Åsa assar: 18 juli

Det är söndag och jag är trött. Tröttare än jag varit i veckan faktiskt. Förmodligen har jag sovit för mycket. Jag vaknar ofta efter 6-7 timmar även dagar då jag får sova ut, och borde då stiga upp. I stället vänder jag på mig och sover en så där tre timmar till utan besvär. Skönt, men ganska korkat.
 
 Försöker nu muntra upp mig genom att assa den 18 juli. Då firade Daniel och jag nämligen ett år, ett mycket fint år. Vi firade genom att gå Linnérundan tillsammans med Harry.
 
 
 
 
Jag hade med mig picknick,
 
Vi jagade en del Pokémons. Det har inte blivit så mycket jagat sedan dess.
 
 
Inte Pokémons.
 
Det var en fin dag med den bästa jag vet <3

Åsa assar: Sista semesterveckan

Jaha, då har den oundvikliga sista söndagen kommit och i morgon är det dags för mig att åter försöka komma upp när väckarklockan ringer och ta mig iväg till jobbet. Med lite tur minns jag hur man gör när man jobbar.

Det har varit en fin semester. Lång men för kort. Långsam men snabb. Jag har ju redan lagt upp en del bilder men här kommer några till.

Det blev ett spontanbesök till Brösarp en dag i veckan. För en gångs skull var hela familjen där. Här är mina fötter tillsammans med mina syskons, redo för skogspromenad med blåbärsplockning. Jag lyckades komma därifrån med tre fästingar tyvärr.
 
Jag fick också lite fart i veckan och fick lite gjort på att göra-listan. Putsa fönster! Städa kylskåp! Och något till. En regnig promenad i alla fall.
 
Sen när jag kände mig redo i torsdags tog jag tåget till Lund och hälsade på min bror. Kul att se hur han bor nuförtiden. Här har jag ritat på hans gästboksörngott.
 
Sen åkte jag vidare till mitt hjärta i Malmö. Fredagen inledde jag med att ensam hitta till Ica och tillbaks igen. High five!
 
Och sen har jag haft det lika bra som Agnes här på bilden. Synd att tiden går så fort bara och att jag ska hem i dag. Och ja, att semestern är slut. Det har varit fint, det har det.
 
Ps. Jag har även skrivit en novell denna semester. Bara en sån sak!

Åsa assar: Lite instagram

Ännu en kort Instagramsammanfattning av min sommar.

Daniel och jag körde till Tosselilla sommarland med Daniels syster, hennes man och deras dotter. Här åks det lite trampbåt. Andra båtturen denna sommar, åkte 40 sekunders tur till Rökeriet i Åhus också och åt mat. Visst är ni imponerade?
 
Jag kunde äntligen hämta mina nya glasögon.
 
Och nya solglasögon.
 
Det har jagats en del Pokémons.
 
Jag har träffat Björn, drygt ett år sen förra gångn fånigt nog. Lika trevligt som vanligt.
 
Jag har faktiskt läst en del också!
 
I dag körde Daniel och jag till Osby och jag fick äntligen se hur Elin och Ola bor. I dag är det Elins födelsedag - hurra!
 
Sen åkte Daniel och jag till Ikeas museum i Älmhult. Det var okej, men hade hellre sett mer inredningsstilar från olika tider och mindre om Ingvar Kamprad. Sen lyxade vi till det med Sibylla innan vi körde hem.
 
Sista semesterveckan är igång och mina krav är för höga.

Åsa assar: Samlarmarknad i Degeberga

För några veckor sen var det dags för en av sommarens årliga höjdpunkter - antik- och samlarmarknaden i Degeberga. Daniel och jag åkte från Åhus tillsammans med Daniels syster och hennes dotter. Vi började med att äta. Även Elin och mamma kom dit från varsitt håll. Och sen gick vi i splittrad tropp.
 
Som vanligt fanns det stort och smått och högt och lågt. Här fluga för oklar användning.
 
Det jag kallar mammas skål fanns där som vanligt. Jag är uppvuxen med en sån här skål och var livrädd för att slå sönder den.
 
Ett slingrigt verktyg.
 
Vissa uppmaningar är lättare att följa än andra. Men ibland kan det utvecklas till tvångstankar.
 
Smurfar fanns det gott om.
 
Och några huvuden.
 
Jag undrar om det är stor efterfrågan på den här sortens skor.
 
Den här fick mig att tänka på en liknande guldig torso som hängde hemma hos min faster Gertrud när jag var liten, men som nu finns hos min kusin Martin och hans Helen.
 
Den här lilla apan har jag inte sett förut. Mamma har en katt och jag har sett fler katter. Men inga apor.
 
Världens äckligaste våg, med brun heltäckningsmatta. Undrar om den blev såld.
 
De här Muminglasen köpte jag. Köpte även glasunderlägg och några smurfar till Daniel.
 
Sen var jag mycket trött i benen och det var dags att åka hem igen. Daniel och co hade åkt lite tidigare och jag åkte till Kristianstad för att vara där ett tag. Minns inte vad jag gjorde eller hur länge jag gjorde det, men dit åkte jag i alla fall.

RSS 2.0