fin fjärde advent! Förhoppningsvis återkommer jag med dagens riktiga lucka lite senare och resten av luckorna dagarna som är kvar.

Lucka 19

Kanske mitt favoritträd i Kristianstad. Ser du damen i trädet så gör du.

Lucka 18

I lucka 18 hittar vi julmonstret. Men frukta icke, han kommer bara fram i snö.
 
Tur/otur.

Lucka 17

 
I december 2013 råkade jag komma på Kitty och Tomten mitt i en fotosession.

Lucka 16

Påsken 2013 var det så här juligt och fint i Brösarp.

Lucka 15

I början av 2013 var Kristianstad vitt.
 
Lite sånt här hade trots allt inte skadat.

Lucka 14

Tydligen var det 2013 jag kom på titeln på min framtida bok och ungefär vad den skulle handla om (lite senare hände en liknande sak på jobbet på riktigt. Jag var rätt förpluffad). Tyvärr var det längesen jag skrev på den. Jag kom liksom av mig när jag snurrade in mig lite för mycket i olika perspektiv. Men visst tycker ni att jag borde ge det en chans igen? (Det gör jag så gärna, lite mindre arbetstid och mer energi bara så fixar jag biffen!)
 
Dessutom hade jag bra lugg!

Lucka 13

Jag önskar er en fin Lucia med en bild på kissekatt. Detta är från juni 2013 när Nethifa var inneboende ett tag,
 
Vi hade det rätt bra ihop.

Lucka 12

Dimmig morgon.
 
Det är inte lätt att vara människa. Var ska man ta vägen egentligen?
 
Lättare att vara båt då och bara ligga på rad, eller jag vet inte.

Lucka 11

Julen 2012 med julmusik och julkortspysslande hos syster.
 
Ett av korten jag gjorde. Perfekt, om jag får säga det själv.

Lucka 10

Jag tycker om koloniområde. Denna kolonilott hade både lite sommar och lite vinter.

Lucka 9

Elin och träden.

Lucka 8

Kolla här då, bild från ovan mot där det stora gallerian nu står.
 
Och här vinterutsikt mot Domus och resecentrum en tidig morgon när jag städade banken. Ett helt okej jobb förutom...
 
Det här. Skönt jag slipper det nu. För det är lite så där att ha lika lång (kort) tid på sig sommar och vinter.
 
Det kan ju dock vara fint med vinter också.

Lucka 7

Vi har nu kommit fram till 2011 i mobilbildsvärlden. Tydligen hade jag en lång period av extra tråkiga mobilbilder. Men här är i alla fall en bild på när jag bjöd en snäcka på päron. (Dagens djurlektion: Sniglar har inte skal.)
 
Och så gjorde jag ett försök att fotografera en ekorre.
 
P.s. Jag vill inte be om ursäkt eller så egentligen, men tusan vad svårt det är att få en bra julkalender i år.

Lucka 6

Jag vet inte hur det är när ni öppnar denna lucka. Kanske är det soligt. Fina vinterdagar. Kanske är det grått. Här kommer i alla fall en bild från aprilsolen 2010. Ge inte upp!
 
Och kolla här då! Gamla resecentrum och gamla Domus på samma bild! Suddig, kan tyda på att jag var lite sen till den där bussen som står där. Men förmodligen var jag ovanligt nog i tid, annars hade jag aldrig hunnit ta en bild. Jag önskar jag hann ta bilder oftare, för jag tycker verkligen inte om att alltid stressa iväg. Går det att lära hundar och åsor att sitta?
 
Ett annat transportmedel är cykel. Här har vi en som har cyklat och köpt... en träningscykel. (Okej, det är väl en annan typ, men principen.)

Lucka 5

Nu har vi kommit till lucka 5. Jag är lite missnöjd med min insats. Ni kanske hade förväntat er... jag vet inte, mirakel och mystik? I stället visar jag sex år gamla mobilbilder. Det är som det är. Den här bilden kan symbolisera mig. Varm på insidan och kall på utsidan. Eller...?
 
Men mobilen är ju bra ändå, för ibland kanske man ser husvagnar och lägenheter på rad och vill föreviga det. Och då är det bra med en mobil. Jag undrar förresten om det blir någon vinter i år.

Lucka 4

2009 regnade det så mycket att världen blev konst genom ett fönster.
 
Och någon underlig varelse, som enbart syns och trivs i regn, kröp fram.
 
En häger vid kanalen träffade jag också på. Här ser vi också en bit av en gångväg och speglingen av gamla Domus, som jag trodde var k-märkt men som nu är borta. När saker står där de alltid stått tänker man inte riktigt på att det kan försvinna, att man kanske borde ta en bild. Jag är osäker på om jag har någon riktig bild, eller om allt som finns är speglingar i kanalen.

Lucka 3

2009 var året då man slogs med kalhyggen. Har det inte gått utför sen dess?
 
Jag vill påminna er om hur stark naturen är. Just nu är det kanske mörkt, men det blir ljust igen.
 
Har man riktig tur kan man träffa en snäcka när man chillar lite på en flaska.

Lucka 2

2009 hade jag en dator stor som ett hus och med ljud som en skördetröska. Ändå var jag sugen på att sätta mig vid den när jag kom hem om dagarna. Därav uppmaningen. Förmodligen slösar jag bort mer tid på meningslöst surf (ja, det finns meningsfullt suft också) nu sex år senare, det är ju betydligt smidigare att slösa bort tid på prylar som inte låter som skördetröskor och som man kan sitta med i soffan.
 
Fortsatt dokumentation av mitt dåvarande liv som städerska. Det här sa jag nej till, släng ditt eget mög.
 
Och här stod jag förgäves och väntade på soppa.

Lucka 1

Ja, nu är det visst dags för julkalender igen. När jag skriver dessa rader är det slutet av oktober men i butikerna är det förstås redan jul, precis bredvid Halloween-pyntet. Jag försöker alltså nu vara ute i god tid, men jag är säker på att det kan bli lite klurigt att hinna med och att hitta bilder. Jag kollar lite på mobilbilder nu. Bilden här ovan är från 2008, precis som mobilen. Och kvaliteten. Så kanske lite sämre kvalitet denna gång, kanske inte så intressant. Men jag ska göra vad jag kan.
 
2008 arbetade jag förstås som städerska. En tidig morgon gjorde jag den här upptäckten i min sopsäck på vagnen.
 
Att vara städerska kunde också innebära att man fick såna här fina julklappar och inte ett dugg mer. (I övrigt inget ont om Monica! Värre var det med Pedanttanten. Får ont i hjärtat när jag tänker på henne.)
 
I december 2008 tog jag tydligen den första bra mobilbilden. Men i lucka 2 är allt nog som vanligt igen. Välkomna att titta in!
 
P.s. Jag kommer tidsinställa inläggen till klockan 7 varje morgon. Jag vet att Facebook-länk förmodligen kommer krävas av vissa, och då jag fortfarande av okänd anledning har kvar Facebook (rasismen! Okända människor i flödet! Ointressant skit! Skärp er!) så ska jag försöka lägga upp länk under dagen när jag hinner/kommer ihåg det.

RSS 2.0