Lucka 24

Här ligger Doris och hälsar er välkomna till sista luckan. Sista luckan kräver mest av mig och är inte bara att slänga ihop, tycker jag. Meeeen... nästan alla andra luckor har jag haft en plan för, förutom de två sista. Ungefär som vanligt alltså. Så nu blir det så som jag alltså inte vill; jag slänger ihop något helt enkelt. Håll till godo!
 
En sak som jag gjort i december är att försöka ta juliga foton på djuren för att göra ett julkort. Här har vi två hyfsat samarbetsvilliga birmor.
 
Harry gjorde sitt bästa för att vara en duktig modell förstås.
 
Han gjorde också sitt bästa för att förstöra nya leksaken.
 
Till sist, med hjälp av hussse som håller upp godis utanför bild, så fick vi en bild som fick duga.
 
Det fina resultatet. Tjusigt va! Tyvärr tog det alldeles för lång tid att få de här korten, så vi hann inte skicka vidare dem till rätt personer. De flesta kommer i stället lämnas ut under julen utan hjälp av posten.
 
Insidan! (Som är finare i verkligheten.)
 
Nu något helt annat ... Här om kvällen gick Harry och jag och kollade in mushuset som dykt upp i närheten av oss.
 
Så otroligt fint och fascinerande.
 
För bättre bilder, titta här på Anonymouses instagram.
 
Dagen innan julafton (i går alltså) kom snön underligt nog till Malmö. Här är Harry och jag ute och undersöker det där vita kalla. 
 
Tack för att ni öppnat mina luckor i år! Jag hoppas att ni får en lugn och skön jul utan överflöd av julklappar, för egentligen är det inte sakerna som är viktiga här i livet, eller hur? Om ni känner för att vara lite generösa mot mig så får ni gärna plantera ett träd, till exempel här via Vi-skogen.
 
GOD JUL!

Lucka 23

Så här dagen innan julafton, som jag ska fira i Brösarp, tänkte jag visa upp lite julighet i lägenheten. Ingen jul utan dessa två tomtar! Eller i alla fall den ena (höger?) som jag fick av mormor för längesen. Tvillingtomten hittade jag på Erikshjälpen i Kristianstad för några år sedan, som de flesta av er redan hört en massa gånger.
 
Tyvärr matchar dessa inte riktigt årets julklänning men de får kanske följa med ändå.
 
Dessa matchar nog lite bättre. 
 
Sovrumsfönstret. Vi har vaknat ett antal nätter av att Doris har stått mitt i tomtesmeten. Ljusstaken har trillat en gång, några tomtar några gånger. En gång på dagen hörde jag ett konstigt ljud. Då lekte Agnes med en av småtomtarna, förmodligen nervält av Doris.
 
Den här är uppeldad nu.
 
Harry, ormen och julklapparna. 
 
Sååå Sagan-om-ringen-figur-som-påminner-om-jultomten, är du redo för julafton? (Se svar i tv:n). Hur som helst, inte världens bästa foto men vi (eller Daniel snarare) har möblerat om lite. Där i nya hyllan har jag ställt julkorten som kommit. 
 
Detta är alltså Kevin som försöker lugna tomten från förra bilden 😀
 
Vår lilla gran.
 
Doris, tomten och jag önskar er en fin tredje advent! 

Lucka 22

En dag hälsade Alice på och hjälpte oss att få julstämning.
 
Den här teckningen gjorde jag med lite hjälp från Alice. Vilken talang jag har va!
 
Det bakades pepparkakor.
 
Daniel var engagerad/mjölig.
 
Alice och morbror Daniel.
 
Lite bränd men glad.
 
Kolla gumman och huden där i mitten, de bara låg så på plåten men det är ju Harry och jag!
 
Innan jag kom hem från jobbet (jag slutade lite tidigare denna dag och det var väldigt skönt) hade Alice och Daniel redan hunnit baka lussekatter.
 
Ett pepparkakshus hade de också snickrat ihop. Fint va! Tack för en fin och julig dag Alice!

Lucka 21

 
Nu har det blivit dags för nyårslöftes-/nyårsförhoppningsluckan. Egentligen skulle jag kunna copypasta löftena inför i år bara och låtsas som ingenting, för typ igenting har uppfyllts. Men vi kör på som vanligt; kollar på löftena inför i år och sen skriver jag nya (eller återanvänder).
 
Nyårslöften inför 2018
 
💜 Kamma Harry några gånger i veckan.
👉 Jo, men det gör vi väl?
 
💜 Komma igång med träningen.
👉 Komma igång och komma igång... Jag har ju tränat ibland, det har jag.
 
💜 Rensa i källarförrådet.
👉 Detta är planen för min ledighet efter nyår. Håll tummarna!
 
💜 Bada badkar oftare.
👉 Vad är "oftare"? Jag har badat!
 
💜 Laga mat oftare.
👉 Men sluta! Vadå "oftare"? Jag har lagat mat, någon gång.
 
💜 Fortsätta ha en mage som är 100 gånger bättre än 2014. 
👉 Det har jag gjort!
 
💜 Promenera mer.
👉 Mer än...? Får jobba på det där med att vara konkret. Jag har promenerat.
 
💜 Ägna mindre tid åt mobilen.
👉 Mindre än... Kungen? Nej, jag har nog misslyckats med det.
 
💜 Lägga mig i tid, sova mer, vara i tid.
👉 Nej, nej och nej.
 
💜 Läsa mer, helst vill jag rensa min läskö som består av cirka 15 böcker.
👉 Det tycker jag att jag har lyckats med. Har en liten kö och någon bok fanns där också för ett år sen, men jag har läst mycket i år och det har tillkommit och försvunnit nya böcker i kön.
 
💜 Skriva minst en novell.
👉 Tyvärr inte.
 
 
Nyårslöften inför 2019
 
💛 Kamma Harry någon gång i veckan, borsta hans tänder minst varannan dag och smörja hans trampdynor när det behövs. 
 
💛 Få Agnes att sluta skrika om nätterna.
 
💛 Hålla mig till TAP (ni minns det där jag skrev om träning, avslappning och promenader).
 
💛 Rensa källarförrådet!
 
💛 Ha inte en massa problem med kroppen, typ rygg och mage och så. Ingen vill höra om sånt.
 
💛 Begränsa mobilanvändandet till en timme per kväll eller något (försöker vara konkret).
 
Livet är kort så glöm inte att kolla i din smartphone hela tiden
(som Liekvinnan som förut fanns på Twitter en gång skrev)
 
💛  Lägga mig i tid, sova mer, vara i tid. (Jag ger inte upp.)
 
💛 Fortsätt läsa mycket.
 
💛 Skriv minst en novell eller jobba på barnboken. Kom igen!
 
💛 Hälsa på min bror i Göteborg. Och min syster i Kristianstad. Och mina föräldrar i Brösarp lite oftare. Och farmor i Simrishamn.
 
💛 Fortsätt att inte handla så mycket. Bara handla kläder av miljövänliga material, helst second hand.
 
💛 Använda bakmaskinen.
 
Och så ska jag använda denna till att planera lite mer och minska min stress. Hoppas det funkar.

Lucka 20

I början av månaden hade jag långhelg, det vill säga jag var ledig även måndag och tisdag. En snilleblixt som jag fick när sommarsemestern var slut. Långhelgen började på fredagen med julbord på Sankt Markus vinkällare, tillsammans med Daniel, Kristofer och Renate.
 
Deras julmustutbud var löjligt.
 
Men maten var god och det var ett mysigt ställe.
 
Daniel tappade en knapp, som tur var hade jag på mig min lussekatt från Polly rocket som han fick låna.
 
 
Det fanns tomte och gran.
 
Varsågoda för kalenderns suddigaste bild, ibland går det ju så fort att det bara är till att sikta och trycka. Här är det söndag och vi är i Limhamn för att lämna av Harry hos Daniels föräldrar, eftersom vi skulle åka på utflykt.
 
Först körde vi en kort sväng till Åhus för att lämna lite böcker. Under lördagen hade nämligen projekt rensning och ommöblering påbörjats av Daniel.
Nästa gång hoppas jag vi stannar lite längre i Åhus.
 
Sen åkte vi vidare till Brösarp för att fira pappa som fyllt år. Pappa spelade musik på en av vinylspelarna och berättade sen att det var Daniels julklapp som spelade musik. Fint va!
 
Mamma hade gjort färgglad och god kaka och innan dess åt vi god mat. Sen körde vi hemåt igen, med vinylspelaren i bagaget. Vi hämtade Harry i Limhamn och jag blev klippt av Daniels mamma.
 
Det var väldigt bra med några bonuslediga dagar i Malmö, så jag kunde köpa lite julklappar och minska stressen något. Rensning och ommöbleringen fortsatte också. Daniel letade upp vindsförrådet, så vi kan utnyttja det också lite.
 
Harry underhöll genom att lura ut mig på en bonusrunda, men det visade sig att han bara ville springa med luften i pälsen och nosen i marken för att dofta efter en tik som löpte (förmodligen). Sen på natten drömde han så att han nästan ylade.
 
Bra långhelg!

Lucka 19

Jag har hunnit vara kulturell några gånger i år och jag har även ätit en del god mat. Det kommer denna lucka handla om (det blir mest mat).
 
I februari var jag med mina kollegor Petra, Johanna och Pia och såg En droppe midnatt med Jason Diakité. Väldigt trevligt och fint! Innan dess var tre av oss och åt på Mello Yello vid Lilla torg. Den enda bild som togs denna kväll är en suddig bild på några chokladpraliner vi fick gratis eftersom vi fick byta bord. Inte särskilt bloggbart alltså, men det var en fin kväll.
 
En kväll i slutet av april gick Anna och jag och såg Fröken Julie. Den tyckte vi om! Vi åt mat också kan ni tro, det finns bild men jag minns det som ytterst gott. Regnbågslax var det, på Victors på Lilla torg.
 
En dag i maj åt Daniel och jag god falafel på Malmö saluhall.
 
I juli när jag fortfarande jobbade hade Daniels sommarlov i Åhus redan börjat. Jag var där en helg och vi firade vår 3-årsdag i förskott med att äta gott på Åhus bryggeri. I bild min fish and chips. Det fanns inte plats att sitta utomhus och inne var det ännu varmare. När vi ätit satte vi oss i hamnen en stund. En fin kväll.
 
Till sist började min semester, och även då åt jag, till exempel denna sallad på Bahlsam i Åhus. (Vi har inte bara ätit ute, men av någon anledning lockar det mer att fotografera utemat.)
 
När semestern tog slut fortsatte vi äta! Här äter vi fiskgryta i Slottsträdgården.
 
I början av september åt vi pizza på Mastio för att fira Daniels pappa som fyllde år. Så sjukt god pizza, och jag är imponerad över hur de slängde ihop en egen pizza till mig eftersom jag inte äter ost (okej, de kanske tog den vegetariska och tog bort osten och la till lite kött. Men ändå imponerad! De kunde lika bra gjort som de flesta andra pizzerior (=ge mig vad jag beställer men utan ost = inte så kul.))
 
Kolla, fish and chips igen! Denna gången på Green lions inn tillsammans med Daniel och Kristofer. Också gott och jag blev lite för mätt. Jag minns att vid ett bord i närheten satt ett sällskap där en man tagit över totalt. Han pratade om att det var svårare att bli racerförare än austronat.
 
Så här snygga var vi när vi åt maten ovan.
 
Hör och häpna, redan dagen efter var vi hungriga igen. Då åt vi på Shiso burger, tonfisk för min del. Gott!
 
Jag har faktiskt ätit söta saker också. Jag har dock en tendens att bli för mätt för efterrätt. Men kolla här då! Glass med karamelliserade popcorn och salt kolasås som Daniels syster bjöd oss på när vi var och hälsade på dem i deras nya hus.
 
Det godaste jag ätit i år kan ändå ha varit denna tomatsås som Daniel lagade till mig när jag var sjuk (men höll på att bli frisk, för jag kan inte äta när jag är sjuk). Jag blev nästan som ny igen.
 
Nu i december gick Anna och jag på Intiman och såg Lars Noréns Episod. Jag tror att vi kom överens om omdömet "helt okej". Rätt så mörk och tragisk, och komisk också så kanske tragikomisk helt enkelt. Om relationer och (brist på) kommunikation.
 
Efteråt gick vi till Grand öl och mat. Jag åt detta goda, det är röding med tillbehör. Annas och min gemensamma vän Markus dök också upp en stund och det var mycket trevligt att se honom. Dessutom var Litte Jinder där, berättade Anna. Fin kväll!
 
Till sist en bild på mig (och Tingsek) innan jobbets julfest (observera kinaskorna, men glömde visst ha på diademet när bilden togs). Inte så kulturellt kanske, men men. Mycket bra klänning som jag haft i många år och plockat fram ibland, varsågod miljön.

Lucka 18

Här kommer stora shoppingluckan! Det är väl roligare än sjukdomar?
 
Fast jag tror inte jag köpt så jättemycket nytt ändå. Jag tänker mycket på miljön och mår dåligt av all massproduktion. Älskar att second hand-fynda! Glastroll, glasfiskar och Rings and things-grejer än min grej tydligen. (Glasen i bakgrunden är Daniels fynd.)
 
 
Vi har köpt ett helt nytt stort katträd med förhoppning om att få tyst på Skrik-Agnes. Hennes favoritplats är där högst upp i trädet, men tyst är hon inte (men hon skriker sällan när hon är i favoritplatsen).
 
Jag köpte mig en kompis när det var design- och hantverksmarknad här i Malmö. Märket heter Made by Essmo.
 
I somras köpte jag en bakmaskin. Den har inte använts jättemycket, men jag kommer nog igång. (Okej, jag har köpt nya saker.)
 
Nu ska jag berätta historien om ljuslyktorna! Den där lilla lyktan till höger (som är Daniels) hade vi framme i lägenheten. Så råkade jag kolla Tradera och såg att en likadan lykta fanns där och auktionen skulle ta slut om cirka en minut. Den kostade inte mycket. "Köp!" sa Daniel "klart vi ska ha två likadana!". Så jag köpte. Lyktan kom och så matchade den inte alls, den var större (se bild.) Så tokigt liksom! Ett tag efter det letade jag efter något i köksskåpet och hittade där... en likadan stor lykta som vi hade köpt. Så nu hade vi två matchande, men den lilla som vi tänkte matcha med en lika stor var ensam. Tills jag hittade en på Emmaus. Slutet gott, allting gott.
 
Vi har köpt en ny matta också. Harry gillar den.
 
Vi köpte ett Kalaha, kul spel från min barndom. Kom och spela!
 
Jag köpte tvättpåsar (som egentligen inte är tvättpåsar) av ekologisk bomull, för de där billiga man brukar använda är ju gjorda av plastmaterial, och då åker det ut plast med vattnet när man tvättar. Det kanske kvittar att jag ändrar såna här små saker som detta, och att jag inte köper kläder av sådana material, men jag tycker att alla ska göra vad de kan. Hepp hepp, kom igen nu folk!
 
Jag köpte två till Rings and things-skålar förresten, nu tycker Daniel att jag inte behöver fler. Vi får väl se... Några fler glastroll har nog också flyttat in hit. Second hand kan man ju köpa hur mycket som helst, fast har man inte så mycket plats får man fundera på hur mycket mer man ska rädda hem egentligen.
 
Man kan rädda hem ett glas som matchar ett annat glas som redan finns i hemmet (i andra färger). Pepparkaksformar. En ny vattenkokare då den gamla läckte. De två sista sakerna är det Daniel som har shoppat.
 
Nya glasögon har jag också köpt, nu på slutet av året. De vänstra är mina vanliga och de högra är bildskärmsglasögon som jag har på jobbet. Mycket nöjd! Inget som skaver, som jag brukar ha problem med och jag har haft mindre huvudvärk (glömde nämna huvudvärk i sjukdomsluckan!) sen jag fick dem. Visste inte att jag inte såg ordentligt på jobbet innan men tydligen var det så.
 
Kommer ni ihåg kattringen ovan? Samma tillverkare har gjort dessa två Harry-halsband. Jag skrev till henne och frågade om hon hade något smycke med en liten vit hund, jag fick några förslag, varav dessa två var bäst. Jag lider av en del beslutsångest så jag tog båda. Fina va! Jag tycker det är SÅ mycket roligare med smycken med personlighet och som inte är massproducerade.
 
Dagen innan jobbets julfest fick Systrarna Grene (eller vad det nu heter på danska) in kinaskor, så perfekt för en som inte är en skomänniska, och sköna är de också. (Inte så perfekt för min rygg bara.) Ett diadem råkade jag med köpa. Detta kostade typ ingenting och är förstås rätt så miljödåligt och 1 öre i lön till den som tillverkade det. Och detta tänker jag på, men denna gång köpte jag ändå.
 
Så där, det var en del av vad jag shoppat i år.

Lucka 17

 
Hur har ni haft det med hälsan i år? Aha, okej, mhm, mm. Jag? Jo, i februari fick jag influensa och sen blev jag sjuk igen i mars och sen en gång till i maj. Det var inte särskilt kul, om man säger så. Jag är dessutom väldigt dålig på att vara sjuk.
 
Jag har varit hos läkaren och det var inget fel på mig, så jag hade bara lite otur alltså. Jag har ändå försökt lista ut något sätt att hålla mig frisk (förutom detta undermedel, som kanske inte hjälpt ett dugg, vad vet jag) och tanken är alltid god men jag är halvkass på att genomföra planer. Nästa år kanske?
 
Det jag har försökt är att dela upp tiden i dagar om tre. Första dagen har jag fått bestämma om jag ska träna, ta en promenad eller göra avslappningsövningar. Om jag då valt att ta en promenad, så har jag nästa dag fått välja träning eller avslappning. Tredje dagen får jag då göra det som blivit över. Sen börjar det om igen. Men det har blivit betydligt mer sporadiskt än tänkt. Hoppas det lossnar, jag behöver det. (Jag kallar det för TAP.)
 
Jag har gått på yoga några gånger.
 
Jag har fortsatt gå på kiropraktisk behandling, vilket förmodligen hjälpt min rygg att hålla sig okej. Jag har aldrig så där tokont längre. Sen har jag även börjat gå på massage, vilket kanske hjälpt ännu mer och jag tror det kan bli bättre och bättre.
 
Jag har IBS, det har inte gått över, tro det eller ej. Kunde varit bättre men det är som det är. Precis som mitt psyke, hoho. MEN om jag nu kommer igång med TAP så trooooor jag att detta kan vara bra för allt.
 
Nu känner jag mig som 82 år. Har pratar jag på om min värkande kropp och mina sjukdomar. I morgon blir det nog en roligare lucka! Jag kände bara att jag behövde få med det här.

Lucka 16

I början av oktober var det solig höst i Brösarp. Mamma och jag gick till en liten (dålig) loppis där vi träffade på min moster, min kusin Filippa och lille Ture (som fyllde 1 år för några dagar sedan när ni läser detta). Sen gick mamma och jag vidare till mässan Moderna i Brösarp som brukar vara en av årets höjdpunkter. Jag tyckte dock det var rätt så tråkigt i år med samma utställare som vanligt och i vissa fall samma prylar till salu.
 
Då var det roligare att dagen efter gå med mamma och syster på Brösarps bibliotek som var nyrenoverat, och så high tech att man kommer in utanför öppettiderna om man har en tag.
 
Sen fortsatte min syster och jag till skogen där vi hittade en del kantareller.
 
Och sen åkte vi på kalas och den stora katten Hugo hoppade bestämt upp på diskbänken. Jag tror han kände på sig att jag har en liten Doris hemma som också kräver vatten ur kran.
 
I början av november var jag tillbaka i Brösarp för att fira mammas födelsedag. Kolla så snygg tårta hon hade bakat!
 
Solen sken på blomman från Ven.
 
Och på mig.
 
Min bror var också där och han hade köpt sig en ny (men gammal) kamera.
 
Mina syskon och jag fångades på bild.
 
Mamma överraskade med att till familj och närmaste släkt dela ut Annys bok, det vill säga min mormors berättelse om sitt liv. Jättefint tryckt med mormors egen handstil.
 
Innan jag åkte tillbaks till Malmö tog jag en liten promenad till skogen. För liten promenad dock.
 
När ni läser detta är det redan tredje advent. Hoppas ni (och jag) börjar hitta julron och inte har en massa måsten!

Lucka 15

Det finaste man har sätter man ju på bordet. Nu kör vi en djurlucka! (Den är ganska lång.)
 
Det finaste man har kan även lägga sig på axeln.
 
Här kan man också krypa in och lägga sig.
 
Det går också bra att ligga två i en låda. Eller Agnes tycker det. Doris hade gärna legat kvar ensam.
 
Om husse inte är hemma är det säkrast att hålla koll vid dörren.
 
Om matte äter kanske man får något gott.
 
Tänk att vara sitt eget täcke.
 
Det kan ju faktiskt hända att husse tappar något gott när han lagar mat.
 
Stackars Agnes, nyfikenheten tog över när balkongdörren öppnades. Sen stängdes den utan att någon märkt att hon gått ut.
 
Fina Doris.
 
Och ett annat djur, en stor ekorre i Åhus.
 
Nyklippt Harry.
 
En i och en utanför.
 
Lille kanelbullen.
 
 
Spaning!
 
På promenad.
 
Två trötta hundar.
 
Harry kräver ganska ofta att jag bär honom.
 
Hund som kollar om maten verkligen är slut.
 
Andra djur! Alice snigelsamling.
 
 
Soldyrkaren Agnes
 
Harry i UV-dräkt.
 
Tassarna.
 
På promenad igen.
 
En hungrig kaja.
 
Två glada strandhundar.
 
Finn ett fel. Eller tre.
 
 Daniel och Agnest provade kattfiltret i Snapchat.
 
Det fungerade inte med hundar.
 
Harry och löven.
 
Och nästsn sist men inte minst, fast ändå minst. Harry som valp! Livet är ju fullt av konstiga sammanträffande, och plötsligt insåg min nyaste kollega Evelina att Harry är barn till hennes föräldrars hund (och Chivas förstås).
 
Kolla så söt!
 
Det var allt från djurluckan! (Tillräckligt va!)

Lucka 14

En dag precis i början av augusti åkte Daniel och jag till Wanås för att titta på konst. Här önsketräd.
 
Regn och lakrits!
 
Harrys boll högt upp.
 
Vi.
 
Vi såg det mesta.
 
Inte ett riktigt träd.
 
Naturlucka.
 
Tur det fanns karta.
 
Detta vildsvin var ett av mina favoritkonstverk. En annan favorit var ljudinställationen som ropade MAMMA med olika röster. Svår att fånga på bild.
 
Vid det här laget var jag rätt så slut. Precis som resten av den här sommaren var det en väldigt varm dag, och så här mycket hade jag inte rört mig på länge.
 
De här filurerna var inte så lätta att hitta.
 
Med utsikt mot slottet.
 
 
En som kissade.
 
Ett till oäkta träd.
 
När vi tittat klart på allt var vi rejält varma, trötta och hungriga. Vi åt en god sallad i deras svala restaurang och sen handlade jag detta i butiken där. Sen åkte vi tillbaka till Åhus nöjda och belåtna. En av de bästa dagar denna sommar!

Lucka 13

En sak som jag till min stora glädje varit ganska duktig på i år är att läsa böcker. I denna lucka ska jag visa tre av böckerna jag har läst i år. Detta seriealbum fick jag av Daniel på min födelsedag. Väldigt bra och lärorikt!
 
Denna bok tyckte jag mycket om.
 
En annan favorit. Jag är glad att jag har kommit igång att läsa igen!
 
Och så läste jag förstås en bok om Harry.
 
Hoppas ni får en ljus och bra Luciadag!

Lucka 12

Hade jag haft med mig en ordentlig kamera alltid så hade ju detta varit en mysig bild. Min semester hade börjat kvällen innan bilden togs och så här fint började semestern (men lite skarpare).
 
Här spenderade jag, mamma och några personer till helgen. Skrivarkurs i Södra Björstorp utanför Brösarp. Det var en väldigt rolig och givande helg, bästa tänkbara början på helgen. Skrivarkursen handlade om att skriva för barn och unga och barnboksförfattaren Ingrid Jönsson var kursledare.
 
Jag hade med mig en text som jag påbörjade på en skrivarkurs på distans för många år sen. Efter bra kritik och tips denna helg fick jag nu ny lust att fortsätta med min berättelse. Tyvärr har har jag trots lusten inte ägnat texten så mycket tid efter kursen. Jag har i alla fall ändrat lite i texten och delat in i kapitel. Sen har jag väl inte tyckt att tiden har räckt till ... Det där med tidsbrist är ju egentligen delvis en myt. Jag har ju till exempel tagit mig tid att snickra ihop den här kalendern, och det går åt en del kvällar och helgtid till det. Så vill man går det. Kom igen Åsa!

Lucka 11

En dag i början av juli var det loppmarknad i Brösarp. Här i mitten står mamma och letar böcker.
 
Min syster, min moster, min kusin och lille Ture. Alla redo att fynda.
 
Ture. Redo!
 
Jag hittade en likadan spegel (fast annan färg på ramen) som jag har och länge haft i Brösarp. Hoppas denna blev såld. (Här ser vi att jag dagen till ära fotograferade med min spionkamera.)
 
Fynd?
 
Elin fyndade en regnponcho. Dock...
 
Värdelös i fjällen.
 
Här har vi mina loppisfynd! Mer om böcker i en annan lucka. Och mer om fynd i ytterligare en annan lucka.
 
Sen borstade vi av oss dammet och gjorde oss klara för kalas. (Klänningen är för övigt ett Instagramfynd, second hand är bäst!)
 
Kusin Elof som fyllde 20 år och min bror.
 
 
Mycket barn och lek.
 
Charlie och Elin.
 
Och Klara.

Lucka 10

Den andra sommarluckan inleds med en anna hund, detta är Horton!
 
Horton är Annas kompis hund, och de två (Anna och Horton) kom och hälsade på en kväll när jag hade lägenheten för mig själv. (Daniel och djuren var i Åhus.)
 
Daniel och Love i Åhus. Vid den här laget hade min semester börjat.
 
Här är vi på väg till stranden för att titta på den röda månen. Men väntan blev lång (solen hade uppenbarligen inte gått ner än här) och de flesta gav upp. Men jag var kvar och fick se den en stund och även... mars, tror jag det var (vilken Alice förklarade för några grannar som trodde att den där lilla lilla planetpricken var månen).
 
En dag var vi på guidad visning på Absolut, det var intressant!
 
Sommaren började gå mot sitt slut, eller åtminstone semestern, och Daniel och jag gick med Alice på Malmöfestivalen en dag.
 
Och jag var och lyssnade på Sarah Klang.
 
Love fyllde 3 år.
 
Den allmänna sommarluckorna får avslutas med denna bild på Emmas pojkväns band som spelade på skördefesten i Slottsträdgården i Malmö. Bäst var förstås att jag fick träffa Emma!
 
P.s. Oroa er inte, det blir mer sommar i kalendern. Det blir lite mindre allmänt bara.

Lucka 9

Sommaren var lång och varm, så här kommer en allmän sommarlucka! Harry inleder.
 
Vi skaffade ett insektshotell och ett solitärbi flyttade in. Det hann lägga fyra ägg (eller vad de nu lägger, orkar inte googla) innan det tyvärr inte kom tillbaka igen. Förhoppningsvis tittar fyra små nya bin ut till våren i alla fall.
 
En dag åkte jag till Anna i Lund. Vi gick på botaniska trädgården och sen åt vi paj på takterassen i Annas hus.
 
Jag tycker om tak och jag undrar vilka som bor här.
 
En gång fick jag vara hundvakt en stund medan Anna handlade. Hunden heter Santos och är Annas mammas hund. En helt annan typ av hund än Harry. Anna och Santos följde mig till dörren sen, ända in för han gick helt enkelt in, för stark för att hålla emot. Han luktade sig fram till min dörr och innanför började Harry skälla.
 
Sen blev det plötsligt midsommar.
 
Daniel fixade god midsommarmat. Kristofer var vår gäst och vi spelade Alfapet och åt jordgubbar.
 
Sen fortsatte vi midsommar i Åhus.
 
Sen var jag i Brösarp också och träffade min bror. Lite mer om det besöket kommer i en annan lucka.
 
Daniel och jag åkte och shoppade lite. (Jag är inte i bild.)
 
Så här fint blev det i vår hörna i Åhus!
 
Så där ja, allmänna sommarluckan är slut! Fast jag har förstås fler bilder så det blir en del 2 i morgon, hurra! Hoppas ni får en fin andra advent!

Lucka 8

På klämdagen efter Kristi himmelfärdsdag var jag tydlgen ledig och det passade bra med en utflykt.
 
Av någon anledning som jag inte minns bestämde Daniel att det var Ystad vi skulle åka till. Och med vi menar jag mig själv, han själv och Kristofer. (I bild en katt vi träffade på, det är alltså inte Kristofer.)
 
En mysig liten stad med en hel del fina små butiker, denna till exempel (som vi inte var inne i). Fint namn!
 
Det fanns hundar med.
 
Vi såg oss omkring.
 
Myyyyysigt.
 
Vi hittade fika! (Och den där grädden på Daniels våffla borde han inte ha ätit, upptäckte han senare.)
 
Vi tittade in i kyrkan också.
 
Daniels kvarter.
 
Sen åkte vi hem med våra köp. Daniel köpte ett instrument.
 
Jag köpte sömndockor från Guatemala.
 
Och detta halsband, och lite till. Det var en fin dag! (Förutom det där med grädden.)

Lucka 7

När man fyller år kan man unna sig långhelg. Och den började med bio med Daniel den här torsdagen i april. Filmen vi såg var alltså I, Tonya. Jag tyckte mycket om den. Bra början på födelsedagshelgen!
 
Sen blev det fredag och jag fyllde år. Familjen kom och firade! Även min syster var där men hon är svår att fånga på bild.
 
Även Agnes fick present! Det är min syster som har virkat det fina kattboet. (Tyvärr används den inte för tillfället då katterna började rata den efter att någon (katt) kräkt i det. Jag ska försöka komma ihåg att tvätta det innan året är slut.)
 
Daniel och Harry var också bjudna på kalaset. (Här ser man Harrys tumör på ena ögat. Den opererades senare bort och visade sig vara godartad som tur är.)
 
Jag fick väldigt fina presenter!
 
På lördagen var det dags för kalas igen! Daniels familj kom och firade. Vi bjöd på scones och pannkakor som Daniel lite spontant kom på att han skulle göra. Dagen innan bjöd vi på bullar och kakor.
 
Jag fick fina presenter igen, och blommor!
 
Man skulle ju kunna tänka sig att det vid detta lag räckte med saker att fylla min födelsedagshelg med, men i stället åkte jag till Lund samma dag som sista kalaset.
 
Det var en fin våreftermiddag hos min vän Anna. Jag känner mig fortfarande nöjd med min födelsedagshelg så här ett drygt halvår senare.
 
Vad jag gjorde på söndagen? Jag gissar att jag tog det rätt så lugnt.

Lucka 6

Kolla så juligt! Dock är detta faktiskt påsken som jag har kommit fram till. Här är det Daniels pappa som bygger i Åhus.
 
Se upp i backen!
 
 
Sen åkte jag vidare till Brösarp, där det blev traditionsenlig målning. Förr var det äggmålning men numera har vi anvancerat till tavlor.
 
Elin höll sig till påsktema. Fåglar på både tavla och i öron.
 
Min tavla. Vi såg också till att ta oss ut på konstrunda utanför huset som sig bör.
 
Rätt så likt julmaten jag visade i första luckan. (Nu blir jag hungrig igen.)
 
Sen kom jag tillbaks till Åhus och snön vräkte ner. Daniel och jag gick en fin promenad och reagerade inte så mycket på att det knakade en massa i skogen. Tills vi insåg att ljuden kom från stora snötyngda grenar som föll omkring oss. Vi skulle köra hem och fick då ganska bråttom därifrån.
 
Hemma i Malmö igen var det inte många spår av vinter, utan betydligt mer påskigt

Lucka 5

Vi tar ett skutt fram till mars. Februari är ändå inte så mycket att ha. Min syster och jag var klädda i grönt.
 
Vi tog oss till en kyrka.
 
Sen gick vi ut från den också.
 
Varsågoda! Årets bild! Dagens huvudperson var alltså lille Ture som blev döpt.
 
Mamman och barnet.
 
Det bjöds på smörgåstårta, den här vegana varianten hade mamma gjort och tagit med. Första smörgåstårtan som jag kunnat äta och tyckt om.
 
P.s. Här har jag använt min kamera och inte mobilen (förutom sista bilden), ni ser ju vilken kvalitet det är på bilderna! Okej, lite bättre i alla fall...
 
 

Lucka 4

I slutet av januari tog vi en tur till Lund.
 
Min bror fyllde 30 år och blev firad på restaurang.
 
Maten var speciell och god. Vi var de första som beställt denna nya rätt på menyn. Fint firande! (Synd med så dålig kvalitet på bilderna.)

Lucka 3

Så min ledighet mellan jul och nyår var alltså inte särskilt utvilande eller skoj och Daniel hade det ännu värre, så när det blev helg åkte vi till Åhus.
 
Jag minns det som väldigt skönt och välbehövligt.
 
 
 
 
Sen var vi ju tyvärr tvungna att köra hem igen.
 
P.s. Förr var jag en fotograferande människa, inte för att jag var särskilt bra på det (det där men inställningar och sånt är inte riktigt min grej), men jag har använt kameran väldigt lite detta år. Så denna julkalender består främst av mobilbilder.

Lucka 2

Efter julen kom nyår i vanlig ordning och vi hade besök av denna rakethatare. Stackars Chivas! En annan det var synd om var Daniel som blivit sjuk under julen och sen när jag kom tillbaks till Malmö efter julfirande så blev det bara värre och värre. Han var så svullen i svalget att han inte kunde prata. Han skrev till mig på mobilen. Han kunde inte äta, men drack några liter blåbärssoppa lååååångsamt. Halsprovet visade inget. För att göra en lite längre historia kortare: dagen innan nyårsafton väckte Daniel mig och då hade den spräckts - HALSBÖLDEN som vi inte visste fanns. Vi tog oss till kvälls- och helgmottagningen och fick för första gången bra hjälp (både vårdcentralen och 1177 var värdelösa. Jag ringde 1177 efter att bölden gått sönder och ändå sa de att det bara var halsfluss). När bölden väl hade tömt sig blev han snabbt bättre.
 
Jag var SÅ tacksam att vi kunde fira nyårsafton ordentligt! Det blev förstås ingen fancy matlagning men pizza beställdes och jag dukade bordet lite snabbt. Ingen blåbärssoppa.
 
Slutet gott, allting gott.
 
P.s. Hoppas du får en fin första advent! Kom ihåg att tända ljus, och sen släcka igen.

Lucka 1

Det är dags igen! Dags för december, dags för mig att tillfälligt börja blogga igen. Om ni inte vill veta vad jag gjort i år så är detta inget för er. Jag är själv väldigt nyfiken på vad jag har gjort och därför är detta en kalender för mig. Jag har gjort en julkalender här sedan 2012 och jag är inte redo att bryta traditionen än.
 
Jag börjar från början och i detta fall är början faktiskt förra julafton, eftersom den inte hann komma med i bloggen. Detta blir kanske årets juligaste lucka.
 
 
 
Traditionsenligt åkte vi en julklappsrunda, denna gång var det jag, mamma, syster och bror som åkte. Här har vi kommit fram till moster Gerd.
 
Vi blev välkomnade/utstirrade av julbocken (ni ser väl honom?). Han fick stå kvar och glo medan vi gick in och åt lite pepparkakor.
 
Sedan åkte vi vidare till morbror Per där det var full rulle.
 
Väl hemma igen blev det lite Kalle Anka med vänner på min gamla tv.
 
Vår gran var liten och söt, och så här i efterhand kan jag tycka att det ser ut att vara onödigt mycket klappar där under granen. Alltså, jag älskar att få presenter men har inte så mycket yta kvar + tänker väldigt mycket på miljön så jag önskar mig främst miljövänliga klappar i år.
 
Julmaten. (Det är inte ens november när jag skriver detta, men vi köpte pepparkakor i dag och jag blir hungrig av denna bild.)
 
På juldagen blev det en promenad. Här pappa och Elin.
 
 
Mamma.
 
 
Jag och mamma.
 
Isak var tydligen inte med på promenaden.
 
Denna jul fick det nog bli nåt annat.
 
Det här gick ju rätt så bra! Kalendern är igång. Börjar på topp med juligaste och kanske längsta luckan, välkomna! En ny lucka kommer (förhoppningsvis) dyka upp här varje morgon klockan 7.

RSS 2.0