Åsa assar: Förra veckans instagram

Det blev några promenader förra veckan.
 
Oftast kom jag fram till Hammarsjön.
 
Årets första tulpanbukett stod och spretade i fönstret.
 
Jag hittade lite hopp om liv.
 
En till promenad. Den översvämmade Hammarsjön.
 
Jag ordbajsade ihop en IT-uppgift och lämnade in åtta dagar innan deadline, vilket egentligen aldrig händer mig. Är i precis detta nu SÅ glad över detta, eftersom jag denna studieonsdag har kunnat ägna mig helt åt engelskaprovet i morgon (jag har alltså läst på ytterst lite...). Men främst har jag ägnat mig åt min rygg/mitt ben som gör SJUKT ont. Jag har för tillfället stretchat bort det med övning som är till för ischiasbesvär, så det lutar mot att det är det som är problemet. (Det lutar också mot att jag borde börja med yoga och stärka min stackars klena kropp.)
 
En till promenad, samma översvämmade sjö, nu med (klen) avspärrning.
 
Jag målade naglarna.
 
Och tog en till promenad. En grå men skön. (Och jo, jag kom fram till Hammarsjön.)
 
Jag räddade ytterligare en orkidé från soprummet! Fast är det med folk? Vad är det med mig?
 
Jag tog en till promenad, och tro det eller ej men solen sken!
 
Och fiskmåsarna gjorde det som fiskmåsar gör. (Det vill säga är läskiga och stiliga.)

Åsa assar: Finfika

I går besökte Elin och Ola stora staden Kristianstad och jag fikade med dem på Duvanders. Det var väldigt trevligt! Jag må föredra att spendera mina dagar alena, men jag tycker om människor också. Särskilt vissa människor. Till exempel de som bjuder på utsökt äppelmust (jag vågade inte äta något eftersom magen bestämde sig för att ha en dålig dag).
 
Det ägde rum lite shopping också. Jag fick en Hello Kitty-äggklocka (som jag redan haft nytta av) och en liten kjol på H&M:s rea. (Dock i en storlek som borde varit ganska mycket för stor för mig, som är så spinkig. Världen är tokig.)
 
Kjolen, ungefär så här.
 
Fin eftermiddag! Fina människor!
 
 
Och nu när jag ändå har er på tråden skulle jag vilja assa min mage (det skulle kännas fånigt att ta ett helt inlägg till den).
 
I kväll åt jag nämligen en så pass stor portion att jag tänkte att detta kommer sluta illa. Min mage kan ju inte hantera mycket mat i taget. Men jodå, magen tyckte det var utmärkt. (Alltså är det inte mina "OH NO!"-tankar som sätter igång besvären.) Sen åt jag lite rotfruktschips. Och amerikanskt choklad. Och några mini-marshmallows. Och det gick bra tackar som frågar.
 
Så vad har jag gjort rätt i dag? Surat? Varit förkyld? Surfat maniskt?
 
Eller kanske sovit 9,5 timmar och promenerat 4,44 km.
 
JAG VET INTE.
 
Dock; fick huvudvärk efter maten som jag ibland får. (Och det försvann som vanligt.) Och har ont i benen (a la tusen nålar eller växtvärk) som jag har några gånger per år.
 
Varför är jag så konstig?
 
Funderar på att gå till en osteopat, eftersom det också verkar lite konstigt.
 
Varsågod för kroppsuppdatering och goder afton till eder!

Åsa assar: Förra veckans instagram

Det händer inte så jättemycket mer än Instagram här just nu känner jag. Det är lite mycket skola för att orka med annat än mobilbilder. Kanske? Dessutom undviker jag just nu att plugga genom att i stället städa, SMART. Eller? Hur som helst nödvändigt, det tar ett tag att bli av med katthår. Men jag begränsar mig snart och tar resten av städningen lite längre fram. Der SER i alla fall bättre ut här nu (snart). Hur som helst, lite mindre av katthår här nu, men här i bloggen dags för sista omgången kattbilder nu alltså. Ni har blivit varnade.
 
Jag fick den här fotoboken i veckan, som jag köpte för presentkortet när jag kom tvåa i Skrivas novelltävling (ja, jag kommer nämna detta ganska ofta). En jättestor och hur fin bok som helst. Fotografen heter Inta Ruka.
 
Jag insåg att det var fem veckor sedan jag la upp en selfie, så jag åtgärdade detta problem.
 
En stor Pippi i mitt knä.
 
Två stycken mycket söta. Nethifa till vänster drömde.
 
Det var Knut-dagen och Knut kör som bekant julen ut (allt annat är fusk), men jag bestämde mig för att plågas lite till av julsakerna genom att köra ut jul och katter samtidigt (som jag alltså håller på med nu, gick dock snabbare att slänga ut julen än pälsen).
 
Jag målade naglarna!
 
The circle of cats.
 
En Nethifa i mitt knä.
 
Jag sålde mina företagsekonomiböcker till en tjej som var så trevlig att jag ville ta hem henne och placera henne i min soffa. (Fast sen kom jag fram till att det kanske mest skulle varit ett straff eftersom soffan är... i dåligt skick, kan vi kalla det.)
 
Jag bjöd Emma på skumraketer och lite kattmys.
 
En av växtgnagarna.
 
Pippi som brukade väcka mig på ett vänligt sätt om morgonen (till skillnad från den andra marodören).
 
Jag - söt som ett björnbär (enligt Petra). Och min toalett!
 
Jag tog en promenad och precis när jag gått igenom den mörka tunneln så tändes lamporna.
 
Hammarsjön var inte sig lik. Vågorna hade krupit högt över promenadvägen.
 
Katterna skulle hem igen men syftet med transportburarna var något oklart.
 
Jag packade. Nethifa fick hål på matpåsen och försedde sig själv.
 
Sista kattbilden. Friden innan hemska husse kom och tvingade in dem i burarna. Fast jag har en känsla av att de kommit över det nu och sträcker ut sina tassar på lite större yta.

Åsa assar: Katter/ Inga katter/ Diverse

I går flyttade Pippi hem till sig igen.
 
Och Nethifa också.
 
Även efter denna kattvaktsomgång fortsätter jag hävda att jag gör mig rätt bra som kattvakt, men jag vill inte ha djur boende hos mig konstant. Jag tycker för mycket om att äta utan att någon glor på mig eller sova utan att bli väckt (även om det mysigt att bli väckt av katter på vissa sätt, men otroligt stressande att bli väckt på andra kattsätt) eller ha rent omkring mig.
 
Jag tycker också för mycket om hela växter.
 
Och hela soffor. Här täckt eftersom katterna annars klöste i den. Den är tyvärr trasigare nu än för tre veckor sedan.
 
Och så är jag väldigt förtjust i min regnbågsmatta som jag snart ska plocka fram igen. Nethifa är lite för förjust i att klösa i mattor plus att denna svartvita är hennes favoritleksak hos mig (det verkar bo cirka 100 möss under den).
 
Fast det finns en hel del med katterna som jag kommer sakna också. Exempelvis se bilden.
 
Den här dagen skulle då ägnas åt att först städa ut katter och julen och sen plugga. Men ja, eftersom katterna inte är här så vaknade jag inte helt enkelt. Och när jag vaknade hade jag fått ett sms från Björn som undrade om jag ville följa med honom på stan.
 
Så det gjorde jag. Han gav mig födelsedagsförslag till min bror plus lite hopp om mänskligheten (pga tycker många andra beter sig lite tvivelaktigt).
 
Sen tog jag en liten promenad och kom hem genomfrusen. Kanske för att dragkedjan i mina anda skor gått i sönder och jag använder de här. De får mig att känna mig som en 15-årig clown, version frusen. Fast hallå! Solen sken i dag! Dessutom köpte jag tulpaner på torget. Allt är bra.
 
Men ändå, pga kylan har jag mest suttit under filt och inte alls städat (vilket är korkat för det hade gjort mig varm). Men i alla fall sökt ett jobb. Det är ju trots allt inte så långt tills jag är färdigutbildad nämligen.
 
Och så tittade mamma förbi, och hon är också god, så jag fick mer mänskligt hopp.
 
Men jag har inte så stort hopp om mig själv (diss):
1) Har inte diskat
2) Jag har inte städat
3) Jag har inte pluggat
4) Jag vet inte vad jag ska äta i kväll
5) Jag kommer inte hinna punkt 1-3 eftersom;
     a) Det är snart Liv Strömquist tänker på dig! på tv
     b) Sen är det P3-guldgalan.
 
Men jag har rotfrukschips. Och som sagt tulpaner. Allt är bra.

Åsa assar: Förra veckans instagram

Dags för en liten sammanfattning av förra veckans instagram igen, men OBS VARNING kanske lite väl många kattbilder.
 
Den här damen är en hejare på att underhålla sig själv (och mig) då och då.
 
En morgon upptäckte Pippi att jag byggt en koja under mina ben, så hon kröp in.
 
Nethifa blev trött på Lykke Li, trampade på min iPod och bytte till den här. Bättre fönstertittarmusik.
 
Pippi hittade en plats precis mellan mitt ansikte och datorn. Skön stil.
 
Två katter var högljutt sociala ute på gården mitt i natten, Nethifa tittade intresserat på.
 
Drottning Pippi.
 
Tydligen fick jag till en promenad.
 
Skolan började och jag hade svårt att sova. Bara jag.
 
En kväll låg hon här på min mage i två timmar. Rekord! Jag hann naturligtvis bli hungrig och allt möjlligt men hade inte hjärta att flytta på henne.
 
Snälla mamma kom förbi med present! (Och Pippi passade på att lämna lägenheten i två sekunder.)
 
Fortsatt sömnbesvär (två dagar i rad var det bara). Fick vaket sällskap. Lite kränkt.
 
Chillade lite.
 
Katter överallt.
 
Jag blev bjuden på hembakat surdegsbröd så nu har jag ätit gluten igen (åt en pyttebit på nyår också). Magen blev lite ledsen sen, men det kanske den hade blivit ändå.

Åsa assar: Shopping

Egentligen skulle jag på 21-årskalas i kväll, men stormen har hindrat mig att komma iväg (och framför allt att komma hem till katterna igen), så jag får ägna mig åt annat i stället. Till exempel tröstshopping. Eller visa vad jag, trots shoppingförbud och ingen inkomst, har köpt den senaste tiden. Till exempel dessa tjusiga skärbrädor, gjorda i Sverige och allt. (Uppenbarligen ägnar jag mig inte åt att plastbanta.)
 
(Parentes (uppenbarligen): En lärare i veckan nämnde att om folk råkar få 5000 extra så köper man kläder eller vad som helst för det, man sparar ju inte. Och jag ba... jo? (I mitt stilla sinne.) Mitt inre lilla ångesthål fylls inte av shopping eller att göra av med alla mina pengar. Det ger väl snarare mer ångest? Nä, en promenad till exempel fyller väl ändå bättre? Nej, det är förstås bara jag, pga är tvärtom alla andra. Tänk att om alla hade varit som jag så hade världen varit räddad! Vilken fantastisk människa jag är. Slut på parentes.)
 
Hur som helst, ibland shoppar jag.
 
Jag köpte mig en liten korg till mina nagellack.
 
Röda korset, 30 kr.
 
Jag köpte en tandborstmugg i perfekt färg. Tydligen är den gjord av växter.
 
I
Jag insåg att Indiska-ljusen får plats i min huslykta, och blev glad.
 
Sen köpte jag förstås present till Filippa som fyller år i dag, men den presenten får hon vänta med att få. Vänta får också mor, far, syster och bror som ska få varsin nyårspresent av mig.
 
Så, nu behöver jag inte shoppa mer på länge. Kanske.

Åsa assar: Julklappar

Jag tror att ni är redo för att titta på mina julklappar nu. Inte alla, men många av dem. Det är kul att få presenter; jag får alltid sånt jag vill ha/behövde och sånt jag inte visste att jag ville ha eller behövde. Min bror och vår kusin Simon hade tänkt lite likt. De tyckte att jag behövde kolor (den finare AKO-varianten som saknar gelatin) och de hade helt rätt.
 
Två fina och lagom stora tekoppar hade jag inte önskat, men behövde. Bra tänkt att morbror och Gunilla.
 
Om jag ine får något Hello Kitty så är något fel. De små påsarna är mini-marshmallows köpta av kusin Pernilla i Hong Kong.
 
Vad gör du vad gör du vad gör du?
 
En lyckokatt fick jag också av Pernilla, typiskt bra sak som jag inte visste att jag behövde.
 
Den här bilden är rätt talande för min blogg. Tanken var god men sen orkade jag inte riktigt... Tänkte använda mitt nya stativ (tack pappa!) för att ta en bild på mig själv i min nya svarta vanliga tröja som jag behövde (men inte önskat mig, tack Filippa/moster!). Men sen såg jag att jag nu är för smal för tröjan så det hade inte blivit fint. Så jag gjorde så här. Logiskt. (Tröjan kommer passa om ett tag.)
 
Jag behövde verkligen en lampa! Tack snälla mor och far, den är perfekt.
 
Jag fick en till lampa! Typ i alla fall. Jag hade faktiskt tänkt att min cd-vägg behövde en ljusslinga, synskt tänkt av Elof/moster.
 
Ganska fint, tycker jag.
 
Sist men inte minst, något jag verkligen behövde och hade tänkt köpa själv; badrumshylla! (Som är lite högre än det verkar, men jag censurerar mitt röriga hem lite här.) Jag fick den av min snälla syster som körde till Älmhult nästan ens ärende.
 
Jag är mycket nöjd. Alla är så snälla, och jag med tydligen.
 
Bonus:
 
Jag är inte så händig så det var inte helt lätt att få ihop hyllan, men som tur var hade jag hjälp!
 
Den ena lilla hjälpredan behövde dock en stol för att kunna ta sig ner igen.

Åsa assar: Nyårsafton

Nyårsafton firade jag hos Emma, och här skålar en ryss och en litauer i vodka. Det bjöds på mycket god mat, som jag inte fick på bild tyvärr, men ni kan ju titta in i Emmas blogg för mat och findukning.
 
Vi spelade Geni och jag vill inte skryta eller så men det är jag som är geniet.
 
Vid tolvslaget gick vi förstås ut och tittade på raketerna och skålade för nya året.
 
Vissa tycker raketer är skoj. Andra tycker raketer är läskigt. Hur som helst överlevde alla och det var en fin kväll!

Åsa assar: Veckans instagram

I början av veckan kom jag ut på en promenad. Det var kallt men solen sken.
 
Hammarsjön.
 
Jag tittade över soffkanten och störde de här två mitt i en gemensam tvättning.
 
Jag upptäckte att amaryllisar (som inte har någon lök) blir röda i botten. Upptäckte också att de böjs lätt...
 
En av gångerna då de här var söta. (Ja, det blir kanske lite många kattbilder nu.)
 
Vi hade lite svårt att komma igång. (Min rosa fot till vänster.)
 
Sött/ respektlöst.
 
En liten marodör som hållit mig vaken mellan 7 och 10 en morgon, genom att försöka klösa sit ut genom fönstret.
 
Jag har en honduk, det har inte ni!
 
I går gjorde jag grönkålschips. De blev okej, men mammas blev godare och frågan är om kål är det bästa för en ledsen mage.
 
Nethifa på favoritstället, med klösmärkena på fönstret.
 
Jag slutar veckans bilder där jag började; vid Helge å. Denna promenad tog jag i dag och jag fick nästan lite vårkänslor. Sen stod jag och värmde mig en stund vid Hammarsjön också.

Åsa assar: Några nyårsförhoppningar och ett nyårslöfte

Nu är tanken att jag ska blogga om förhoppningar inför detta nya år. Jag är på dåligt humör och får helt enkelt fejka lite.

Jag börjar med att kolla på förra årets nyårsförhoppningar (som är alldeles för babbliga).


Jag ska ta hand om min stackars kropp, och mitt huvud. Träna och promenera.

Anledning till att jag skrev "träna" var för att jag tyckte det var dags att göra om kilona jag gått upp till muskler. Alltså. Varför inte bara vara lite nöjd? Nej, men jag är ju inte nöjd nu heller så varför skulle jag vara nöjd? Jag tror inte träning hade varit en god idé men jag har i alla fall promenerat en hel hel.
 
Jag ska anstränga mig lite mer, inte vänta så mycket, lägga mindre tid på trams.
 
Jag tror jag menar "sluta slurfa" (slurfa = slösurfa/slukhålssurfa). Det har inte gått så bra.
 
Jag ska lägga mig tidigare.
 
Det har jag förmodligen inte gjort.
 
Jag ska vara i fas med skolan.
 
Det har jag nog inte varit riktigt, men det kunde varit värre. Jag ligger i alla fall inte efter nu inför sista terminen.
 
Jag ska skriva mer, helst delta i Skrivas stora novelltävling.
 
Har jag skrivit något? (Jo, just det, jag klämde in en novell i en skoluppgift faktiskt.) Hur som helst så var jag med i en av Skrivas mindre novelltävlingar - och kom tvåa! Fast jag var med med en gammal novell. Samma med den stora novelltävlingen, jag skickade in en gammal novell (och vann ingenting).

Jag ska inte ligga så här långt efter med bloggen igen.
 
Jag har ju faktiskt varit ifatt ett tag nu, delvis för att jag inte har så mycket att assa när skolan håller på som värst, men jag är ändå nöjd med detta.
 
Året i stort

Hur har mitt år varit då? Jag tänker inte göra en sån där lång sammanfattning som många andra har gjort, men kanske gör jag en bildsammanfattning om jag får lite extra energi. Året har bestått av skola, magproblem, två trevliga praktikperioder, ett fint sommarjobb och sen den här rätt så spännande hösten som har bestått av något som jag inte har assat pga lite för privat. Bra och utvecklande för mig dock. Ett år med en del ljusglimtar och små steg framåt, men också mycket som har försökt dra ner mig.
 
 
2015 års nyårsförhoppningar
 
  • Jag ska får ordning på min mage. (Kanske klassas detta som ett löfte men jag fegar ur och skriver det här.)
  • Jag ska gå upp i vikt. (Ja, det är viktigast att man är nöjd med kroppen och inte vad vikten säger (och inte att facebook säger att riktiga kvinnor har kurvor, mvh fejkkvinna), men jag vägde mig på nyårsafton på en våg som skulle mäta det mesta. Min fettprocent är för låg och mitt bmi visar på undervikt och jag väger mindre än jag gjort på åtminstone 15 år. Så ja, jag SKA gå upp i vikt.)
  • Jag ska slurfa mycket mindre.
  • Jag ska ta en promenad om dagen.
  • Jag ska vara i fas med skola och blogg.
  • Jag ska lägga mig tidigare och läsa mer.
  • Jag ska skriva minst en novell.
Jag har ett nyårslöfte också, som hänger ihop med en av punkterna ovan:
  • Jag ska äta mer.
 
I april, när jag fortfarande hade armmuskler och lite mer kött på benen. Och vägde 7-8 kilo mer än nu.

RSS 2.0