Åsa assar: Lite instagram

I dag är jag så slut att jag knappt orkar tänka mer eller formulera mig. Det är liksom tyst och avdomnat i mitt huvud, fast inte på ett dåligt sätt. Men nu är jag i alla fall lite ledig.
 
Jag är godhjärtad och bjuder nu på lite Instagram.
 
Sånt jag undrar.
 
Färgskifte. Nu är den helt röd.
 
Hammarsjön för någon dag sedan.
 
Jag var/är fin.
 
En liten promenad runt kvarteret i går. I dag har jag tänkt se mer dagsljus. Om jag orkar.
 
Och förresten, har ni tänkt på att vissa människor är guld? Inget att ta för givet. En del överraskar. En del gör en besvikna ibland, men plötsligt kan det ändras som om inget har hänt.
 
Ja, jag blir dumdjup när det är avdomnat i huvudet.

Åsa assar: Liv

Jag vet inte hur ni fungerar, men det där med julafton, födelsedagar och Eurovision är inte samma nu som förr. Den där känslan och glädjen. Även om Sverige skickat en skitlåt förr så kunde jag bli ganska rejält besviken om vi inte vann. Förstås oklart hur jag hade känt i går om Sverige inte vunnit. Men nu kände jag bara: "Jahapp, det var ju trevligt!" Oklart om det där utropstecknet ens hör dit. Vi kan sätta en mental parentes runt det tycker jag.
 
Det är klart jag blir glad! Men verkligen inte så där pirrande, jublande glad. Kanske är jag mer sån i vardagen, ibland. Smått men stort. Som i fredags när jag träffade Anna i kulturnatten. Vi gick på Liv Strömquists utställningen på museet (och skrattade mitt i allt högt, och sådär att det nästan kände fysiskt jobbigt, åt en googling på det här). Sen dök Liv upp också, hon hade nog chansat lite och tagit ett senare tåg, och vi fick lyssna på ett samtal mellan henne och Eva Ström (som är skribent/poet av något slag, ganska aktiv på Twitter, upptäckte jag nu). Det var trevligt men syrefattigt. Och sen stannade Anna och jag kvar på museet och samtalade vidare själva. Det var fint. SÅNT gör mig glad. Om än inte jublande, pirrande glad, då heller. (Känner nu att det här blir ett konstigt inlägg - så klart betyder ett möte med en vän mer för mig än en musiktävling!)
 
 
 
Men visst känner jag också äkta jublande glädje ibland. Inte bara "det var ju kul", likt någon som skriver "haha" i sms men inte skrattar alls. Fast det där "haha" är ärligt. Det senaste jublande glada var nog när jag kom tvåa i den där novelltävlingen. Snart finns det tid för mig att skriva så fritt igen! Hoppas verkligen jag utnyttjar det.
 
Och läsa kommer jag också ha tid för. Sånt som inte rör skolan. Har många böcker på kö, och flera av dem är påbörjade. Till exempel Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. En bok som handlar om hsp, att vara högkänslig, starkskör etc, som jag anser mig vara, även om allt inte stämmer på mig, och det finns förmodligen bättre böcker än denna i ämnet. Men jag läste hur som helst lite i den i går och hittade ett stycke som passar bra in på mig och hur det kan vara:
 
Det finns en ambivalens i det. Och inte bara från min egen sida. Är man stark så är man. Och, för den delen, är man skör så är man. Man kan väl inte gråta sig sönder och samman och sedan en stund efteråt vara beredd att erövra världen? Jo, det kan man. För då har något hänt däremellan som ändrade allt. Det kan vara den improviserade, goda och trevliga lunchen med en kompis. Att jag fick sova en hel natt. Ett oväntat, uppskattande mejl. Ett telefonsamtal som fick mig att skratta.
 
Eller inget säskilt har hänt, men jag har känt eller tänkt eller kroppen har fått sin vila eller sin promenad, eller jag vet inte alls vad det är men det har vänt. (s. 101-102)

Åsa assar: Förra lördagen

Det har varit en jobbig skolvecka, så i dag tog jag skolledigt. Jag kunde dock lika gärna ha pluggat för jag är sur och trött och får inget gjort. Men om jag ska vara glad för något så är det att jag har god fisk i kylskåpet bara att värma, tillagad i går. Och jag har godis att äta när jag hejar på Måns. Allt jag gör i dag görs annars med tvång, och hur kul är det? Lite lust, om jag får be!  Dessutom är jag sur för att jag konstant bloggar minst en vecka i efterhand.
 
Förra lördagen tog Elin och jag en tur till våra föräldrar. Här har jag precis berättat för Elin att mamma önskar sig en liten bil i mors dags-present.
 
Vi kom fram och pappa visade sin (inte nya bil men) nya cykel. Han är 67 år och cyklar ett par mil bara så där, det är ganska imponerande tycker jag.
 
Jag satt inne i soffan och läste på inför opponering, medan Elin ägnade sig åt yoga i trädgårdslandet. Eller okej, hon sådde.
 
Till sist fick mamma med mig ut i alla fall.
 
Vi gick till affären.
 
Sen fick vi god mat innan det var dags att köra hem.

Åsa assar: Ett helt armband

Kolla vem som äntligen har lagat bärnstensarmbandet! Jag hade kunnat låtit det vara lite mindre, men nu är det helt i alla fall.

Åsa assar: Mer shopping

Ja. Jag har shoppat igen. Randiga ben från Gudrun Sjödén.
 
En prickig klänning från Gudrun Sjödén också. Och ett halsband gjort av en gammal skrivmaskinstangent. Som gjort för mig! (Än en gång, tack Instagram! Jag köpte det här (återförsäljare))
 
Grejerna ovan kom i lådan + gick att hämta i fredags. Samma dag träffade jag mina föräldrar och min bror i cykelaffären bredvid mig för ett snabbt familjemöte. Det var fint. Senare samma dag pausade jag pluggandet och gick till Röda korset som firade 150 år med halva priset. Jag köpte denna signerade Detektivbyrånskivan för 5 kr. Alltså! (Jag hade redan skivan, men liksom omöjligt att inte köpa.)
 
Och så köpte jag detta fina glas för 3 kr. Jag gillar att ha udda glas.
 
Nu ska jag, om jag orkar, se ett sent Babel och måla naglarna. Vi får se...
 
 

Åsa assar: Valborg

För en vecka sen var det Valborg. Här är Emma och jag på väg för att möta Fanny.
 
Framme vid Helge å syntes rök från brasa en bra bit bort. Kan det vara Karpalund?
 
Sen tändes brasan i Helge å också. För en gångs skull slapp vi stå och lyssna på ett tråkigt tal, bra att vara sen ibland.
 
Sen blev det lite häng med Fanny, som berättade att hon missbrukar sprit när hon jobbar. Hon menade visst handsprit...
 
Emma var också med förstås.
 
Sen sa Emma och jag hejdå till Fanny och så gick vi hem till Emma där Selma och undulaten Timo väntade. Selma var bara tillfällig inneboende och var ganska nyfiken på Timo,
 
Emma bjöd på äppelpaj.
 
Sen var det mitt i natten och dags för mig att väga mig och gå hem. En fin liten tradition, det där med vågen. Det visade sig att jag hade gått upp 400 g sen sist (ca tre veckor) och jag väger 1,7 kg mer än på nyår. High five!
 
P.s. Åsa assar - bloggen med fördröjning.

Åsa assar: Japanpresenter

I torsdags var det en speciell dag. Det var första gången jag stod på Lilla Torg och väntade på Björn. Vanligtvis är det han som står där medan jag hastigt promenerar dit. Men plötsligt händer det! Och till sist dök han upp. Först fnissade han ganska ordentligt och jag fick stoppa ner min hand i hans väska, tre gånger. Mer om det senare. Sen gick vi lite i gallerian och jag såg en fotomöjlighet.
 
Sen var det min tur. (I dag kan jag knappt lyfta armarna så högt pga tränigsvärken jag fick av träningen i går.)
 
Och det där med hans väska... Jag fick presenter! Björn har varit i Japan i tre veckor och hade köpt saker! Lite Hello Kitty och så Miyazaki-grejer. Så fint!

Åsa assar: En paus

(Varning, här kommer ett först-gjorde-jag-det-och-sen-gjorde-jag-det-inlägg, fast Åsa style.)
 
Ni vet hur det är, man sätter sig för att skriva lite i bloggy, men just precis då råkar man smeta soygurt på sina glasögon och eftersom man är en gnutta lat (och dessutom har ont i kroppen pga se nedan) så reser man sig inte utan skriver det himla inlägget som i en dimma. Blåbärssoygurtdimma.
 
Dessutom har jag ont i min käke, förmodligen biter jag ihop för hårt. Kanske händer det när jag sover.
 
I natt när jag sov hände följande i en dröm: En svart man var på tv, han hade rakat huvud och neutrala kläder och han sa "det var länge sen jag kände en sån här kärlek" (eller något sånt). Själv satt jag i soffan och kände värmen från ett ormbo av sladdar som låg i mitt knä, njutningsfullt. Min mamma satt bredvid, hon tröttnade på tv:n, reste sig och la filten hon hade på sig på mig i stället. Det blev för varmt och jag tog bort den. Ändå väldigt neutral dröm.
 
Bilden är ett serveringsförslag och har inget med inlägget att göra.
 
Ger jag ett splittrat intryck? Jag är nog ganska trött (ja, planen var förstås att sova för ett tag sen) och stressad. S.K.O.L.A.N. Den är som en liten liten gnagare som konstant tuggar på mig. Nomnomnomnom.
 
I dag hade klassen ett träningspass som vår lärare i arbetsmiljö höll i. I träningssalar finns det en massa speglar. Jag kände mig som när jag började på Friskis och svettis vid någon gång 2007/2008. Jag stod där och såg min för smala spegelbild och tyckte att det inte var så roligt att se. Men jag fortsatte träna, fick lite muskler och spegelbilden blev trevligare att se. Men det var då, och nu är jag lika smal igen. Så där stod jag i dag. Och så tränade vi och jag kände mig som Kristianstads klenaste person. Med andra ord behöver jag träna. I morgon kommer jag ha ont.
 
Kom hem, fick en dusch, fick lite mat. Och fortsatte med examensarbetet (pillepillepill), hade lite kontakt med mina medförfattare och skrev till den ena att jag kände mig sliten och som att jag höll på att bli sjuk, då sa hon att hon tyckte jag skulle pausa i kväll. Och jag är inte den som är den, så jag har pausat sen halv sex. Carpat kvällen. Tack Lisbeth.
 
Men trots att man carpar så går tiden. Särskilt går den kanske när man själv går långsamt, för det är det jag har gjort. Jag har gjort det vanliga husliga, fast lugnt. Inte hetsdiskat för att kunna plugga vidare sen. Osv. Etc.
 
Gick lugnt till Maxi. Lyfte blicken i stället för att stressat titta på marken.
 
Fast nu mot slutet har jag börjat hetspausa. För tiden går ju som sagt trots att det är paus. Så jag har fått njuta snabbt, och har nog jobbat upp pulsen igen.
 
Jag beklagade mig på facebook angående ont, trött och krasslig och bad om uppsträckta händer och gillningar av alla som tyckte att jag borde köpa tröst i form av halsband och klänning. Hela 25 tyckte att det var en god idé, varav tre visade det med uppsträckta armar på bild. TYDLIGHET. Jag gillar't.
 
Så nu har jag beställt halsband, klänning och dessutom ett par leggings som bonus eftersom jag fick över så många på min sida. (Vad övriga 99 tycker är för mig en gåta.) HURRA.
 
Dessutom har jag i kväll ätit lakrits och kollat på Emil Jensen på svt play. Alla måste titta! Och det gör ni här.
Jag har sett Emil live så många gångar att jag nästan vet vad han ska säga, och absolut vet vad han ska sjunga, men det gör ingenting.
 
 
Nu är det verkligen god natt så jag kan återgå till pluggverkligheten i morgon. Tack för pausen den var god!

Åsa assar: Växtkraft

Det här är ju egentligen en blogg för de små glädjeämnena, eftersom det främst är sånt jag ägnar mig åt. Tycker jag. Så nu går jag ner på växtnivå här. För tredje eller fjärde gången försöker den här orkidén blomma. De andra gångerna har jag (eller någon katt) lyckats bryta stängeln. Ska denna gång bli gången då jag få reda på fägen? Vi får se!
 
Min senaste soporkidé är också på gång, ingen aning om färg där heller. SPÄNNINGEN.
 
Jaja, nu ska jag återgå till att lyssna på Anna Järvinen och glo på examensarbetet. Gott och ont, som livet är etc osv.

Åsa assar: Lite shopping

Det här kan man väl kalla slutet på utbildningen. Jag höll på att skriva att jag börjar närma mig slutet, men jag är väl mitt i slutet nu med fem veckor kvar (som pappa konstaterade i går, berättat av mamma i ett sms).
 
Hur som helst så har jag insett att jag klarat det här året (nio månader) utan inkomst hur bra som helst. (Jag kan göra det igen om ett tag - och skriva en bok i stället.) Jag är helt enkelt ett ekonomiskt geni. (Som varken har barn, hus eller bil, jag vet.) Därför har jag börjat handla lite mer aktivt igen. Med betoning på lite, jag handlar aldrig mycket.
 
Till sist köpte jag den där börsen jag skrev om. Fin va! Numera är det ett nöje att betala i affär.
 
Så här ser den ut inuti, och det finns en liten ficka för kort. Den är delvis betald med pengarna jag fick från kusin Simon när jag fyllde år.
 
Sen köpte jag mig ett par trosor också, med luftballonger!
 
Tack Instagram!
 
Nu funderar jag på ett fint halsband jag sett...

RSS 2.0