Åsa assar: Att vända på steken

Jag är inte säker, men jag tror att det kanske började på den här bloggen, råd om man vill undvika våldtäkter. Sammanfattningen nedan har jag dock lånat rakt av från Lilla Mysan.

Sommaren är här och med den följer våldtäkterna. Här är nio tips till dig som vill undvika våldtäkterna:

  • Gå inte ut. Om du ändå måste gå ut, gör det inte ensam. Ta med dig en vän eller dina föräldrar!
  • Ring polisens journummer om frestelsen blir för stark. Gå gärna med mobilen i handen så att du snabbt kan ringa en vän eller dina föräldrar.
  • Var inte ensam med en kvinna
  • Tänk på hur du klär dig! Kläder som är krångliga att få av är att föredra.
  • Tänk på att all form av ovälkommen beröring, t ex att stoppa en hand innanför en kvinnas kjol, är att betrakta som ett övergrepp. Även om det sker på tunnelbanan. Eller på krogen. Eller på Viking Cinderella.
  • Undvik att dricka alkohol. Om du inte kan låta bli, så se till att dricka hemma tillsammans med någon som kan hindra dig från att våldta.
  • Inled inte en realtion med en kvinna förrän du är helt säker på att du inte kommer våldta henne.
  • Sök hjälp om du märker att du har svårt att låta bli att våldta eller ofta går över gränsen.
  • Undvik ställen där kvinnor vistas så som restauranger och klubbar, tvättstugor och vindar, parker och skogspartier. Undvik också centrum och hemmamiljöer.

Skrattade du åt det här? Tycker det är lite löjligt. Såna råd kan man ju inte ge. Ändå är det de råden kvinnor får för att undvika att bli våldtagna. Att ge samma råd till män får oss att skratta. Samma råd till män är bara komiskt.

Hur kommer det sig? (OBS! retorisk fråga)


Kommentarer
Postat av: Lilla Mysan

Ja, råden som riktar sig till kvinnor går ju ofta ut på vad hon ska göra för att inte bli våldtagen. Som om det vore kvinnans ansvar om hon blir våldtagen eller inte...! Ge råden till de som våldtar istället, säger jag! Men då känns det bara löjligt och skrattretande. Inte kan man ge såna råd! GUD, vad överdrivet, ska de låsa in sig och aldrig gå ut eller vad är det frågan om?! Jo, man kan ge såna råd, det är såna råd KVINNOR får. Varför är det skillnad när MÄN får dem?!

2012-06-17 @ 20:36:24
URL: http://lillamysan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0