Åsa assar: Förra veckans instagram

En promenad i mörker och en övergiven giraff.
 
De här plockade jag upp från sin sommarförvaring (dvs mitt förråd), uppenbarligen fulla av liv än. Nu omplanterade, så har jag tur blommar de någon gång i januari.
 
Kan det bli gråare? (Ja, lite - i svartvit.) Jag har praktik på sjukhuset, och alltså utsikt mot sjukhuset.
 
Längst bak: Död penna. I mitten: Snygg pennna. Längst fram: Ny penna. Som i verkligheten inte är så blå. Detta var dessutom ett måndagsexemplar som sprack, så nu är den bytt.
 
Lördagskväll och jag konstaterade att ibland är det bästa helt enkelt soffhörnet och Orup i hatt.
 
Sen tog jag en mörkerpromenad i går och fick återigen vända här pga mörkt. Äventyret fortsatte på annat håll.

Åsa assar: Några fynd

Lördag, lördag. Vad är egentligen ditt problem? Först nu börjar jag piggna till. Kommer det hjälpa om jag sover som jag ska i veckorna och tar promenader som jag ska? Eller ska jag ge upp och sova tills det blir kväll om lördagarna, eller bara genomlida och längta till kvällen. Jag vet sannerligen inte.
 
Men min syster asade i alla fall ut mig och iväg på Röda korsets julmarknad. Tack och lov var där ingen snusktomte i år. Dock mycket folk och överdos i julsaker. Jag vässade mina armbågar och lyckades fynda. Ni ska få se.
 
Tomteclips. Julöronen är räddade! 10 kronor.
 
Jag är uppväxt med såna här fåglar, i vår julgran har de hängt. Men de här stackarna har aldrig blivit utsläppta, har säkert bott där i påsen länge. Jag tänker släppa ut dem.
 
Jag fortsatte på fågeltemat och hittade de här placeringskortankorna. För ett par år sedan fick min vän Jesper i Göteborg såna här i födelsedagspresent (eftersom han äger en anka då va), fast de var fulltaliga + hade små placeringskort med i paketet. Och kostade därför 45 kronor mer än dessa. Så jag säger; fynd!

20. Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli...

... att jag alltid skulle säga vad jag tyckte och tänkte. Det skulle bli jobbigt ibland, men oftast bra. Men ännu oftare skulle jag säga "jag fattar inte!".
... eller så skulle jag bli jättedålig på att kunna sova länge på helgerna, så jag skulle stiga upp och vara sjukt produktiv.
... eller så skulle jag dra ner mitt duschande till två gånger i veckan och se om någon börjar klaga.

19. Kolla! Det här åt jag i dag.

Eller, kolla och kolla... men läs och förundras. Eller så.
 
Frukost: En banan, ett glas mjölk, lite havtornsdricka och två glutenfria knäckebröd.
 
Fika: Clementin.
 
Lunch: Hittepå-matlåda bestående av quinoa med korv och morot, kålrot, squash, broccoli som jag hade rört ihop så att det såg ut som grönsaker från en färdig wokblandning. Tyvärr var det ingen som såg min proffsighet för jag lyckades ha personalrummet på min praktikplats helt för mig själv. Tydligen är mottagningen stängd på onsdagseftermiddagar och det var bara jag, läkarna (som åt ute) och chefssekreteraren (som inte äter?) kvar.
 
Fika: Grönt te och riskaka.
 
Sen blev jag hemsläppt lite tidigare. Direkt när jag kom hem åt jag två tallrikar boveteflingor med mjölk, och tänkte att med tanke på hur farligt det plötsligt blivit med mjölk så kommer jag förmodligen dö mjölkdöden. Och så la jag till men något ska man ju dö av. Ni vet, så där som rökare alltid säger? Och då tänker jag ALLTID: "Jo, men du kommer dö alldeles för tidigt och förmodligen plågsamt. Yay?" - och jag inbillar mig att mjölkdöden är lite mindre plågsam än cigarettdöden.
 
Sen försökte jag sova bort min förkylning. Det gick inte jättebra. Vaknade förvirrad. Det räcker med en morgon per dag tycker jag egentligen.
 
Och så hade jag förstås inte tänkt ut vad jag skulle äta innan jag somnade (alltså, vad jag skulle äta efter att jag vaknade, ni är med?). Men det är ju tur det finns nödlösningar bestående av tonfisk och risnudlar.
 
 
Jag gömde den mesta av tonfisken pga ful. Och kanske är det någon som nu säger bara två oliver? Oliver... denna utmärkta lilla... frukt? Bär? Grönsak? (Hjälp!) Ah, vänta, stenfrukt? Hur som helst. Oliver är så gott. Men just de här råkar vara dränkta i vitlök och smakar därmed knappt oliver. Buu!
 
Förmodligen kommer jag äta något mer innan dagen är slut (vilket den egentligen är nu ser jag), men vad kan ni själva fantisera ihop. Choklad kanske?

Åsa assar: Förra veckans instagram

Förra veckan började alltså med finpost.
 
Riktig finpost! (Jag vet inte riktigt, tycker inte riktigt denna passa att ha på sig på min praktik.)
 
En dag efter praktiken hade det skett massutdelning av sadelskydd. Mitt mycket trasiga mustaschskydd hade blivit brutalt utmobbat. (Nu så pass mobbat att det är slängt.)
 
Jag köpte den här, så det blir jul i år igen!
 
Jag pysslade bl.a. med det här på praktiken. Tur hon blev nöjd för jag hade inte gjort om det. (För övrigt är jag nu på en annan praktikplats under två veckor, mest för att göra mig förvirrad skulle jag tro.)
 
Jag fick lite belöning för att jag klagat på rälig mat.
 
Det blommar i mitt tantfönster.
 
En promenad fick jag visst till.
 
Och så hade jag lite otur med trasigheter.
 
Den här bara exploderade i mina händer, ytterst märkligt. Har fått instruktioner av kusinfrun Helen, och ska försöka få ihop den igen. Fast patronen är slut och jag är sugen på en färgglad. Ser ni hur mycket jag använt den? Mina fingrar har greppat hårt.
 
Hej hej, sa en opepp Åsa i söndags. Framför allt tyckte jag att det är sjukt kul med grannar som tvättar papper i tvättmaskinen.
 
P.s. Då BEGRÄNSNING är mitt nya tråkiga ledord (som jag naturligtvis bara följer halvt), så har jag hoppat över gårdagens och dagens bloggrubrik. Återkommer eventuellt i morgon.

16. Kolla! Så här ser min autograf ut.

 
Ja, kolla! Så ser den ut! Ungefär i alla fall. Den var lite för liten för den där skrivplattan på Vägverket så jag fick improvisera ett par centimeter.
 
Förutom min autograf ser vi också det bästa fotot som finns på mig. Jag hade just klippt mig hos någon som verkligen fattat (det har inte hänt sen dess, och däför klipper jag ju mig själv nu för tiden), i övrigt vet jag inte hur det gick till. Kommer säkert inte bli lika snygg om fyra år när det är dags att förnya det. Gråhårig och rynkig kommer jag vara.
 
För en dryg vecka sen var det faktiskt sex år sen jag lyckades ta detta på första försöket och efter väldigt många körlektioner. Jag skulle vilja tacka min pappa, min körlärare Peter och kvinnan som godkände mig. Vi hade ett så trevligt samtal att hon inte märkte att jag körde 60 på en 50-väg.
 
Det är alltså en dyr legitimation, det där körkortet, för jag använder det ju aldrig till något annat. Men det är ju bra att ha ett om den jag åker med skulle svimma över ratten, för då skulle jag fixa att ta oss till sjukhuset. Under förutsättning att hen svimmar när bilen står still. Men skulle jag ens kunna flytta människan från förarsätet? Frågorna hopar sig.
 
Men ja, jag är ju snygg på bilden i alla fall. Bra gjort!

15. 5 saker jag blir glad av i vardagen

Nu har jag kommit halvvägs i Onekligens novemberlista, hoppas ni gillar den lite i alla fall!
 
Så, fem saker jag blir glad av i vardagen alltså. Sitter liiiiite långt inne just i dag, men kanske just därför det är en bra lista för dagen.
 
  1. Frukost. Kanske lite otippat med tanke på min mage, men frukost är en bra anledning att stiga upp. Med lite tur håller magen med.
  2. Jag tycker om mina blommor, de är trevliga att pyssla om.
  3. Jag tycker om att få sms eller kontakt på annat sätt (förutom telefonsamtal då).
  4. Jag tycker om när någon jag inte känner tilltalar mig och säger något roligt/snällt när jag handlar t.ex.
  5. Jag tycker om att lägga mig. Fattar inte varför jag inte gör det lite tidigare.

14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli...

Eller kanske snarare, om jag skulle ta tag i någon av mina påbörjade hobbies som ligger nedpackade i lådor under sängen så skulle det bli... någon av dem eller allihop. Pärlplattor skulle jag göra. Och smycken. Skulle rita mer också. Och sticka!
 
Kanske börjar i morgon!

13. Kolla! Här är en av mina favoritplatser.

 
Brösarps backar, här de norra. Där får jag lite ro i själen. Fast just nu gissar jag att där är mörkt, kallt och regnigt och därmed inte så rofyllt. Ska strax testa om sängen i stället har rofyllda egenskaper. Jag hoppas, för om själen sitter i magen så är den inte riktigt rofylld just nu.

12. Hepp! Dagens filmtips!

Jag ser inte på film. Eller, går det en film på tv råkar jag kanske ha tv:n på då. Det är inte det att jag inte gillar film. Det är bara det att... jag prioriterar fel? Jag har dock många favoritfilmer, så jag kan ju tipsa om min största favorit, men den har väl alla sett vid det här laget. Annars - gör det vet jag!
 
Amelie från Montmartre
 

Åsa assar: Mina juveler

Redan i måndags fick jag post med så här fin avsändare.
 
I lådan en låda.
 
Fin låda.
 
Och en puss och en kram! (Hoppas bara inte hon smittar mig med sin influensa genom den där pussen.)
 
I lådan fler lådor!
 
Och en namnskylt som jag kommer ha användning för.
 
En kissekatt som heter Abbath. 3D-brosch!
 
En tandring!
 
Ett tandhalsband! Tänder i lakritssås!
 
Och så detta förstås. Var besvärlig. Ta plats. Höj din röst och backa inte. Vi håller varandras händer när det blir läskigt.
 
Ni är avundsjuka och vill shoppa av Karin (som i dag har fått sitt konto tömt av någon idiot - hon behöver era pengar!) Här kan ni handla.

Åsa assar: Sömnen

 
Det här är en av mina favoritlåtar. Den är lämplig. Jag har nämligen upptäckt en sak i dag.
Mer sömn = piggare Åsa.

1. Månadens färg är givetvis...

 
... orange!
 
(Detta är fortfarande en del av Onekligens novemberlista.)

Åsa assar: Ett kalas

I söndags tog jag Taxi Elin till mina föräldrar, en far skulle firas (fast det hade han inte koll på) och en mor hade fyllt pensionär.
 
En filosoferande far med eh... mors presenter.
 
Mamma öppnar. Hon fick den här boken av mig. Hon blev glad.
 
Innehållet i lådan från min syster fick dock högre rördhetsbetyg.
 
Av Isak fick hon en massa öl!
 
Sen kom det lite fler gäster (men inte så många pga renovering), t.ex. mammas brorsdotter Pernilla som hade målat den här fina tavlan! Maximal rördhetspoäng på den.
 
Sen åts det kakor. Mamma hade lyckats jättebra med två glutenfria kladdkakor, dessutom vågade jag mig på en inte garanterat glutenfri havrekaka. Mvh vild och galen. I bakgrunden lillebror i shorts. I november.
 
Sen skulle folket hem igen. Det här är min kusin Simon, grodperspektiv är nödvändigt. Isak frågade var han köpt sin snygga hatt, så snart har jag nog en bror med hatt. Simon är förresten jättelik min morfar, det är fint tycker jag.
 
Jag fick prova Simons sko. Bekväm! Lite stor kanske.
 
Så här såg jag ut! (Övriga bilder på personer blev dåliga, så det blir tyvärr inga såna, buhu.)

10. Kolla! Här har jag ritat en hund.

 
Jag är inte helt obegåvad när det kommer till att teckna. Ibland går det och ibland går det inte. Men hund måste vara mitt sämsta. Oh well.

Åsa assar: Veckans instagram

Det har varit en vecka i vita kläder.
 
Och mössa.
 
Jag tog en promenad och vågade mig igenom mörka tunneln, men på andra sidan var den ännu mörkare så jag vände igen.
 
Så det blev en promenad inom stan, och jag tyckte de japanska körsbärsträden förtjänade att bli fotograferade även på hösten.
 
Jag slog in present med Hello Kitty-tejp.
 
Dagen efter mörkerpromenaden var det fortfarande hyfsat ljust när jag kom genom tunneln så jag kom fram till Hammarsjön. Och titta, lite sol!
 
Här är då mitt smyckesträd som snart ska få tillskott med lite fler juveler.
 
Jag hade en bra ansiktsdag i går på stan. Och mössa.

9. 5 saker jag borde ta tag i

1. Jag behöver hitta någon som kan skruva ihop rören under handfatet. Jag har rensat för ett tag sen, men tyvärr räcker inte min styrka/teknik till riktigt för att få ihop det. Ibland går det och ibland inte.
 
2. Jag behöver gå igenom alla mina bilder och skriva ut - för jag vill det. Och göra julkalendern till bloggen förstås.
 
3. Jag har köpt en CD med mindfulness, den behöver jag lägga in i datorn på min ipod så jag kan få lite ro i själen.
 
4. Jag vill bestämma speltid med Björn, promenad eller fika med Emma och promenad med Markus.
 
5. Jag har en fin korg som min syster virkat. I den finns trasiga kläder som behöver lagas och en stickning som ska bli benvärmare (beräknas vara klara i februari 2016).
 
 
(Klockan är ju faktiskt söndag så jag svarar på detta redan nu.)

8. Ibland blir jag avundsjuk på...

Åsa dissar. Okej?
 
Ibland blir jag också avundsjuk på er som tittar på Så mycket bättre tillsammans med någon och i stället för att läsa in er själva i Kajsa Grytts texter tycker ni att det låter fint (eller är en av idioterna som nätmobbar henne). Och när det är reklam så är det bara reklam och inte någon fånig reklam som påminner om någon annans soffa.
 
Ibland blir jag avundsjuk på er som kan laga lasagne och bjuda någon. I stället för att ta en bild och undra vem den ska skickas till och komma på "ingen" och därmed få krysta in bilden i bloggen i stället. "Jo, alltså jag gick på stan. Sen åt jag lasagne!" Okej. Grattis.
 
Ibland (nu) blir jag också avundsjuk på er som har lakan i era sängar och som slipper bädda rent innan ni kan krypa ner.
 
Jag tror ni fattar.

Åsa assar: En tur på stan

I dag gick jag på stan med min syster. Lite måste man få shoppa väl?
 
Det blev bra.
 
Dessutom köpte jag mormorsrutor för en tia på Röda korset.
 
Sen bjöd min snälla syster mig på en bakad potatis på Trendie. Jag var vrålhungrig, men blev proppmätt så fort jag fick potatisen i min hand. Hepp. Men jag åt ändå, sen gick jag hem och smällte maten. Sen när jag gick ut igen hittade jag detta hjärta precis utanför entrén.
 
Jag köpte lotter för att testa om min speltur skulle fortsätta. Men nej, min tur har vänt.
 
Sen bjöd jag mig själv på lasagne (snällt!) och blev igen proppmätt när det låg på min tallrik. Jahopp.
 
Tack för i dag. Slut för i dag. Typ.

7. Kolla! Så här jag ser jag ut i dag

Men det var ju hemskt vad jag bloggar nu för tiden! Bara en sak till i dag, fortsättningen på den här listan.
 
Det funkar inte med en bild eftersom jag skiftar utseende över dagen.
 
Så här såg jag ut på praktiken.
 
Så här såg jag ut i hissen efter praktiken.
 
Sen hände detta.
 
Sen blev jag tydligen hysterisk. (Observera fötterna i spegeln.)
 
Så det var läge för en promenad. Såg ut så här.
 
Vid Hammarsjön såg jag mindre hysterisk ut.
 
Sen såg jag ut så här i soffan.
 
Och så här såg mitt finger ut.
 
Sen vann jag och då såg jag nog ut ungefär så här. Ja. Bilden är snart 14 år gammal.
 
Borde jag färga håret?

Åsa assar: Att vinna juveler

Jaha. Det här var mig en sjuk vecka. Mer UPP och NER än vad som rimligtvis kan vara hälsosamt.
 
Då och då på instagram dyker det upp tävlingar, eller giveaways som det så snajdigt heter. Man delar en bild och taggar den och hoppas på det bästa. Men man vinner ju aldrig.
 
 
Men kanske gör man det just en sån här vecka.
 
För det var liksom det jag gjorde.
 
För att ni ska få proportionerna här så ägnade jag mig åt lite matematik. Cirka 450 personer var med och tävlade. Smyckena på bilden - SOM JAG VANN!! ALLIHOP!! - är värda drygt 1900 kr.
 
Grattis Åsa! Du är bäst.
 
P.s. Med tanke på allt detta och en dröm min kusin Pernilla hade i veckan; i morgon ska jag köpa några lotter. Vilken sort tycker ni jag ska ta?
 
 

Åsa assar: Att komma tvåa

Kommer ni ihåg för ett tag sen då jag skrev att jag blivit glad av att ha fått denna i min låda, men att jag inte hunnit plasta av den än? I onsdags hade jag heller inte tid; det var mindre än åtta timmar till jag skulle vara på praktiken och jag borde sova. Men jag kände mig nedtryckt och behövde lite uppmuntran. Så jag plastade av och bläddrade igenom den, mest för att leta upp vilket temat skulle vara för nästa novelltävling. Så kunde jag tänka på det i stället. Men då såg jag något jättekonstigt...
 
... mitt eget namn! Tydligen lyckades jag knipa andraplatsen i förra numrets tävling. Helt knasigt tycker jag än. Jag har fått ytterligare självförtroende av snälla facebookvänner som har fått läsa, och därför vågar jag lägga upp länken till novellen även här. Så läs om du vill. Hoppas du gillar den! Klick klick >> Kasta sten

6. Månadens djur är givetvis...

Jag tycker om katter så det hade kunnat bli månadens djur. Men den enda katt jag sett den här månaden är Jamande katten som satt i höstmörkret och tvättade sig på bordet på gården. Jag vet fortfarande inte var katten hör hemma. Det är ett mysterium. Och nu började stackaren (eller hens svarta fiende) jama. Har inte hört den på ett tag. Hur som helst, den är inte månadens djur.
 
Månadens djur är i stället givetvis... Stefan!
 
Jag känner inte Stefan men han ser himla trevlig ut på bild i alla fall, på instagram och i Mirijam Geyerhofers blogg. Stefan har en kompis som heter Gilla också, jag gillar henne med. Här kan ni titta på dem.

5. Hepp! Dagens boktips!

Ja, här ska då dagens boktips komma. Men det är inte så lätt eftersom det är pinsamt hur lite jag läser. Jag har en sån där trevlig bild i huvudet där jag går och lägger mig tidigt varje kväll och så ligger jag där och läser och somnar nöjd. Det händer mycket sällan. Att plugga till prov mitt i natten några timmar innan provet får mig mest att somna hysterisk. Såatte...
 
Om jag fick tipsa om något annat i dag så skulle jag tipsa solen om att stiga upp i morgon. Det hade varit trevligt tycker jag. Jag skulle också vilja tipsa mig själv att gå och lägga mig nu. Och kanske läsa lite. Men jag lyssnar väl inte på det örat, kan jag tro.
 
Men okej, boktips var det! Jag tycker väldigt mycket om seriealbum. De sprider ofta lite harmoni i min kropp, och är kanske en gnutta mindre ansträngande än vanliga böcker, om vanliga böcker nu är ansträngande.
 
Serieteckaretips:
 
  • Liv Strömquist
  • Ellen Ekman
  • Nina Hemmingsson
  • Nanna Johansson
  • Sara Granér
Och sen kan jag ju också tipsa om den här femårsdagboken med en rolig fråga varje dag (så kan man jämföra svaren de olika åren).
 
Varsågoda!

Grattis mamma!

I dag fyller min fina mamma år. Hon tycker inte precis om att bli fotograferad, men ibland lyckas jag fånga henne. Kolla själv!
 
 
Grattis mamma! Du kommer bli en jättebra pensionär, puss och kram!

4. Kolla! Här är en bild på mina fötter i ett par skor jag gillar.

 
Nää, nu skojar jag kanske lite. Eller, jag gillar dem. Men hur åsigt är det med klack egentligen? Inte så särskilt. Jag gillar bättre Converse, mina töntiga sandaler, mina höstskor och mina kinaskor. Men bäst gillar jag kanske gymnastikskorna. (Kallar man det gymnastikskor? Det är inte precis som att jag gymnastiserar i dem.)
 
P.s. Mina ben är egentligen kritvita och fnasiga, bilden gör dem inte riktigt rättvisa, eller hur det nu var.

3. Ibland tänker jag att jag borde...

... vinna en massa pengar.
 
Jag tycker att det hade varit väldigt rättvist.
 
Fast massa och massa, lagom massor. Så att jag klarar mig ett tag liksom.
 
Grejen är den att jag har väldigt svårt för det här med att arbeta åtta timmar varje dag. Nu när jag är frisk (typ) och ung (typ) och har en massa energi (typ) så ska jag skänka min tid till någon annan, till världen liksom. Jag tycker att det borde gå att utnyttja mig själv bättre. Och det är därför jag behöver pengar.
 
(Fast nej, det är inte just det där med att arbeta åtta timmar jag har svårt med - utan att övriga lediga tid sen är så ytterst kort och går jättesnabbt. Det är ett väldigt stort problem för mig.)
 
Jag behöver alltså pengar så att jag kan köpa mig tid. Jobba mindre (nu jobbar jag visserligen inte alls - går i skolan och just nu har jag praktik alldeles gratis. Vassego världen!) eller inte alls och använda (övriga) tid åt storverk.
 
Fast först sova ut förstås. Jag är verkligen inte gjord för att stiga upp och sen ge mig iväg. Förstår inte alls vad det ska vara bra för. Min kropp är lika förvånad varje morgon.
 
(Jag är inte gjord för sovmorgnar heller för jag kan inte hantera dessa, men det är en annan sak tror jag.)
 
Storverk var det, ja. Jag vill ju skriva en massa och till sist har jag skrivit något bra så att jag kan leva åtminstone lite. Lite jobb och mer lek. Det är möjligt att mitt resonemang haltar lite, men jag tycker ändå att det är helt logiskt.
 
 
 
P.s. Detta är en del av den här listan.

Åsa assar: Veckans instagram

Jag har haft den här i tio år och endast elva har fyllt i (varav cirka två idioter, ingen ytterligare kommentar om det). Jag är rätt säker på att jag har fler vänner än så, så hojta om du vill fylla i!
 
Någon jag känner fick en finger klämd och jag försökte matcha.
 
Jag och Björn gick på en utställning om tid på museet, gillade den. Den här installationen kallar jag "Björnidet". Mest intressant tycker jag att mobilen på golvet är.
 
I dag har jag ägnat mig åt en uppgift till skolan som har deadline på tisdag. Jag skriver en novell, för det gick helt enkelt att göra så. Jag är inte klar än. (Texten innehåller små fel som den uppmärksamma ser.) Hade önskat att jag hade fått vara ledig denna helg, i morgon börjar praktiken och jag hade behövt en gnutta mer energi. Men det löser sig säkert.

2. Fem saker jag tänkt på i dag.

1. Hur mysigt jag hade det precis då.

2. Att mitt hår luktade jättegott och att det var lite synd att jag verkligen var tvungen att tvätta det.
 
3. Jag kommer lugnt hinna göra allt på min att göra-lista i dag.
 
4. Jag kommer aldrig i livet hinna göra allt på min att göra-lista i dag och jag somnar förmodligen sittande snart.
 
5. Jag råkade rota runt lite i min gamla blogg igen och konstaterade återigen att det är skönt att jag mår bättre nu, även om allt sannerligen inte är perfekt.
 
 
P.s. Detta är en del av den här listan.

Åsa assar: En kyrkogårdspromenad

I kväll tog jag en promenad på kyrkogården (som jag göra varje år runt allhelgona) tillsammans med Elin och vår kusin Fanny.
Vissa hade mer lämplig klädsel än andra.
 
Elin hade med sig stativ till sin kamera.
 
Jag fick låna stativet, det var tur annars hade denna bild inte blivit.
 
Förutom ljus och utomjordingar på kyrkogården så fanns det snygga träd som bara blev suddiga på bild.
Dessutom var vi där kanske lite för tidigt för det var nämligen inte direkt folktomt.
 
Vi gick runt och läste lite på gravstenarna. Jag samlar på fina namn. Viva!
 
Kameran imponerar ibland - inget stativ här. (Jovisst, jag imponerar också, men ofta har jag tur.)
 
Sen lämnade vi kyrkogården för denna gång.

1. Kolla! Så här ser det ut utomhus i dag.

Nu blir det nästan som en julkalender i november också. Fast i stället för gamla bilder så ska jag följa den här listan. Jag ska göra mitt bästa i alla fall. Jag börjar alltså med att visa hur det ser ut utomhus i dag.
 
För det första ser det ut ganska mycket som den där grillen vill gå in och lägga sig.
 
Det såg ut lite så här också. Sen började jag promenera och träffade strax på min klasskompis Lina som gav mig en kram och så fick jag gnälla en stund. Det hjälpte en del.
 
Och så såg det ut lite så här också när jag kom fram till sjön. Jättegrått alltså. Men mycket trevligare att befinna sig i än att titta ut på.
 
Och sjön såg ut så här.
 
Den här svampen gjorde sitt bästa för att lysa upp det lite. Så, så såg det alltså ut här. I morgon blir det en annan bloggrubrik om vi har lite tur.

Åsa assar: En julkalender

 
En månad till 1 december! Blir det några 24 luckor i år? Hade den här funkat som en lucka? Frågorna hopar sig! Ja, vi får se helt enkelt om Åsa-Nisse hinner med. Jag vet minst tre personer som håller tummarna. Oh, det är spännande nu alltså!

RSS 2.0