Åsa assar: Växtligheter

Jag skulle plugga i dag, så därför planterade jag om blommor i stället. Och fixade goda ätbara saker (ska visa det senare/en annan gång).
 
Knoppar. Sånt som gör mig orimligt glad.

Åsa assar: Instagram

Under en regnig kvällspromenad upptäckte jag att regnbågen slutar i min gamla gymnasieskola.
 
Det var guld i kanalen, precis vid silversmedjan. (Och NU inser jag att kanalen rinner ihop med ån här lite längre fram. Jag har ju inget lokalsinne direkt såatteh...)
 
Jag fick Ikea-katalogen, ungefär samma dag som mänskligheten konsumerat så mycket som klotet klarar för i år.
 
En dag var det vågor och sol på Hammarsjön.
 
Naturm låg och lurade på en helt annan promenad.
 
Och sen kom jag fram till en lite lugnare Hammarsjö.
 
Nästa gång var det fina moln över sjön.
 
Jag klädde böcker till skolan, och var mycket stolt över att jag klarat det helt själv.
 
En till Hammarsjö - med tillhörande kanotister.
 
En annan kväll - en lugn tom sjö.
 
Den läskiga tunneln som ingår i promenaden. Särskilt läskig var den när två killar satt där på den kladdiga marken och spelade gitarr.
 
Det här är faktiskt en annan promenad. (Jag vet inte, kanske är det tjatigt med dessa bilder på Hammarsjön.)
 
Ibland är sjön grå, men fridfull ändå. Detta var i går. Det är lugnast där på fredagar och lördagar, om man går efter antalet människor på plats.
 
Och så i dag. Den enda jag såg var kvinnan med den fina rottweilern. Ja, och så BILEN som kom körande på den lilla stigen och jag blev så himla arg för att den förstörde friden. Jag fortsatte gå och kom på att den snart skulle komma körande igen, för hur skulle bilen komma igenom tunneln? Mycket riktigt. Förvirrade danskar!

Åsa assar: Ett besök av far

Nu har ju skolan pågått i en vecka, men veckan innan dess var jag ledig. Det var inte så skönt som jag tänkt, eftersom min mage inte mådde bra (den är lite bättre nu (men jag tänker inte nöja mig!) och jag tror att jag börjat få tillbaks något av de kilo som jag tappat). En dag kom i alla fall min far och hälsade på. Jag var rätt klen, men vi tog oss ut på en liten promenad i Tivoliparken.
 
Min far härmande fåglar. (Ljuden alltså - det här är en tupp.)
 
En påfågel hade tappat sin fjäder.
 
Min far (a.k.a. Pensionären).
 
Teatern.
 
Sen tog vi oss in till stan igen.
 
Pappa köpte öl och jag köpte lite mat. En av dessa flaskor fick jag, då pappa tänkte att öl kanske skulle vara bra för min mage. Jag dricker inte alkohol och det lilla öl jag har slickat i mig har jag inte gillat. Jag har dock tänkt testa pappas medicin, men sen började jag äta glutenfritt och öl är inte garanterat utan gluten. Jag får försöka mig på det där lite senare. Samma dag hade mamma handlat lite diverse mat som hon tyckte skulle vara bra för mig, så jag gick och mötte henne när hon skulle till bussen senare. Bra föräldrar jag har.
 
Pappa köpte också en lågenergilampa till mig, så att jag kunde använda min svängiga lampa igen. Den hade börjat lukta bränt och jag trodde att jag skulle behöva slänga den. Men den hade bara blivit lite för varm med vanlig glödlampa, så nu är det ljust i fönstret igen. Alldeles lagom till de här lite höstiga kvällarna.

Åsa assar: Dagen efter

Dagen efter kalaset stannade jag och min syster i Brösarp. Det var varmt och jag höll mig mest still under en buske med Skriva-tidningen.
 
Elin och jag tog också en promenad i skogen. Jag hade fått för mig att det skulle vara lite svalare där, i stället var det ännu varmare. Luften stod helt still, kändes lite som skogsbrand lurade runt knuten. Efter måga tomma blåbärsris hittade vi till sist lite bär.
 
Plocka plocka plocka... (och irriterat slå bort flugor.)
 
Plocka plocka plocka... (och inte irriterat slå bort flugor, eftersom jag luktar mer kossa än Elin.)
 
Pappas punschbollar, ja.
 
Resultatet blev efterrätt! (Men diss på att jag blev alldeles för mätt (trots inte mycket alls) + hade huvudvärk och därför fick åka hem senare än tänkt. Det är inte så lätt att ha mina kroppsdelar alltid.)

Åsa assar: Ett hundraårskalas

För ett tag sedan var jag på 50 + 50-årsfest (eller kanske snarare 49 + 51) i Vitaby. Det var min yngsta faster och hennes man som firades. Min kusinfru Helen och Siri och Nelly var också där.
 
Och Fanny så klart, det var hennes föräldrar som firades.
 
Hon tycker om mig. Till vänster Fannys kompis Amanda.
 
En objuden gäst.
 
Fin tyckte Siri. En stund senare hoppade grodan in i det där staketet så att det small om det.
 
Jag hade väldigt ont i magen den här dagen (såpass att jag övervägde att stanna hemma, men min högljudda granne fick att åka till sist), så jag vandrade runt en del för att försöka lindra. Fick sällskap av de här vildingarna.
 
Lätt att fastna.
 
Sen kom barnens farbror Rasmus (min kusin) och räddade mig. (Om någon här såg Tingsek spela i Malmö i går så såg ni också Rasmus där på scen :))
 
Sen blev det dans!
 
Jägardans också. Bäst var när Fanny smet, så att en kille blev över - hennes bror Alexander. Min mor närmade sig då dansbanan men i stället för att gå med i dansen vände hon snabbt och fick ut Alexander därifrån. Han såg så lycklig ut över att ha lyckats rymma.
 
Det är fint med lite släktkalas ibland!

Åsa assar: Ace och Tissen

En varm kväll i juli njöt jag lite extra av att kunna öppna upp mina fönster ordentligt.
 
Jag skulle ju liksom få besök av de här två. Inga öppna fönster! (Jo, små springer med hjälp av stoppande pennor.)
 
Söta vara de, varmt var det.
 
En dag efter jobbet kom jag fram till den här keliga.
 
Och nästa dag fick den här lite blyga för sig att hoppa upp till mig i soffan. Jag var förpluffad!
 
Det visade sig ganska snart att de var mycket förtjusta i den här aloe veran.
 
Lite spill hade jag räknat med. (De fick ta med sig växten hem sen, annars hade jag nog slängt den eftersom den blivit så misshandlad. Fast de gillade visst den bättre när den fanns här.)
 
En morgn när jag kom ut från duschen såg det ut så här. (Vadå? Vem? Jag? Nej?)
 
Sa jag att det var varmt? Varmaste veckan och krångligaste magen och två pälsdjur bosatter sig hos mig! Gnaarff! Men matte Fanny lånade i alla fall ut sin fläkt till mig (här under min klänning, ja), en himla tur!
 
Men det var förstås mysigt.
 
Och intressant.
 
Och jag upptäckte att det med bebisröst gick att kalla till sig Tissen och pötsligt vara tre i sängen. Tills jag nös, läskigt! tyckte de och försvann.
 
En vecka bodde Ace och Tissen hos mig och sen fick de åka hem igen. Det är fint att få vara kattvakt ibland!

Åsa assar: Ett 30-årskalas

Sommaren försvann och det blev höst ganska snabbt därefter. Första skoldagen är nu avklarad och jag och min mage ser redan fram emot onsdagen som ju är studietid. Jag blev mött av snälla klasskompisar i morse som undrade hur det var med min mage och tröstade lite. Vi utbildar oss ju nästan till läkare så jag tänker att någon av dem borde kunna hjälpa mig. Den som kommer på lösningen till mina bekymmer ska få värsta presenten av mig. Lovar! Fast det måste gå över helt, eller åtminstone vara kontrollerbart. Sitter nu under filt och väntar på att jag ska våga mig på att äta lite. Solen skiner lite efter en regnskur och jag hoppas att jag tänker gå en promenad sen. Ska nu blogga om ett kalas jag var på i somras, då när det var alldeles för varmt.
 
Det var min kusin Sofie som fyllde 30 år och vi fick börja med att gå runt.
 
Välkomstdricka!
 
Det gick att gunga med den.
 
Vissa hade mer energi än andra.
 
Storasyster och lillebror.
 
Jag tycker det är svårt att lägga upp en bild på sig själv utan att skriva något negativt (typ "jag hade luggproblem som vanligt"). Jag står här och pausar lite i matätandet. Maten var väldigt god, men det struntade min mage i som krävde att jag gick ifrån bordet och andades lantluft i stället. Tre gånger.
 
Charlie och jag jämförde nagellack (tycker det verkar sitta bättre på hans andra hand, där jag lagt fokus av just den anledningen (eller tja...)).
 
Det sjöngs lite också. Morbror Per bytte ut den där första åsnan till Åsa och så kollade han glatt på mig. Och det var ju rätt sant.
 
Sen blev det tipsrunda om födelsedagsgrisen (som tydligen även kallas för Julagris, eller hur det nu var... det gick inte så jättebra för mig på frågorna).
 
De här tittade på.
 
Mina modellaktiga kusiner Filippa och Pernilla och så lilla jag!
 
Obelix pinne råkade hamna på taket, kolla vad glad han är över att Isak försöker ta ner den.
 
Tjoho!
 
Här har vi då själva 30-åringen. Hennes syster hade målat fyra fina tavlor till henne, men det blev problem med färgerna när de skulle tryckas så hon fick begära experthjälp (d.v.s. min bror), men ändå hann de inte komma i tid.
 
Tavlorna i mindre format. Fina är de!
 
Tre kusiner.
 
Kakor bjöds det också förstås.
 
Och lite mer gungande.
 
Och så fick vi godis och chips med! (Och dagen efter insåg jag att just godis och chips är en sån sak som min mage nog mår lite sämre av.)
 
Titta så fint de har det! (Eller hade, nu är det ju som sagt höst, hehe.)
 
Sen lekte pojkarna en stund innan vi körde hem till mina föräldrar.
 
Där plockade/gallrade jag lite morötter.
 
Sen åkte jag med Taxi Elin hem till Kristianstad igen, så de här två inte skulle svälta. Men mer kattbilder en annan gång!

Åsa assar: Instagram (del 3)

Nu i veckan var mina Solna-/Osby-vänner Elin och Ola här i stan och jag passade på att hänga med dem lite. Jag hittade dem på Fredholms, efter att jag varit på Röda korset och lämnat lite grejer och köpt en liten kokbok + bokmärke till Elin som fyllt år. Och jag fick Hello Kitty-toalettpapper! Det var mycket trevligt att prata och gå ett par timmar med de två.
 
Och så köpte jag plåster!
 
Förutom magproblemen så har jag haft huvudvärk i några dagar. Här om kvällen satt jag en halvtimme på balkongen i en skön stol som någon granne ställt ut där (dumpat och flyttat härifrån tänker jag). Huvudvärken släppte lite och jag kände mig en aning lättare.
 
I går pimpade jag min fina kalender, eftersom jag råkat förstöra den lite. Men den blev ju snyggare så här! (I morgon får jag nytta av den. Dags för skola igen...)
 
Jag tog också en promenad i går och hamnade vid Hammarsjön som vanligt. Plockade en liten bukett också.
 
Sen spenderade jag kvällen så här, det var himla skönt.

Åsa assar: Instagram (del 2)

Jag promenerade lite till och månen var exakt halv.
 
Någon snodde mitt fina sadelskydd utanför jobbet, men jag fick iaf behålla cykeln (de har tydligen en tendens att försvinna därifrån).
 
Det här ytterst underliga pyttelilla djuret satt bekvämt och länge på mitt fönster.
 
Jag promenerade och funderade på vad som funnits här, och när.
 
Kanotister under bron.
 
Och jag kom fram till Hammarsjön igen.
 
Det var sista dagen på jobbet och jag la chokladriskakor i den hemliga (nåja...) fikalådan. Jag bjöd sjuksköterskan Roger och Helen som jag jobbat med. Det var ett bra jobb för mig, mycket receptionsarbete men lågt tempo på sommaren, så även min mage hängde med.
 
Jag fick blomma och ljusstakar med rosljus från allihop - fast mest från Helen. Blev väldigt glad! De flesta var så himla bra och snälla där.
 
Denna, ja. Min syster och jag gick på bakluckeloppis med fin utsikt. Här ser man både mitt sommarjobb och där jag bor, typ.
 
Staden är ännu finare lite från ovan.
 
Jag köpte mig en tjusig kofta för en ynka tjuga.
 
En till bild på Hammarsjön, en dag med lite vågor.
 
Jag har fått lite reklam, så jag lever på hoppet!

Åsa assar: Instagram (del 1)

Jag tänker inte ropa hej och sen trilla ner i en vattenpöl, men magen känns bättre och kanske är jag någon slags lösning på spåren. Eller så är det bara slumpen. Skriver kanske mer om det senare, men nu först lite bilder från Instagram. Sen ska jag försöka mig på en promenad trots att jag är inne på dag tre med huvudvärk. Jag gör alltså något rätt och något fel.
 
En sak man kan träffa på på promenad.
 
En andra sak.
 
Och en tredje sak.
 
Jag fick äntligen tag i ett mobilfodral som är precis som jag vill ha det! (Förutom då att den är lite sönder, men men... jag var inte på klagohumör när jag fick det.)
 
På jobbet införde jag Veckans blomma. Min kollega hittade ett saltkar att ha som vas. På den första bilden
är det ogräs från kanterna i koloniområdet. På den andra bilden rosor från psykets kolonilott och en liten kvist som jag fick av en kolonistugetant.
 
Jag hade en pratstund med Jamande katten en kväll.
 
Jag skulle vara kattvakt och passade på att lufta ordentligt innan. 30 grader varmt ute + magproblem + stängda fönster pga två katter var kanske inte världens bästa kombo, men det gick rätt bra ändå. Kattbilderna får ett eget inlägg!
 
En promenad för att svalka mig och få lite ro vid Hammarsjön.
 
Och en gång till.
 
Och sen kom det äntligen; regnet, åskan, svalare väder.
 
Jag plockade nötter.
 
Jag råkade köpa de här. Jag bakar sällan, särskilt inte när magen krånglar och dessutom försöker jag undvika gluten nu. Såatte... Men de går ingenstans. Ska baka något gott någon gång!
 
Jag hittade mina första glasögon!
 
Nu börjar ni bli lite otåliga och skruva på er. Tar bilderna aldrig slut? Eller, det kanske är jag som skruvar på mig. Jag tar en promenad så länge. Laters!

Åsa assar: Grazyna och fotsalvan

 
En dag i maj eller juni så tog jag och Anna en promenad en fin kväll. Solen sken fint på taken och det var någonstans mellan 15 och 20 grader ute. Det hade alltså börjat bli lite varmare. Men det struntade mina händer i. De fläktande små vindarna tolkade mina små nävar som isvindar på en alptopp i januari. Knogarna sprack och det började blöda.
 
Ja, vi har väl alla våra kroppsliga svagheter. Vissa stora (som min mage) och vissa mindre (som mina ständigt torra händer). Trött på händerna (vid den här tiden var magen förmodligen ungefär okej) gick jag till min mors jobb som råkar vara ett apotek. Där fick jag ett varmt bemötande av Grazyna som jobbade och som hjälpt mig förr då hon jobbat på andra apotek. Hon blev glad att se mig och så delade hon med sig av sin hemlighet. ACOs Special Care Intensivkräm för torra fötter. För händerna. Och hon hade rätt. Jag slapp gå tillbaka och kasta burken på henne (som hon sa att jag kunde göra om salvan inte skulle hjälpa), nu har jag sällan torra händer. Ser nästan fram emot vintern nu, för att se hur det fungerar då.

Åsa assar: Degeberga samlarmarknad

Vi tar en till marknad va? Den sista för i år blir det här förmodligen. Den här gången antik- och samlarmarknad i Degeberga.
Här - en hoppfull bild!
 
På den här marknaden gäller det att ha ögonen öppna, för det är lätt att missa guldkornen.
 
Håret är också ganska lätt att tappa.
 
En del gammalt skräp och bonnabrännor fanns det på marknaden.
 
Och Mumin!
 
Jag och min syster. Försäljaren av Muminfigurerna ovan hade samma tyg på sin klänning som jag, så hon sa "åh, fin klänning!" när hon såg mig. Sen gick Elin och jag bara några få steg och då såg vi en kvinna som hade en precis likadan klänning som jag. Vad är oddsen? Jag viskade till Elin borde jag säga något? Men innan jag hann göra det så sa kvinnan i fråga "hejsan!" och gjorde en liten vi-har-likadana-klänningar-dans. Det gjorde mig glad!
 
Vi har trots allt kommit en bit från högstadiet då jag en dag hade samma gula tröja på mig som en tjej som jag hade tyska eller engelska med. Jag såg det redan utanför klassrummet och jag tyckte att det var lite skoj. Jag gick sen in i klassrummet samtidigt som tjejen och hennes kompis. De ser mig, stannar upp, tittar på mig. Går in i klassrummet och så hör jag kompisen säga till tjejen med tröjan: "jag hatar när det händer!". Jag hade förväntat mig en liten vi-har-likadana-tröjor-dans. Hon hade aldrig på sig tröjan igen. Nej, det kan inte lätt att vara populär.
 
Sen hittade vi en hel servis av den sort som jag samlade på som barn (jag tror jag har tre koppar med assiett och fat). Men jag köpte inte pga har inte kafferep så ofta.
 
Sen fick vi i oss lite "näring" innan vi körde hem igen.
 
Rofyllt där i skogen.
 
Och här har vi då mina fynd!
 
Ett bärnstensarmband för 60 kr. Jag hade ett bärnstensarmband som jag tyckte så mycket om som jag tappade förra sommaren. Har varit så ledsen för det Är nu mycket glad över att Elin hittade detta till mig! (Dock var det lite svårt (läs: omöjligt) att ta på själv och knäppet är lite opålitligt, så det var nog lika bra att det gick sönder. Min pyssliga syster ska trä om det till mig.)
 
Och så då den fina skålen från Bo fajans för 40 kr. Är mycket glad över den!
 
P.s. Om jag borde sova nu? Jo, men jag insåg för någon timme sedan att jag för första gången på över en månad plötsligt mår ungefär som vanligt. I morgon är förmodligen det matrelaterade illamåendet tillbaka igen, men nu passar jag på att mysa lite för länge här i min soffhörna en liten stund till. (Och så måste jag nog släppa ut kvällens andra bi.)

Åsa assar: En marknad

Sommar = marknad. Det får ni leva med. Här Degeberga marknad och en pytteliten parkeringsvakt. Det var min syster och jag som tog en liten utflykt dit.
 
Här har vi något skumt som jag verkligen inte köpte.
 
Jag köpte inte en sån här heller, men lite frestande var det allt.
 
Det här var då när min mage börjat bete sig som extraidiot gånger hundra. Så där gick vi på marknaden och blev plötsligt i stort behov av att få i oss näring. "Näring". Jag vet inte hur det blev så här. Men min mage blev i alla fall jätteglad för sockermunken. (På riktigt alltså. Gluten/kolhydrater är nog inte problemet.)
 
Så mycket på en och samma bild som jag inte förstår mig på.
 
Sen tog vi en liten minititt i omgivningarna innan vi åkte hem igen. (Jag hade min lilla sämre kamera, om nu någon undrar.)
 
Jag köpte en fiskhandduk, vykort och en adventskalender. Logiskt!

Åsa assar: Två loppmarknader

Loppmarknader har jag varit på! Två stycken samma helg som det där kalaset. Här är det Brösarp som återanvänder skyltar år efter år. Tavlan till höger vet jag var den hamnade!
 
Fönster fanns det gott om.
 
Sen gick vi hem och vilade lite innan kalaset... Nästa dag var det dags för en ny loppis.
 
Denna gång i Vitaby. I vanlig ordning var det väldigt varmt och i lika vanlig ordning gick vissa när vi kom.
 
Någon verkade ha köpt semester.
 
De här randiga systrarna var förstås på plats.
 
Sen åkte vi hem och beundrade fynden från båda marknadsdagarna. Jag köpte tydligen en himla massa böcker. Och en fin duk som låg rullar runt en Expressen som kostat 73 öre.
 
Och en klänning! (Disk, smutsig spegel, toalett. Varsågoda!)
 
Sen fick jag visst ett par Gudrun Sjödén-shorts också som moster fått tag på någonstans. Har visserligen inte använt dem än, men inget är för sent.

Åsa assar: Ett kalas

Här var det lite tomt!
 
Min mage betedde sig bara värre och värre, och jag var tvungen att prioritera bort några saker och det blev bl.a. bloggen. I morgon tar jag sovmorgon (eftersom jag jobbat över lite innan), och kan därför blogga lite nu. Hade jag bloggat tidigare så hade det ändå handlat om min mage. Nu mår jag lite bättre och jag ska inte skriva om det. Eller jag kan skriva att jag nu lite mer aktivt ska göra vad jag kan för att få en snällare mage. Sömn, avslappning och motion tror jag på. Och att äta ofta och lite.
 
Bra grej är att jag har mycket att blogga om nu. Dålig grej är att... jag har mycket att blogga om nu.
 
Jag börjar med ett kalas som skedde för ungefär en månad sen. Den här misstänktsamma hönan döljer någonting.
 
 
Jag tror de var 16 (varav några adopterade).
 
En av dem.
 
Det var alltså ett kalas jag var på. Den här var nästan bjuden.
 
De här...
 
... var inte bjudna.
 
Jag, min mor och min kusin Filippa följde med de här två golliga på kattmatarpromenad. Det var han till vänster som fyllde år.
 
Också golliga.
 
Sen fick vi en vandring på ägorna.
 
Jag gjorde om ett r till ett k. Porklådan. Undrar om det har upptäckts än.
 
Sällskapet.
 
Jag gick in lite och fick klappa Kurt. Vi var båda lika förvånade.
 
Pricken höll avståndet.
 
Sen sa vi god afton och åkte hemåt.

RSS 2.0